Kate Moss

Slik er den virkelige Kate Moss

Supermodellen er hverken radmager eller topptrent. - Et litt bedre forbilde, sier eksperten.

MER NATURLIG OG KVINNELIG: Kate Moss er med familien på badeferie på Jamaica denne uken, og er ikke redd for å vise at hun har en litt mer naturlig og kvinnelig kropp i virkeligheten, enn på bildene.  Foto: All Over Press
MER NATURLIG OG KVINNELIG: Kate Moss er med familien på badeferie på Jamaica denne uken, og er ikke redd for å vise at hun har en litt mer naturlig og kvinnelig kropp i virkeligheten, enn på bildene. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De fleste av oss må vel kanskje innrømme at vi en eller annen gang i livet har vært litt misunnelige på supermodellene vi ser i bladene, og ønsket at vi så litt mer ut som nettopp Heidi Klum, Miranda Kerr eller Kate Moss.

Men det glansfulle håret, rynkefrie ansiktet og den plettfrie kroppen vi ser i bladene og reklamekampanjer, er ikke nødvendigvis så perfekt i virkeligheten.

Som KK.no tidligere har skrevet, har også mange av Hollywood-stjernene og supermodellene dager der de ser ut som alle andre. Og flere av dem er heller ikke redde for å vise paparazzifotografene «sine sanne ansikter».


SLO GJENNOM PÅ 90-TALLET: Kate Moss slo for alvor gjennom i en undertøysreklame for Calvin Klein (til høyre) i 1993.  Foto: All Over Press/Calvin Klein
SLO GJENNOM PÅ 90-TALLET: Kate Moss slo for alvor gjennom i en undertøysreklame for Calvin Klein (til høyre) i 1993. Foto: All Over Press/Calvin Klein Vis mer

Roses for mer kvinnelige former

Kate Moss (39), som har vært verdens kanskje største supermodell de siste 20 årene, er et tydelig eksempel på dette.

Da hun slo gjennom på begynnelsen av 90-tallet mottok hun mye kritikk for sin svært slanke figur, som fikk tilnavnet «heroin chic»-looken (ler mer på Wikipedia).

Og ekspertene var særdeles bekymret for hva slags forbilde Moss, og de andre «heroin chic»-modellene Jamie King og Jodie Kidd, var for unge kvinner.


De siste ti årene, og særlig etter at hun ble mor i 2002, har imidlertid Moss' figur, naturlig nok, endret seg en del. Og supermodellen er slett ikke redd for å vise dette.

Denne uken er 39-åringen og familien på ferie på Jamaica, og supermodellen struttet toppløs rundt på stranden, til tross for paparazzienes tilstedeværelse.

For selv om stjernen fortsatt ser meget slank og plettfri ut i bladene og reklamekampanjene, har hun i virkeligheten fått litt mer naturlige, kvinnelige former, og ser ut til å stortrives med det.

Ifølge Daily Mail ser Moss endelig både sunn, frisk og lykkelig ut, og roses for at hun viser frem kroppen slik den er.

Se flere bilder av Kate på badeferie nedenfor:


LES OGSÅ: Hurra for stjernenes naturlige kropper!

- Et litt bedre forbilde

Også KKs mote- og skjønnhetsredaktør Silje Pedersen ser en endring hos supermodellen.

- Kate Moss har vært en av verdens hotteste supermodeller siden hun slo gjennom på begynnelsen av 90-tallet. Den gang fikk hun en del kritikk for sin veldig slanke kropp, og for å fronte det man på den tiden omtalte som «heroin chic»-looken. De siste årene har vi imidlertid sett en endring hos Moss, sier Pedersen:

- Hun har gått fra å være en svært slank ungpike, til å bli en moden og voksen kvinne, også i kroppen, og det har hun fått positiv omtale for. Hun er ikke redd for å vise at hun hverken har sixpack eller sprettrumpe lenger, selv om det kan virke sånn på reklamebildene, som jo ofte er svært retusjerte.

Ifølge Pedersen er det også fint å se at Moss har blitt et bedre forbilde de siste årene.

- Jeg synes det er gledelig å se at en verdensledende supermodell har et avslappet forhold til kroppen sin, og ikke bryr seg så mye. Likevel er hun jo en modell, og dette gjenspeiles fortsatt i kroppen hennes. Hun er jo naturlig veldig slank, sier hun:

- Jeg synes imidlertid hun har blitt et litt bedre forbilde for både unge og voksne kvinner i de siste årene. Og dette gjenspeiles jo også i medienes omtale av henne, pluss den nye jobben hun har fått som gjestemoteredaktør for britiske Vogue.


LES OGSÅ: H&M får ros for bruk av Beyoncé som modell

Har prydet Vogue-cover 33 ganger

Det var i forrige uke det ble kjent at 39-åringen har fått en viktig jobb i det ledende britiske motemagasinet.

Og Moss skal angivelig være med på å arrangere sin første shoot for bladets kommende vårutgave, og skal jobbe tett med resten av moteteamet og fotografene i Vogue.

Dette er første gang Moss, som har prydet forsiden på motebladet 33 ganger etter sin første covershoot i mars 1999, vil delta i en kreativ prosess bak kamera.


Alexandra Shulman, som er sjefredaktør for britiske Vogue, skal også være svært glad for å ha fått 39-åringen med på laget, skriver Daily Mail.

- Jeg er svært glad for at Kate skal jobbe med oss i denne nye rollen. Hennes fantastiske stilsmak, enorme kunnskap om motebransjen og forståelse for hva som skaper et fantastisk bilde, vil bli svært spennende å se på sidene i britiske Vogue. Jeg gleder meg veldig til å jobbe med henne og hennes ideer, har Shulman uttalt.

Se Kates stil gjennom de siste årene i bildeserien nedenfor:


COVERPIKE: Kate Moss har prydet forsiden på motemagasinet Vogue over 33 ganger siden gjennombruddet sitt på begynnelsen av 90-tallet.  Foto: Faksimile Vogue
COVERPIKE: Kate Moss har prydet forsiden på motemagasinet Vogue over 33 ganger siden gjennombruddet sitt på begynnelsen av 90-tallet. Foto: Faksimile Vogue Vis mer

LES OGSÅ: Derfor kaster stjernene klærne

ULTRAKUL STIL: Kate Moss har blitt verdensberømt ikke bare for at hun er en fantastisk modell, men også fordi hun har en veldig kul, særegen stil.  Foto: All Over Press
ULTRAKUL STIL: Kate Moss har blitt verdensberømt ikke bare for at hun er en fantastisk modell, men også fordi hun har en veldig kul, særegen stil. Foto: All Over Press Vis mer
PÅ BILDER: Kate Moss her avbildet i en reklamekampanje hun gjorde for St. Tropez tidligere i år.  Foto: Getty Images/Getty Images/All Over Press
PÅ BILDER: Kate Moss her avbildet i en reklamekampanje hun gjorde for St. Tropez tidligere i år. Foto: Getty Images/Getty Images/All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer