Sko

Slik får du alt til halv pris

Skoene, veskene og jeansene du drømmer om for en slikk og ingenting? Ja, det er mulig: Her er moteekspertenes hemmelige salgstriks.

Slik får du alt til halv pris
Publisert
Sist oppdatert

Den lille sorte, basisklær og sko i flott kvalitet. På januarsalget bør du se etter alt det du egentlig hadde lyst på før jul, men som du ikke hadde råd til.

Her er mote-ekspertenes beste salgstips for 2008:

Kjersti Hodt , moteansvarlig i KK

Hva bør man se etter på januarsalget?
- Sats på alt du drømmer om, men ikke har råd til til full pris.

Hvilke er de sikreste motekuppene?
- Kasjmirgensere og plagg som aldri går av moten - klassiske bukser i flotte ullkvaliteter, designerjakker og flotte sko og støvler.

Hva tror du blir hetest til våren?
- Mønstrete silkekjoler og høye hæler.

 • Ta testen: Hvor forfengelig er du?

 • Ingeborg Heldal, sjefredaktør i Cosmopolitan

  Hva bør man se etter på januarsalget?
  - Det er alltid tryggest å gå for basisplagg. Et par svarte støvletter, en trenchcoat eller den lille svarte kjolen er ting du aldri vil angre på at du kjøpte. Jeg har gjort mange gode basis-kupp på januarsalg gjennom tidene. Og når ting kommer på 30, 50 og 70 prosent kan du unne deg plagg du ikke ville tatt deg råd til ellers.

  Hvilke er de sikreste motekuppene?
  - Jeg tror jeg holder en knapp på den lille sorte her. Det er et plagg du garantert vil bruke masse uansett skiftende trender. På årets januarsalg ville jeg i tillegg sett etter kjoler og topper med mønster. Både blomster og grafiske mønster blir stort denne våren. Plagg med høyt liv finner du garantert masse av på salget også, og det er like aktuelt fremdeles.

  Hva tror du blir hetest til våren?
  - 70-tallet er det tiåret som gjelder denne sesongen. Tenk sofistikert hippie, og kjør gjerne på med en bredbremmet hatt og et par store solbriller. I tillegg kommer masse plagg med mønster som nevnt ovenfor. Sløyfer blir også å se overalt, og gult holder seg en sesong til.

  Hva ser du selv etter når du går på salg?
  - I tillegg til basisplaggene (som jeg egentlig ikke er så veldig flink til), ser jeg etter de tingene som jeg elsker uansett mote og årstid. Det vil si plagg med leopardmønster eller paljetter. I tillegg har jeg kjolefetisj, så jeg går aldri av veien for en selskapskjole til.

 • Ta testen: Er du en moteslave?

 • Anne Brit Opdahl, butikkinnehaver av Alphaville
  og 3rd Hand-designer

  Hva bør man se etter på januarsalget?
  - Det er viktig å se på ting man ville ha sett på uansett til full pris. For man lar seg lett rive med på salg. Man må vurdere om dette er noe man ville ha kjøpt før jul, hvis man hadde hatt råd.

  Hvilke er de sikreste motekuppene?
  - Gå for klær du kan bruke til sommeren også, og gjerne vinterklær du kan bruke neste vinter igjen. Her gjelder det å velge ting uten så mange motedetaljer. Finner du en super penkjole vil den kunne vare år etter år. Det er lurt å gå i litt dyrere butikker. Har kjolen kostet 5000 og er nedsatt til 1500 er det et godt kjøp. Men alt avhenger selvsagt av lommeboken.

  Hva ser du selv etter når du går på salg?
  - Jeg ser gjerne etter dyre ting til halv pris. Klær som kan vare i mange år. Og gjerne morsomme ting, salgskupp trenger ikke alltid å være så kjedelige. Men det gjelder å ha is i magen, og gjerne vente til plagget er på 70 prosent. Og ikke stresse, for det kommer alltid et nytt salg.

 • Ta testen: Er du en skofetisjist?

 • Orker du derimot ikke tanken på overfylte butikker? Sjekk ut guiden vår til hvordan du gjør de store salgskuppene på nettet her.

 • Linda Vasquez, mote- og skjønnhetsansvarlig i Cosmopolitan

  Hva bør man se etter på januarsalget?
  - På januarsalget bør du se etter alt det du egentlig hadde lyst på før jul, men som var akkurat litt for dyrt! Om du velger å finne jakker, sko, vesker eller andre ting du kanskje skal bruke om et år igjen, er det lurt å gå for klassiske snitt, sånn at du ikke ender opp med å gå rundt med fjorårets hippeste trend, som helt sikkert blir forandret neste år. Om det å være trendy er viktig for deg, selvfølgelig.

  Hvilke er de sikreste motekuppene?
  - De sikreste motekuppene er for eksempel en ordentlig skinnjakke, som for evig og alltid vil være aktuelt. Ellers er alltid gode basisplagg man trenger året rundt noe man kan kuppe med seg. God kvalitet er vel det viktigste stikkordet. Å bli sittende med en genser som blir ødelagt i vask etter to ganger, selv om den var billig, er langt fra et godt motekupp. Det er bare ødeleggende for miljøet.

  Hva tror du blir hetest til våren?
  - Det absolutt heteste til våren er 70-tallet og hippiestilen. Andre store trender er også sterke farger, spesielt mye gult, mønster i form av grafisk og blomster, inspirasjon fra Afrika, strutteskjørt og asymmetriske kjoler og topper.

  Hva ser du selv etter når du går på salg?
  - Jeg er alltid på utkikk etter fine ting, og skulle det vise seg å være salg, er det bare flaks og en fin bonus. Jeg burde vært mye flinkere til å vente med shoppingen til de store salgene begynner. Til gjengjeld kan jeg trøste meg med at jeg faktisk er flink til å si nei til meg selv når jeg finner noe jeg egentlig ikke MÅ ha.

 • Orker du derimot ikke tanken på overfylte butikker? Sjekk ut guiden vår til hvordan du gjør de store salgskuppene på nettet her.

 • LES OGSÅ:
 • Vuittons vakre vårvesker
 • Sexy skolepikestil
 • Skjørt for alle anledninger
 • Festens fineste på 1-2-3
 • 10 legendariske stjerneplagg
 • Årets sykeste trender i 2007
 • Moten som gir deg migrene
 • Moteansvarlig Kjersti Hodt i KK.
  Moteansvarlig Kjersti Hodt i KK. Vis mer
  Redaktøren i Cosmopolitan, Ingeborg Heldal, går for klassiske basisklær når hun går på salg.
  Redaktøren i Cosmopolitan, Ingeborg Heldal, går for klassiske basisklær når hun går på salg. Vis mer
  Anne Brit Opdahl - butikkinnehaver av Alphaville og 3rd Hand-designer, gjør salgskuppene i litt dyrere butikker, og kjøper plagg som varer i mange år.
  Anne Brit Opdahl - butikkinnehaver av Alphaville og 3rd Hand-designer, gjør salgskuppene i litt dyrere butikker, og kjøper plagg som varer i mange år. Vis mer
  Linda Vasquez - mote- og skjønnhetsansvarlig i Cosmopolitan, er flink til å si nei når hun kommer over ting hun ikke egentlig må ha.
  Linda Vasquez - mote- og skjønnhetsansvarlig i Cosmopolitan, er flink til å si nei når hun kommer over ting hun ikke egentlig må ha. Vis mer
  På salg lønner det seg å gå for klassiske ting som aldri går av moten, som disse svarte støvlettene fra Lille Vinkel Sko.
  På salg lønner det seg å gå for klassiske ting som aldri går av moten, som disse svarte støvlettene fra Lille Vinkel Sko. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer