Aw 2011

Slik bruker du hudfargede strømper

Nå som nye tall viser at vi er helt ville etter hudfargede strømper, er det på sin plass med noen tanker om slik - ikke slik.

HUDFARGEDE HOSER ER TRENDY - MEN MÅ BRUKES RIKTIG: Kate, Hertuginnen av Cambridge, har gjort 80-tallsfavoritten trendy igjen, og parrer dem gjerne opp med nudefargede pumps. Et godt tips hvis du vil at beina skal se lengre ut. Foto: All Over Press
HUDFARGEDE HOSER ER TRENDY - MEN MÅ BRUKES RIKTIG: Kate, Hertuginnen av Cambridge, har gjort 80-tallsfavoritten trendy igjen, og parrer dem gjerne opp med nudefargede pumps. Et godt tips hvis du vil at beina skal se lengre ut. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du trodde kanskje de var helt ut, eller bare noe fordums helsesøstre brukte i sine beige fotformsko for flere tiår tilbake?

Men, nei. Hudfargede strømpebukser er faktisk blitt mer moderne enn noen gang. Mye takket være Kate Middleton, hertuginnen av Cambridge.

Ikke gå i hudfargefella - sjekk ut våre stiltips lenger ned i saken.

LES OGSÅ: Her shopper Kate

HERTUGINNEN ELSKER HUDFARGEDE STRØMPER: Kate Middleton er ofte å se i strømper som matcher hudfargen... Foto: All Over Press
HERTUGINNEN ELSKER HUDFARGEDE STRØMPER: Kate Middleton er ofte å se i strømper som matcher hudfargen... Foto: All Over Press Vis mer

Skyhøyt hosesalg

Ifølge den engelske avisen Daily Mail har nemlig salget av de lyse hosene skutt i været siden Kate kom på banen.

Hos kleskjeder som Marks & Spencers og Debenhams selger de over 40 par i timen. Og favoritten er et par strømper som heter natural tan, som har en masketetthet, eller denier som det heter, på 10.

Og det er ikke bare hverdagskvinnen som jubler. Ifølge redaktøren av japanske Vogue, Anna Dello Russo, er Kate forut for sin tid.

- Kate Middleton kjører en ganske gammeldags stil, men når hun bruker de hudfargede strømpebuksene blir det avant garde, sier hun.

- Hun har en personlighet som gjør dem moderne, legger hun til.


Slik - ikke slik

Strømpeteknologien har heldigvis skutt fart siden mødrene våre gikk rundt med solbrune gulrotbein midt på vinteren.

Nå finnes det lukrative champagnefargede sikestrømper og varianter som ser ut som om de er sprayet på. Hvor mye glans du vil ha er opp til deg.

Det er likevel på sin plass med noen tanker om hva som funker og ikke funker:

 • Unngå hudfargede strømper hvis du skal bruke sko med åpen tå - såkalte peep-toes - da det ikke ser spesielt stilig ut.

 • Styr unna de mest solbrune strømpene - de er virkelig helt ut. Hold deg til en nyanse mer lik din egen hud.

 • Lyse hudfargede strømper med for mye skimmer er aldri pent. Helst skal de være matte og naturlige.

 • Trikset er å velge et par strømper som ikke ser ut som de er kjøpt på Rimi. Her er champagnefarget silke et stikkord.

 • Hvis du har åpne sko til festkjolen, velg heller noen strømper med tydelig mønster eller i en kontrastfarge. Da gjør det ikke noe at strømpene synes i skoene, det er bare kult.

 • Husk at lyse farger forstørrer, mens mørke farger forminsker.

 • Glinsende strømper kan gjøre at bena ser tykkere ut, mens tette, ugjennomsiktige strømper kan gi illusjon av slankere ben.

 • Velg et par hudfargede pumps som matcher strømpebuksene. Ved å gjøre dette, forlenger du den visuelt sammenhengende linja, og leggene dine framstår lengre enn de egentlig er. Dette er et triks hertuginne Kate elsker.

 • Hater du hudfargede strømper? Gå heller for høstens trendy rustfarger, eller dijon, flaskegrønt og tomat. Inspirasjon får du hos motehus som Fendi og Mulberry.

 • Er du i tvil? Gå for sorte strømper. De passer til alt, og får dessuten bena til å se slanke og lange ut.

 • Hvis både kjole og sko er sorte kan du selvsagt velge både sort og hudfarget strømpebukse, men hvis du går for sort blir antrekket mer helhetlig og du kan eksperementere mer med tilbehøret.

 • Fordelen med hudfargede strømper er at du kan parre dem opp med et par matchende pumps, og vips ser du noen centimeter lengre ut.

 • LES OGSÅ: Strømpene er høstens billigste trendplagg.

  Derfor får hun motekred...

  Det er ikke bare strømpene hertuginnen av Cambridge er blitt verdenskjent for. Magasinet Vanity Fair hyller hennes elegante stil, og skriver at hun har skapt en virvelvind av trender etter at rampelyset ble rettet mot henne i 2008.

  Hun har også blitt kåret til verdens beste kvinne av samme blad.

  For det er ingen tvil om at hun er en trendsetter.

  Her er dressjakker, drakter, skjørt og elegante bluser stikkord. Kate er også flink til å bruke billige og dyre plagg om hverandre.
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer