Klippe håret:

Slik bør du møte opp til frisørtimen din

Er det greit å møte opp med fett hår, liksom?

KLIPPE HÅRET? På vei til frisøren, men stressa over at håret ikke er nyvasket? Ta det helt med ro! FOTO: NTB Scanpix
KLIPPE HÅRET? På vei til frisøren, men stressa over at håret ikke er nyvasket? Ta det helt med ro! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forleden dag skulle jeg til frisøren etter jobb. Det eneste problemet var at jeg ikke hadde rukket å vaske håret på morgenen, og var derfor helt flau da jeg gikk inn i salongen - uten nyvasket hår! Men så kom jeg til å tenke på en ting: Som oftest vasker jo frisøren håret ditt når du kommer til timen din, så hvordan vil egentlig frisøren at vi skal møte opp?

- Når det kommer til kunder som kommer inn for en hårklipp, så er det det samme om du møter opp med fett eller vasket hår. Vi vasker uansett håret ditt i salongen før klipp, sier Miriam Andresen, stylist, frisør og eier av salongen Amnt.

Birgit Flønes, frisør og eier av Salongen B. Hair, legger også til at det kan være lurt å komme med rent hår ved en spesiell anledning. Psst: Her er 5 grunner til at håret ditt er fett!

- Som regel er det med vask i prisen, men om du kun skal stusse håret, foretrekkes det at du kommer med rent hår, sier Flønes.

Men nå det kommer til farging, er saken litt annerledes. Du som har farget håret ditt hos frisøren, og hjemme for så vidt, vet at dette gjøres på tørt hår. Så, er det samme hvordan man møter opp hos frisøren i dette tilfellet?

- Når det gjelder farging er det ikke alltid så dumt å møte opp med litt fett hår ettersom dette laget beskytter håret ditt litt mer. Men det kommer også an på hva slags type produkter frisøren bruker. Er det snakk om «rene» produkter, er det bedre om du kommer med vasket hår da de vil plukke opp fargen bedre, forteller Andresen.

LES OGSÅ: Er dette en hårtrend du kommer til å teste ut?

FARGE HÅRET: Ifølge frisørene er det ikke krise hvis du møter opp med litt fett hår når det skal farges. FOTO: NTB Scanpix
FARGE HÅRET: Ifølge frisørene er det ikke krise hvis du møter opp med litt fett hår når det skal farges. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Flønes er også enig i dette.

- Hvis man skal farge håret trenger det ikke være helt rent, mest med tanke på at det er unødvendig å vaske håret hver dag! Vi skal jo vaske håret etter fargingen også. Men, det er fint at håret ikke er helt stivt på grunn av stylingprodukter da det kan bli vanskelig å jobbe med.

Også Andresen i salongen Amnt legger til at det er fint om du unngår å ha i for mye produkter før du skal til frisøren - som tørrsjampo for eksempel. I tillegg mener hun det er viktig å ikke vaske håret for ofte. To ganger i uken burde faktisk holde, mener frisøren. Men i bunn og grunn én ting som gjelder:

- Bruk sunn fornuft! Det handler mer om hvordan du selv føler deg når du skal til frisøren, sier Andresen.

- Det er viktig at kunden vet at vi ikke bryr oss om håret er rent eller ei, ifølge Birgit Flønes.

LES OGSÅ: Moteuken i New York: Hollywood-stjerne stjal all oppmerksomhet på første rad

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer