øyenbryn

Slik får du brynene til å vokse fortere ut

Har du overnappet? Da kan du gjøre dette.

DU KAN NAPPE LITT: – Hvis hårene som kommer ut er helt på avveie i forhold til det som skal bli brynets form og størrelse kan man selvfølgelig nappe det bort, sier Fred Hamelten. Foto: Fotolia
DU KAN NAPPE LITT: – Hvis hårene som kommer ut er helt på avveie i forhold til det som skal bli brynets form og størrelse kan man selvfølgelig nappe det bort, sier Fred Hamelten. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hva kan du gjøre hvis du har gått berserk med pinsetten og nappet i hjel øyenbrynene dine til to tynne streker?

Finnes det noen knep som kan få øyenbrynene til å vokse fortere ut?

– Det kan ta opptil ni måneder for brynshår å komme tilbake, hvis det kommer tilbake. Du må smøre deg med skikkelig tålmodighet, sier brynstylist Fred Hamelten til KK.no.

Men det er ikke alle som har tålmodighet til det.

SE VIDEO: Her er guiden du trenger: Perfekte øyebryn på 1-2-3

Triks som får brynene til å vokse fortere ut

Dersom du er litt utålmodig av deg og ikke vil vente mange måneder på at brynene vokser ut, så finnes det noen triks du kan forsøke.

– Det finnes gamle kjerringråd som jeg har god erfaring med og som kan føre til at håret vokser raskere ut, har Hamelten tidligere avslørt til KK.no.

  • Brent mandel (helst økologisk): – Brenn mandelen over et lys. Da kommer det fett i det forkullet mandelmaterialet. Gni den brente delen av mandelen forsiktig mot brynet og vent en halvtime. Gjør dette helst når du er hjemme, da du fort kan se ut som Kaptein Sabeltann når du gjør dette. 
  • Brent hasselnøtt: – Hasselnøtt kan gi samme effekt som mandelen. 
  • Lakserolje (kjøpt på apoteket) på brynene: – En «bivirkning» kan være at de vokser raskere ut. 
  • Hvitløk: – Del et hvitløksfedd og gni det forsiktig mot brynene. Dette irriterer røttene og kan få det til å vokse raskere ut. Hvis årsaken til svakere hårvekst er sopp, kan også hvitløken hjelpe, råder Hamelten.

LES OGSÅ: – Absolutt INGEN kler «rumpetroll-bryn»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer