Neglelakk

Slik bruker du glitterlakk

Et par triks gjør at du slipper alt styret når den skal av igjen.

GLITTERLAKK: Copper Glitter (kr 160, Nilens Jord). Exhibition Road (kr 180, Nailsinc London). Rainbow Connection (kr 150, Opi). Foto: Astrid Waller
GLITTERLAKK: Copper Glitter (kr 160, Nilens Jord). Exhibition Road (kr 180, Nailsinc London). Rainbow Connection (kr 150, Opi). Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: En av årets store trender - både når det gjelder klær, tilbehør og neglelakk, er glitter.

Og hva hadde vel passet bedre enn glitterlakk i samme nyanse som skoene eller vesken din?

Det er imidlertid ikke bare-bare å legge glitterlakk på neglene. Ofte henger den seg opp i klærne, eller gir et klumpete resultat.  Ikke minst er det som regel et mareritt når lakken skal av igjen.

Glitteret nekter å løse seg fra neglen, noe som både gir riper og hakk. Dessuten tar det lang tid å få alt fjernet, ja, kanskje flere dager.

FEST MED GLITTERLAKK: Det blir ikke mer festpreget enn en lakk med masse glitter! Foto: Allover Press
FEST MED GLITTERLAKK: Det blir ikke mer festpreget enn en lakk med masse glitter! Foto: Allover Press Vis mer

LES OGSÅ: Slik legger du sotede øyne

Slik legger du glitterlakk

Glitterlakk vil alltid være en liten utfordring, men det finnes likevel et par tips som gjør det enklere. Og mye ligger i grunnarbeidet.

Først må du legge et beskyttende lag med pleiende underlakk. Etter det er det smart å legge et lag med klar neglelakk. Målet er jo at glitteret ikke skal bore seg inn i neglen.

Etter at du har lagt to lag med glitterlakken, skal du toppe den med topcoat, som gir jevnere overflate slik at glitteret ikke setter seg fast i klærne.

LES OGSÅ: Riktig klipp gir penere form på brynene

Slik tar du av glitterlakken

Når du vil ta av lakken må du velge en god neglelakkfjerner. Det er faktisk bedre for neglen å fjerne lakken raskt med aceton fra apoteket enn å gnikke i evigheter med en mindre effektiv variant.

Dynk en bomullsdott med neglelakkfjerner og legg den på neglen noen sekunder slik at fjerneren rekker å virke.

Siden du også har grunnet neglen med underlakk og blank neglelakk bidrar det til at glitteret slipper veldig mye raskere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer