Bytterett:

Slik er byttereglene i butikkene i romjulen

Og dette kan det være lurt å tenke på under romjulssalget!

ROMJULSSALG: På vei for å bytte gaver? Her finner du ut av hva du må vite om gavebytte! Foto: Rex Features
ROMJULSSALG: På vei for å bytte gaver? Her finner du ut av hva du må vite om gavebytte! Foto: Rex Features Vis mer
Publisert

Det er ikke til å stikke under en stol at vi i ny og ne må bytte gaver vi får. Og julen er absolutt tiden for det. For det er jo ikke alltid sånn at gaven passer, men da er det jo så greit at det går an å bytte den. Eller?

For meg har det nemlig ved flere tilfeller oppstått problemer hvor julegaven jeg har fått med byttelapp har gått ut på dato. Dette kommer da av at personen som har kjøpt gaven, har kjøpt den såpass lenge før dagen den skal åpnes, at returdatoen har gått ut. Men hva gjør man da?

Kristin Fjeld, PR-sjef i H&M Norge, forteller at de ber om kvittering eller gavekvittering ved bytte av varer. Tidligere har H&M bedt om dette, men denne endringen blir gjort i år.

- I forbindelse med julen kan man da bytte mot gavekvittering eller klistermerke med «julegaver kan byttes til 31.01» til full pris i hele januar.

Nina Haugen, markedssjef i Lindex, forteller til KK at de ikke krever byttelapp.

- Produktet må selvfølgelig være med etiketter og lignende. Med det skal det ikke være noe problem å bytte hos oss frem til 5. januar!

Dersom du er ute på shopping i disse dager og har planer om å kjøpe en gave som kanskje kommer til å bli byttet inn, er det veldig lurt å ta vare på kvitteringen.

Husk også å spørre butikken hvor lang tid man har på seg til å bytte gaven! Som du ser over er det ganske ulike frister.

LES OGSÅ: 2000 jenter søker etter en spesifikk t-skjorte hver dag

Shoppingtips til romjulssalget

La oss si du har fått en gave som dessverre ikke falt i smak. Du bytter den inn, og du får en tilgodelapp tilbake. Hva kjøper du i stedet? Tenk om du har sett noe i nettopp denne butikken som du har ønsket deg så, men som egentlig var litt for dyr. Bruker du tilgodelappen på dette produktet, blir den plutselig ikke så dyr likevel!

Når det kommer til hva du bør se etter av produkter under romjulssalget, er det absolutt én ting som er viktig! Ganske snart kommer butikkene til å ta inn vårvarer. Ja, det stemmer. VÅR. Vi har så vidt begynt med vinteren, men snart kommer vårvarene til å rulle inn. Derfor settes vinterklær ned i pris, og her kan du gjøre et kupp!

Vi kommer til å ha det kaldt her til lands en god stund til, så det er absolutt en god ide å se etter deilige gensere, lekre kåper og klær i gode materialer. Selv ønsker jeg meg en kasjmirgenser til jul, og planen er å lete etter den perfekte genseren under romjulssalget dersom det ikke skulle ligge under treet i år!

Husk også at den kjolen du siklet etter for et par uker siden faktisk kan være på salg nå! Psst: Disse budsjettvennlige kjolene er perfekte denne festsesongen!

God shopping og godt nytt år!

BYTTE VARER: Passet ikke kjolen du fikk til jul kan du alltids bytte i en ny størrelse, eller få en tilgodelapp! Foto: Shutterstock / kikovic
BYTTE VARER: Passet ikke kjolen du fikk til jul kan du alltids bytte i en ny størrelse, eller få en tilgodelapp! Foto: Shutterstock / kikovic Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer