Kontorstil

Slik er «kontorstilen» endret for alltid

To år med pandemi har gjort noe med hvordan vi kler oss.

Slik er «kontorstilen» endret for alltid
Publisert

Moten skal speile samfunnet, og noen ganger er det mer åpenbart enn andre. Som når en verdens­omspennende pandemi forandrer alt.

Selv om koronapandemien nå er et tilbakelagt kapittel, er etterdønningene fortsatt her – også motemessig. For to år med sosial distansering, hjemmekontor og nedstengninger har helt klart påvirket hvordan vi kler oss. Også på kontoret.

Under pandemien stod komfort i fokus. Ikke ukjent for oss i Norge, der komfort alltid har vært en avgjørende faktor når det gjelder det å kle seg. Og nå når vi skal tilbake til en slags ny normal, der hjemmekontor fortsatt er hverdagen for mange, i alle fall halvparten av tiden, er kleskodene endret. Kanskje for alltid.

Mest sannsynlig blir det mer avslappet på kontoret nå. Litt løsere snipp, på et vis.

Og kontrært: Når vi først skal kle oss til fest, pynter vi oss til trengsel. Paljettene som har ligget strødd i festsesongen blir med oss videre inn i våren og sommeren.

Kontraster har alltid stått sterkt i motebildet. Kanskje ikke så rart. For den ene utjevner den andre. Fra hverdag til fest, på et vis. Samtidig viskes kjønnsgrensene ytterligere ut. Kvinner i bukser er ikke akkurat noe nytt. Ei heller menn i skjørt, selv om det fortsatt tilsynelatende vekker oppsikt. Rart nok.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer