Skjønnhet:

Slik får du brunfargen til å vare

Her er Cecilies beste tips og triks for å bevare den solkyssede brunfargen så lenge som mulig.

Slik får du brunfargen til å vare
Publisert

Slik bevarer du sommergløden etter ferien:

1. Fuktighet

Tilfør alltid huden fuktighet. Både før, underveis og etter en solfylt dag. Også i forkant av en ferie, der du vet at du skal være ute, er det viktig å forberede huden. En sunn, velsmurt hud holder på brunfargen mye lenger. Fukt er også nøkkelordet om du har brukt selvbruning. Smør deg med produkter som body butter, oljer og rike fuktighetskremer.

2. Kjøl deg ned

Å dusje i kokende vann er med på å tørke ut huden. Varmt vann stripper også huden for naturlige oljer. Hold temperaturen i dusjen til det normale, og gjerne i kombinasjon med en dusjolje som gir huden masse fukt.

3. Skrubb huden

Dette er viktig både før og etter du har vært i solen. En skrubb fjerner nupper og døde hudceller, og stimulerer blodsirkulasjonen i overhuden, som gjør at huden holder seg myk og fresh. Er du nøye med skrubben etter sommerferien, holder den gylne huden lenger, og fargen vil gradvis forsvinne uten at den oppleves flekkete. Bruk en mild skrubb, og bruk den regelmessig i dusjen.

4. Vær hydrert

Husk at fukt ikke bare tilføres utenfra. Som alle skjønnhets­tips kommer vi ikke unna dette punktet for å beholde sommerfargen litt lenger. Drikk mye vann. Det gjør ikke bare godt for huden – men for hele kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer