Røyting

Slik får du bort løshårene på jakken

Unngå at de virvler opp i nesa eller setter seg fast i andre klær.

GI DEN HÅRETE GENSEREN EN OMGANG I FRYSEREN: Ifølge KKs moteredaktør Silje Pedersen, kan du fjerne flagrende løshår på lune plagg ved å legge dem i fryseren. Foto: Cecilie Leganger
GI DEN HÅRETE GENSEREN EN OMGANG I FRYSEREN: Ifølge KKs moteredaktør Silje Pedersen, kan du fjerne flagrende løshår på lune plagg ved å legge dem i fryseren. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lune lodne plagg er noe av det fineste med høsten. Vi elsker følelsen av å krype inn i en myk og god genser, eller hoppe inn i ullkåpa på kalde dager.

Men synes du også det er ubehagelig når løse hår setter seg fast i lipglossen, eller du får ullfibre opp i nesen? Og hva skjedde med den sorte buksa, som plutselig er dekket av pusete hår?

Plagg som har alpakkaull og mohair fra angorageita i seg, kan finne på å loe og røyte en del, og det samme kan enkelte syntetiske plagg.

Heldigvis er det et superenkelt triks du kan ta i bruk for å ta knekken på irriterende løshår en gang for alle.

Legg klærne i fryseren

- Har du en slik jakke eller genser i skapet, så kan det lønne seg å legge den i fryseren over natten og riste godt etterpå, for det pleier å hjelpe på alle de løse hårene, tipser KKs moteredaktør Silje Pedersen.

Putt plagget i en pose du lukker godt igjen, enten med knyting eller glidelås, så det ikke blander seg med frossenlaks og elgkjøtt.

Så rister du det godt, og fjerner eventuelle løse hår som er igjen med en rulle neste dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer