RØFFERE: Du trenger ikke pakke bort festkjolen bare fordi jula er over! Dress heller ned, og du kan bruke den hele vinteren og våren. Se bildeserien. Foto: Produsentene
RØFFERE: Du trenger ikke pakke bort festkjolen bare fordi jula er over! Dress heller ned, og du kan bruke den hele vinteren og våren. Se bildeserien. Foto: Produsentene Vis mer

Hverdagsfin

Slik dresser du ned festkjolen

Vær økonomisk og bruk julekjolen om igjen til hverdags.

Jula er over og kontoen overtrukket. I alle fall for noen av oss.

Få ball i januar

Januar er gjerne en måned hvor vi har slunkne lommeboker, etter julens- og julebordsesongens mange strabaser.

Da er det kjærkomment med ideer som gjør at man kan snu på krona.

Kanskje var du en av dem som sikret seg en lekker paljettkjole eller et flott tyllskjørt i forkant av julefestene. Og nå tenker du at de ble en dyrkjøpt investering; all den tid festen er over, og januar er fattig på ball.

Hverdagspaljetter

Men ikke fortvil.

Det kan nemlig bli lekkert å dresse ned festantrekket til hverdagsbruk!

Les også: Dette kjøper du på salget

En sort paljettkjole kan for eksempel kombineres med enkle jeans og blazer, mens et penskjørt i tyll eller chiffon kan kontrasteres med grovere tekstiler, for eksempel ullstrikk.

Se våre tips til hvordan du kan dresse ned!


Kanskje var du en av mange som sikret seg en trendy paljettkjole som denne før jul? Nå kan du kombinere den med smale jeans, høye støvletter og kanskje en svart blazer! Denne kjolen er for øvrig på salg nå, til 160 kr (Vila/Nelly.com).
En smal, enkel kjole som denne kan fint dresses ned etter festsesongen. Kombiner for eksempel med røde strømpebukser, sorte støvletter og en kardigan over (ca kr 850 på salg (Bruuns Bazaar/Musthaves.dk).
Støvletter med relativt lav hæl, som denne, er praktisk når det er isete ute! Kombiner høye støvletter med jeans, og du kan bruke julekjolen din over! (kr 300 på salg, Ellos).
Er du glad i kjoler og skjørt? Overfør bruken fra fest til hverdags ved å legger bort de høyhælte pumpsene, og heller bytte dem ut med et par litt grøvere skoletter, og en strømpebukse som holder deg varm (kr 250 på salg, Ellos).
Semskede støvletter tilfører røffhet til en kjole i et fint stoff som silke eller chiffon. Bruk også en lang, grovstrikket jakke utenpå penantrekket, så får du en fin lek med teksturer (kr 1350 på salg, Killah/Brandos.no).
Et fint penskjørt i tynne tekstiler kan dresses ned hvis du kombinerer det med mer røffe tekstiler som strikket ull eller lin (kr 350, Kappahl).
En finkjole kan fint dresses ned til hverdags, så lenge du kombinerer den med tilbehør som er litt mindre flashy, for eksempel en enkel blazer (kr 600, Kappahl).
Legg bort arvesølvet, og gå heller for grovere smykker, som dette med antikkbehandlede, gullfargede metallenker med tre-, metall- og strassdetaljer nederst (kr 100, H&M).
Umulig å dresse ned denne? Neida, Kombiner kjolen med en lang, sort strikkejakke, og et par tykke strømper (kr 200 på salg, H&M).
En lang kardigan eller strikkejakke kan gjøre underverker, og forvandle festkjolen til hverdagspaljetter. Denne varianen har ribb rundt halsen, foran og i erme- og nederkant. Avtagbart belte med stropper. Akryl og ull, blant annet alpakka (på salg, kr 160, Ellos).

Men kulda da....

Selvsagt skal du ikke fryse selv om du fortsatt går rundt i penkjole!

Vinterenens stilige skjerf og luer gjør at du holder varmen på en trendy måte!

Kanskje slipper du å bli forkjølet også.

I vinter er det først og fremst grovstrikkede skjerf i edruelige jordfarger som brunt, beige og rustrødt som gjelder.

På luefronten ser vi mye fuskepels og dusker.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: