Rich mom-energy

Slik er «rik mamma-stilen»

- En kontrast til samtiden og en verden i krise.

RICH MOM-ENERGY: Elsa Hosk i en stripete svart blazer og clutch fra Hermes. Foto: NTB
RICH MOM-ENERGY: Elsa Hosk i en stripete svart blazer og clutch fra Hermes. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Quiet luxury-stilen, eller stille luksus som vi sier på norsk, har mildt sagt fått kraftig vind i seilene det siste året. Mye mulig på grunn av suksesserien Succession, som fikk en hel moteverden til å snakke om trenden.

Trenden som ironisk nok navnet tatt i betraktning skriker penger og luksus:

Klassiske, tidløse plagg av høy kvalitet er stikkordene her. Rent og pent. Ingen synlige logoer eller andre tydelige statusmarkører.

Vel, nå ser det ut til at trenden beveger seg videre nedover samme gate, og vi kan ønske rich mom-energy velkommen. En trend som ifølge KKs mote- og skjønnhetsansvarlig, Ida Elise Eide Einarsdottir, ikke er ny, men som i forlengelse av stille luksus-trenden nå er aktuell igjen.

- Denne trenden låner åpenbart mange elementer fra stille luksus-trenden som har herjer motebransjen den siste tiden. I spedd en aldri så liten dose power dressing. Og med mer åpenbare elementer som dyre designervesker, smykker, klokker og annet luksustilbehør. Katie Holmes, Angelina Jolie, Gisele Bündchen, Elsa Hosk og Gwyneth Paltrow er alle navn å se til her.

- Ja, for ikke å nevne Sofia Richie Grainge som nylig annonserte at hun venter sitt første barn, sier Eide Einarsdottir.

Sistnevnte har for øvrig også britiske Vogue bitt seg merke i. I en Instagram-story postet torsdag morgen viser de at influenser og it-girl Sofia Richie (25) allerede har omfavnet stilen, og gitt rik mamma-looken et ansikt - omtrent midtveis i graviditeten:

IT-GIRL: Sofia Richie Grainge. Foto: Skjermbilde Instagram @britishvogue
IT-GIRL: Sofia Richie Grainge. Foto: Skjermbilde Instagram @britishvogue Vis mer

Her er hun avbildet med den ikoniske Hermés Kelly-veska i brunt skinn, og en beige kappe i et tilsynelatende luksuriøst materiale med matchende sømmer.

Også Amal Clooney har for lengst blitt en del av Rich mom energy-klubben. Her er hun avbildet i 2014, med et fullkomment RME-antrekk:

Amal Clooney har for lengst blitt en del av Rich mom energy-klubben. Dette bildet er fra 2014. Foto: NTB
Amal Clooney har for lengst blitt en del av Rich mom energy-klubben. Dette bildet er fra 2014. Foto: NTB Vis mer

Ifølge den australske avisa The Sydney Morning Herald er denne stilen altså nok en klestrend skapt av Tik Tok. Denne gangen til mødre - men du trenger ikke nødvendigvis å ha barn for å naile den.

Nøkkelordene for rich mom energy er derimot en fargepalett som inneholder mye hvitt, brunt og beige. Kasjmir, silke og lin er materialene, og i likhet med quiet luxury: Dyre designermerker, tilbehør og smykker som ikke flasher logoer.

ANGELINA JOLIE: Angelina Jolie i klassisk rich mom energy-look. Foto: NTB
ANGELINA JOLIE: Angelina Jolie i klassisk rich mom energy-look. Foto: NTB Vis mer

Eide Einarsdottir sier at den mange måter i kontrast til samtiden og en verden i krise. En form for virkelighetsflukt, kanskje?

- Når det er sagt kan man fint kopiere trenden på budsjett. Her er det en nøytral fargepalett som gjelder, garderobeklassikere og en litt «de som vet, de vet»-tilnærming typisk også for stille luksus-trenden som forøvrig vil forsette også i 2024.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet