Bikini

Slik får du badetøyet til å holde seg pent

Det lønner seg å vaske og tørke den riktig.

RIKTIG STELL: Det kan være lurt å stelle litt pent med bikinien din hvis du er glad i den, da holder den kanskje neste sesong også.   Foto: KK
RIKTIG STELL: Det kan være lurt å stelle litt pent med bikinien din hvis du er glad i den, da holder den kanskje neste sesong også. Foto: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du veldig fornøyd med den nye bikinien eller badedrakten du har kjøpt denne sommeren? 

Da bør du lese dette!

For å få badetøyet til å holde seg fint lengst mulig - helst til neste sesong også, lønner det seg å ta litt godt vare på det. Med andre ord bør du ikke slenge det inn i maskinen på 60 grader med resten av det superskitne tøyet ditt.

LES OGSÅ: Byttereglene du bør være obs på

Vask for hånd

Badedrakter, bikinier og andre klær i lignende materialer tåler som oftest maskinvask, men ønsker du at form og farge skal bevares, kan det faktisk lønne seg å vaske det for hånd. 

Dersom bikinien din har blitt løs og saggete i rumpa, er det mulig du har vasket den på for høy temperatur. Det kan nemlig ødelegge elastisiteten i stoffet, så følg alltid vaskeanvisning på merkelappen. Foto: (c) André Babiak/Westend61/Corbis/All Over Press
Dersom bikinien din har blitt løs og saggete i rumpa, er det mulig du har vasket den på for høy temperatur. Det kan nemlig ødelegge elastisiteten i stoffet, så følg alltid vaskeanvisning på merkelappen. Foto: (c) André Babiak/Westend61/Corbis/All Over Press Vis mer

Høye temperaturer i maskinen vil nemlig kunne ødelegge elastisiteten i materialet, og da ender du ofte opp med en lett saggete bikinitruse som henger løst i rumpa, noe de færreste vil ønsker. 

Fyll heller opp vasken med lunkent vann og bruk et vaskemiddel som er flytende og av den milde varianten. Ha i badetøyet og la det ligge noen minutter før du klemmer på tøyet slik at såpen trekker seg ordentlig inn. Husk at du ikke skal gni stoffet mot hverandre, siden det kan ødelegge materialet på badetøyet.

Skyll deretter med kaldt vann, og press ut vannet etterpå.

Grunnen til at finvaskemiddel (gjerne det som du bruker på ull og silke) er best til bikinien, er at det tar bedre vare på fibrene og gjør at det holder seg fint lenger. 

LES OGSÅ: Velg riktig bikini - se slankere ut

Skyll og heng opp

Uansett om du skal vaske badetøyet ditt eller ei, bør du alltid sørge for å skylle det etter bruk. Dette vil få ut rester av saltvann, klor og solkrem, som kan gjøre at fargene begynner å falme. 

I tillegg bør du ikke la bikinien eller badedrakten ligge for lenge i strandbagen. Det bør alltid henges opp til tørk for å unngå jordslag.

Sist, men ikke minst: ikke sleng bikinien i tørketrommelen. Badetøy bør du aller helst la drypptørke i skyggen for å bevare passform og farge på best mulig måte. 

LES OGSÅ: Dette mener menn om bikinien din

Tips: Har du flere bikinier/badedrakter, lønner det seg å bytte på å bruke disse. Da blir det mindre slitasje på en enkelt, og de varer lenger. 

OBS. Husk også å ikke bruke favorittbikinien i boblebad. Varmen og boblene er nemlig en stor påkjenning for materialet til badetøyet, og derfor kan det være lurt å velge en gammel badedrakt istedet. Uansett hvilken du bruker, bør du vaske den med én gang du går ut av boblebadet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer