Skjønnhet:

Slik får du brunfargen til å vare

Her er Cecilies beste tips og triks for å bevare den solkyssede brunfargen så lenge som mulig.

Slik får du brunfargen til å vare
Publisert

Slik bevarer du sommergløden etter ferien:

1. Fuktighet

Tilfør alltid huden fuktighet. Både før, underveis og etter en solfylt dag. Også i forkant av en ferie, der du vet at du skal være ute, er det viktig å forberede huden. En sunn, velsmurt hud holder på brunfargen mye lenger. Fukt er også nøkkelordet om du har brukt selvbruning. Smør deg med produkter som body butter, oljer og rike fuktighetskremer.

2. Kjøl deg ned

Å dusje i kokende vann er med på å tørke ut huden. Varmt vann stripper også huden for naturlige oljer. Hold temperaturen i dusjen til det normale, og gjerne i kombinasjon med en dusjolje som gir huden masse fukt.

3. Skrubb huden

Dette er viktig både før og etter du har vært i solen. En skrubb fjerner nupper og døde hudceller, og stimulerer blodsirkulasjonen i overhuden, som gjør at huden holder seg myk og fresh. Er du nøye med skrubben etter sommerferien, holder den gylne huden lenger, og fargen vil gradvis forsvinne uten at den oppleves flekkete. Bruk en mild skrubb, og bruk den regelmessig i dusjen.

Tips! Du kan lage din egen skrubb ved å blande én kopp brunt sukker og en halv kopp olivenolje!
Tips! Du kan lage din egen skrubb ved å blande én kopp brunt sukker og en halv kopp olivenolje! Vis mer

4. Vær hydrert

Husk at fukt ikke bare tilføres utenfra. Som alle skjønnhets­tips kommer vi ikke unna dette punktet for å beholde sommerfargen litt lenger. Drikk mye vann. Det gjør ikke bare godt for huden – men for hele kroppen.

5. Tilfør shimmer

For å virkelig framheve lekre sensommer-bein, eller armer, er det fantastisk å tilføre litt shimmer i fuktighetskremen din. Her finner du ferdige kremer som enten er diskré eller som virkelig glinser og har litt farge i seg. Du kan også blande en flytende highlighter i bodylotionen din.

6. Solfaktor

Det siste, men også det viktigste tipset er alltid å bruke solfaktor. Det er fortsatt mange som føler at solkrem hindrer en i å få den gode brunfargen. Men en sunn hud vil i mye større grad ivareta fargen enn en solskadet hud. Solen er sterk, og huden trenger beskyttelse mot harde solstråler.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer