Ull

Slik bør du vaske ullplaggene

Vask ullplaggene i maskin, selv om det står håndvask på lappen.

HÅNDVASKET ULL: Dagens vaskemaskiner er så skånsomme, at de behandler ullplaggene dine mer varsom enn du gjør med håndvask. Foto: All Over Press
HÅNDVASKET ULL: Dagens vaskemaskiner er så skånsomme, at de behandler ullplaggene dine mer varsom enn du gjør med håndvask. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er storforbrukere av ullklær, men det er ikke alle som er like oppdatert på hvordan vi bør behandle ullklærne våre.

LES OGSÅ: Ikke heng ull og silke ut til tørk

Bruk maskinen og sentrifuger

Hvis det står «håndvask» på vaskeanvisningen til et ullplagg, går det fint å vaske det på maskin med ullprogram. Noen ullplagg kan du også slenge i tørketrommelen.

- Ull- og håndvaskprogrammene på dagens maskiner er like skånsomme, om ikke mer skånsomme, som å håndvaske selv. I slike programmer får plaggene perfekt temperatur, vogging og sentrifugering. Det er det ikke alltid like lett å få til for hånd, har Malin Skaar, leder for forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram, Plusstid.no, tidligere uttalt til KK.no.

Når du håndvasker er det ikke alltid like lett å få ut alt vannet av plagget.

- Bruk sentrifugen i maskinen på full fres. Da blir plaggene så tørre at de ikke trenger noen bestemt behandling, men kan tørkes på henger, snor, stang, eller hvor som helst, sier tekstilekspert Ingun Grimstad Klepp, forskningsleder ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer