Modeller som både spiser og smiler vil vi få se mer av. Foto: All Over PressAll Over Press
Modeller som både spiser og smiler vil vi få se mer av. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Modeller

Slik er de nye super-modellene

De radmagre kleshengerne er på vei ut.

Publisert
Syltynne og sultne 16-åringer på catwalken kan det nå bli en slutt på. Ikke fordi det har kommet et forbud mot de aller sykeligste modellene, men ganske enkelt fordi kundene ikke ønsker dem. Modellbyråene ser en økt etterspørsel etter mer naturlige jenter, skriver News.com.au.

Skylder på finanskrisa

Også dette er en konsekvens av finanskrisen, som også rammer motebransjen.

- For mange betyr dette at de blir mer forsiktige, og satser på det de vet er trygt. De satser derfor på jenter som har mer kurver, sier modellmamma Vikki Graham til News.com.au.

 • Ny sulte-diett sprer seg
 • De nye supermodellene

 • Rundere i magre tider

  Dette er en del av en internasjonal trend. Vikki Graham påpeker at det samme skjedde under nedgangstiden som fulgte 80-tallets jappetid. Også da var det modeller med litt kjøtt på beina, som Linda Evangelista, som fikk de største og beste jobbene. Linda Evangelista er tilbake igjen, som det nye ansiktet til Prada.

 • Ta testen: Er du en slankehysteriker?
 • Stjernenes rare slankekurer

 • Ut med de yngste

  Det blir også trolig en slutt på å se radmagre 16-åringer på catwalken, ettersom flere ber om å få modeller over atten år. Nå er det ikke size zero-modellene som regjerer catwalken. Både designere og brands velger seg heller modeller i størrelse 36.

  - Markedet endrer seg, og nå er det en dreining mot det mer realistiske kvinneidealet, sier Ursula Hufnagl i Chic Management til News.com.au.

  Hun er sjef for det nyåpnede modellbyået Scoop Agency. Dette modellbyrået har spesialisert seg på modeller med et mer alminnelig utseende.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer