Tørrsjampo

Slik bør du egentlig bruke tørrsjampoen

Særlig viktig hvis du ønsker å få bukt med fett hår.

I SEKSJONER: Del håret inn i seksjoner når du sprayer det med tørrsjampo, og hold flasken cirka 30 centimeter unna håret.  Foto: Per Ervland
I SEKSJONER: Del håret inn i seksjoner når du sprayer det med tørrsjampo, og hold flasken cirka 30 centimeter unna håret. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tørrsjampo har blitt et stadig vanligere hårprodukt for oss kvinner (og sikkert en del menn) å bruke. Og det er helt genialt når du har fett hår, men null tid til å vaske det.

Det er aerosolspray og pudderteknologi som benyttes i tørrsjampoen og som gjør at den får en mattende effekt på fett hår.

Men, det gjelder faktisk å ikke bare spraye i «histen og pisten».

Ikke spray rett i skillen

BOKAKTUELL: Jan Thomas er for tiden aktuell med boken "Jan Thomas-metoden".  Foto: Per Ervland
BOKAKTUELL: Jan Thomas er for tiden aktuell med boken "Jan Thomas-metoden". Foto: Per Ervland Vis mer

Ifølge kjendisstylist Jan Thomas er det nemlig noen råd du bør følge, dersom du ønsker å få best effekt av tørrsjampoen.

Og en ting du hvert fall ikke bør gjøre, er å spraye den rett i skillen, slik veldig mange av oss antagelig gjør.

- En vanlig tabbe mange begår når det gjelder tørrsjampo, er at de sprayer det rett i hårskillen, og altfor tett på røttene. Resultatet da er at det legger seg et hvitt lag med pudder i hårfestet, og det ser jo ikke så veldig heldig ut, sier han til KK.no:

IKKE RETT I SKILLEN: Ifølge Jan Thomas fungerer tørrsjampoen bedre hvis du deler håret i seksjoner, dropper å spraye rett i skillen, holder 30 cm avstand med flasken OG lar tørrsjampoen virke i 30 sekunder FØR du rister/rufser i det.  Foto: Per Ervland
IKKE RETT I SKILLEN: Ifølge Jan Thomas fungerer tørrsjampoen bedre hvis du deler håret i seksjoner, dropper å spraye rett i skillen, holder 30 cm avstand med flasken OG lar tørrsjampoen virke i 30 sekunder FØR du rister/rufser i det. Foto: Per Ervland Vis mer

- I tillegg bør du faktisk vente litt med å rufse i håret etter at du har sprayet det inn også. Du må nemlig gi tørrsjampoen tid til å trekke til seg fettstoffene i håret, ellers vil det ikke ha noen særlig effekt.

LES OGSÅ: Slik får du blow dry-looken

Hold flasken litt unna

Jan Thomas anbefaler at du deler håret i seksjoner når du sprayer, og at du holder tørrsjampoflasken hvert fall 30 centimeter unna håret mens du påfører produktet.

- Del håret opp i seksjoner med cirka tre til fem centimeters avstand, og gå gjerne ut fra skillen først. Altså, har du midtskill, så lag sideskill, spray inn mot hodebunnen/røttene, deretter flytter du skillen fem centimeter videre, og sprayer på nytt. Pass også på at du holder god avstand når du sprayer og jobb deg frem og tilbake i håret, ved røttene.

Et annet godt tips er - som nevnt, å vente med å rufse til håret.

- Jo lengre håret ditt er og jo fetere det er, desto lenger bør du la produktet sitte i før du rufser det til. La det gå hvert fall 30 sekunder, forklarer Jan Thomas, og legger til:

RIST I HÅRET: Ta tak i tuppene og rist i håret, fremfor å bruke hendene i håret for å rufse det til. Det gir tørrsjampoen bedre tid til å absorbere fettstoffene også.  Foto: Per Ervland
RIST I HÅRET: Ta tak i tuppene og rist i håret, fremfor å bruke hendene i håret for å rufse det til. Det gir tørrsjampoen bedre tid til å absorbere fettstoffene også. Foto: Per Ervland Vis mer

- Pluss, i stedet for å ta begge hendene inn i håret og rufse til, ta heller tak i tuppene og «rist» i håret, det gir en bedre effekt.

LES OGSÅ: Slik kamuflerer du etterveksten

Flere Jan Thomas-tips

KK.no har fått flere gode sminketips av Jan Thomas denne våren.

Sjekk alle sakene nedenfor:

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer