øyenbryn

Slik får du brynene til å vokse fortere ut

Har du overnappet? Da kan du gjøre dette.

DU KAN NAPPE LITT: – Hvis hårene som kommer ut er helt på avveie i forhold til det som skal bli brynets form og størrelse kan man selvfølgelig nappe det bort, sier Fred Hamelten. Foto: Fotolia
DU KAN NAPPE LITT: – Hvis hårene som kommer ut er helt på avveie i forhold til det som skal bli brynets form og størrelse kan man selvfølgelig nappe det bort, sier Fred Hamelten. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hva kan du gjøre hvis du har gått berserk med pinsetten og nappet i hjel øyenbrynene dine til to tynne streker?

Finnes det noen knep som kan få øyenbrynene til å vokse fortere ut?

– Det kan ta opptil ni måneder for brynshår å komme tilbake, hvis det kommer tilbake. Du må smøre deg med skikkelig tålmodighet, sier brynstylist Fred Hamelten til KK.no.

Men det er ikke alle som har tålmodighet til det.

SE VIDEO: Her er guiden du trenger: Perfekte øyebryn på 1-2-3

Triks som får brynene til å vokse fortere ut

Dersom du er litt utålmodig av deg og ikke vil vente mange måneder på at brynene vokser ut, så finnes det noen triks du kan forsøke.

– Det finnes gamle kjerringråd som jeg har god erfaring med og som kan føre til at håret vokser raskere ut, har Hamelten tidligere avslørt til KK.no.

 • Brent mandel (helst økologisk): – Brenn mandelen over et lys. Da kommer det fett i det forkullet mandelmaterialet. Gni den brente delen av mandelen forsiktig mot brynet og vent en halvtime. Gjør dette helst når du er hjemme, da du fort kan se ut som Kaptein Sabeltann når du gjør dette.
   
 • Brent hasselnøtt: – Hasselnøtt kan gi samme effekt som mandelen.
   
 • Lakserolje (kjøpt på apoteket) på brynene: – En «bivirkning» kan være at de vokser raskere ut.
   
 • Hvitløk: – Del et hvitløksfedd og gni det forsiktig mot brynene. Dette irriterer røttene og kan få det til å vokse raskere ut. Hvis årsaken til svakere hårvekst er sopp, kan også hvitløken hjelpe, råder Hamelten.

LES OGSÅ: – Absolutt INGEN kler «rumpetroll-bryn»

Farg brynene

Brynene kan se litt rare ut mens du sparer, og da kan farging være redningen. Flere år med overnapping kan føre til at ikke alle hårene vokse tilbake igjen.

– De aller fleste har ikke nappet bort absolutt alt, så det vil naturligvis være litt hår igjen. Det første man må gjøre er å farge brynene ekstra godt, og ikke bare det du/behandleren tror er brynet. Farg også rundt brynet. Man må nappe og forme øyenbrynene uavhengig av de skadede områdene, forklarer Hamelten.

– Hva betyr det?

EKSPERTEN: Fred Hamelten er landets mest populære øyenbrynsstylist. Foto: Studio 2 Egmont
EKSPERTEN: Fred Hamelten er landets mest populære øyenbrynsstylist. Foto: Studio 2 Egmont Vis mer

– Det betyr at du/behandleren ikke må bli påvirket av de skadede områdene. For selv om enkelte områder ikke har hår må man tenke seg at det likevel er hår. Så må man begynne å nappe og forme den formen du kler, påpeker Hamelten.

SE VIDEO: Finn den perfekte «knekken» på brynet

Slik fyller du ut brynene dine

Dersom det er områder hvor man mangler hår permanent, har Hamelten følgende råd:

1. Det enkleste er å fylle inn med øyenbrynsskygge på de skadde områdene.

2. Tatovere noen hår kun der hvor det faktisk mangler hår.

– Nå har jeg lært øyenbrynsstyling til flere som tatoverer øyenbryn. De har lært å først style øyenbryn og utnytte alle de småhårene kunden faktisk har for å gjøre brynene bredest mulig - slik at man tatoverer minst mulig. Slik blir det et veldig naturlig resultat siden man bruker minst mulig tatovering, forteller øyenbrynskongen.

LES OGSÅ: Slik får du brynene du ønsker deg

– Er det slik at uansett hvor brede bryn man egentlig har, bør man ikke ta bort et eneste hår?

– Hvis hårene som kommer ut er helt på avveie i forhold til det som skal bli brynets form og størrelse kan man selvfølgelig nappe det bort. Man kan faktisk jobbe med formen underveis mens man sparer. Det gjør jeg med kundene mine, noe som er en mer hyggelig prosess for dem. De føler seg mer vel underveis i sparingsprosessen. Men det er da viktig å se for deg hvordan brynene skal bli, og jobbe ut fra det, sier Hamelten.

OVERNAPPEDE BRYN? Hamelten anbefaler deg å la være å bruke brynsblyanter. Foto: Fotolia
OVERNAPPEDE BRYN? Hamelten anbefaler deg å la være å bruke brynsblyanter. Foto: Fotolia Vis mer

Se hele Fred Hameltens brynguide-serie her!

Advarer mot å følge brynstrender

Selv om tjukke Cara Delevingne-bryn har vært populært en stund, fraråder Hamelton folk å følge øyenbrynstrender.

– Mote forandrer seg, men det gjør ikke ansiktsproporsjonene dine. Én ting er hvordan vi påvirkes av media og mote, en annen ting er hva som kler den enkelte. Noen ganger klaffer det perfekt med hva som er mote, og andre ganger ikke, sier Hamelten og mimrer:

– Ingen kler 90-talls bryn som Pamela Anderson hadde, men alle skulle likevel ha det. Det samme gjelder med bleking eller brede bryn som Cara Delevigne, eller det som muligens blir neste skrik - å barbere bort brynene ...

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer