GLITTERLAKK: Copper Glitter (kr 160, Nilens Jord). Exhibition Road (kr 180, Nailsinc London). Rainbow Connection (kr 150, Opi). Foto: Astrid Waller
GLITTERLAKK: Copper Glitter (kr 160, Nilens Jord). Exhibition Road (kr 180, Nailsinc London). Rainbow Connection (kr 150, Opi). Foto: Astrid Waller Vis mer

Neglelakk

Slik bruker du glitterlakk

Et par triks gjør at du slipper alt styret når den skal av igjen.

KK.NO: En av årets store trender - både når det gjelder klær, tilbehør og neglelakk, er glitter.

Og hva hadde vel passet bedre enn glitterlakk i samme nyanse som skoene eller vesken din?

Det er imidlertid ikke bare-bare å legge glitterlakk på neglene. Ofte henger den seg opp i klærne, eller gir et klumpete resultat.  Ikke minst er det som regel et mareritt når lakken skal av igjen.

Glitteret nekter å løse seg fra neglen, noe som både gir riper og hakk. Dessuten tar det lang tid å få alt fjernet, ja, kanskje flere dager.

FEST MED GLITTERLAKK: Det blir ikke mer festpreget enn en lakk med masse glitter! Foto: Allover Press
FEST MED GLITTERLAKK: Det blir ikke mer festpreget enn en lakk med masse glitter! Foto: Allover Press Vis mer

LES OGSÅ: Slik legger du sotede øyne

Slik legger du glitterlakk

Glitterlakk vil alltid være en liten utfordring, men det finnes likevel et par tips som gjør det enklere. Og mye ligger i grunnarbeidet.

Først må du legge et beskyttende lag med pleiende underlakk. Etter det er det smart å legge et lag med klar neglelakk. Målet er jo at glitteret ikke skal bore seg inn i neglen.

Etter at du har lagt to lag med glitterlakken, skal du toppe den med topcoat, som gir jevnere overflate slik at glitteret ikke setter seg fast i klærne.

LES OGSÅ: Riktig klipp gir penere form på brynene

Slik tar du av glitterlakken

Når du vil ta av lakken må du velge en god neglelakkfjerner. Det er faktisk bedre for neglen å fjerne lakken raskt med aceton fra apoteket enn å gnikke i evigheter med en mindre effektiv variant.

Dynk en bomullsdott med neglelakkfjerner og legg den på neglen noen sekunder slik at fjerneren rekker å virke.

Siden du også har grunnet neglen med underlakk og blank neglelakk bidrar det til at glitteret slipper veldig mye raskere.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: