Sminke:

Slik får du Destas coversminke

Sminkør og frisør Nasim Pol deler tipsene du trenger for å gjenskape Destas glamorøse hår og sminke.

SMINKE: De gikk for en trendy, men tidløs look kalt latte makeup til Årets best kledde-bildene. Trenden baserer seg på smokey eyes med bruntoner som du finner i en kopp med kaffe latte. FOTO: Truls Qvale
SMINKE: De gikk for en trendy, men tidløs look kalt latte makeup til Årets best kledde-bildene. Trenden baserer seg på smokey eyes med bruntoner som du finner i en kopp med kaffe latte. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

Det er klart at vi alle drømmer om å se ut som en Hollywood-stjerne innimellom. Og kanskje er det ikke så uoppnåelig som man skulle tro. ­Sminken som makeup­artist Nasim Pol fra Jan Thomas Studio gjorde på Desta Marie Beeder til Årets best kledde-bildene, er både klassisk, trendy og inspirert av nettopp Hollywood.

– Jan Thomas og jeg ble enige om å gå for brune, smokey eyes, som nå trender over hele ­verden under navnet «latte makeup», forteller Nasim.

Tenk varme, brune toner som i en deilig kopp med kaffe latte. Trenden fremmer naturlig skjønnhet med myke ­bruntoner og dempede terrakottanyanser, som sammen ­skaper et harmonisk og delikat uttrykk.

– Til denne looken lot vi oss inspirere av den vakre ­Hollywood-skuespillerinnen Keira ­Knightley. Hun har de samme brune øynene som Desta, sier Nasim.

Likevel er looken absolutt ikke bare for dem med ­brune øyne. Denne trenden er tidløs og passer til ­absolutt alle.

– Jeg synes at brunt er perfekt til brune eller svarte øyne, men det passer like fint til alle ulike øyefarger. Mitt beste tips er å leke seg med ­forskjellige nyanser av brunt, og gå for det uttrykket og den mengden produkt som du føler deg mest vel i.

Nasim og Jan Thomas har latt seg inspirere av den vakre Hollywoodskuespillerinnen, Keira Knightley. FOTO: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock
Nasim og Jan Thomas har latt seg inspirere av den vakre Hollywoodskuespillerinnen, Keira Knightley. FOTO: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock Vis mer

1. Basen

Et rent og fuktet underlag er nøkkelen for at huden din skal se sunn og frisk ut. Med gode fuktighetsgivende produkter unngår du at sminken legger seg i tørrhetslinjer og sikrer at den holder seg fresh hele dagen.

– For å sørge for at huden var ren og klar for sminke, startet jeg med å rense ansiktet til Desta, før jeg tok på et godt serum og en fuktighetsgivende dagkrem, etterfulgt av primer, forteller sminkøren.

– Jeg ønsket å oppnå en skinnende og glødende hud. En av mine favoritt-primere er «POREfessional» fra Benefit. Den sørger for at huden blir glatt, jevn og klar for resten av sminken, tipser hun.

Primeren POREfessional fra Benefit er Nasims favorittprimer (kr 400, 22ml). FOTO: Produsenten
Primeren POREfessional fra Benefit er Nasims favorittprimer (kr 400, 22ml). FOTO: Produsenten Vis mer

2. Øynene

Nasim foretrekker å starte med å sminke ­øynene før hun fortsetter med resten av hud­sminken. Spesielt når du jobber med mørke øyeskygger, kan dette være en fordel. Da får du større frihet til å rette opp i eventuelle feil og søl om øyenskyggene drysser litt.

På Desta brukte hun Huda Beautys «Topaz»-­palett, som har varme bruntoner.

– Det er akkurat det vi er ute etter i en såkalt lattemakeup, sier Nasim.

Påfør ønsket bruntone på hele øyelokket og opp til global­linjen med en flat øyeskygge­kost. Her gjelder det å bygge opp ­fargen litt etter litt for å få et delikat ­resultat. Legg også litt av den samme fargen langs vippekanten under øyet med en mindre og spissere kost.

For å skape en illusjon av større øyne, bruk en dusekost til å duse en litt mørkere øyeskygge i ytter­kant av øyelokket. Dus den også over i globallinjen for mer dybde. Legg også litt av denne skyggen under øyet, helt i ytterkant.

Til øyekroken brukte Nasim en lys, nøytral øyeskygge med litt skimmer i. Dette åpner blikket og er virkelig prikken over i-en når vi legger smokey eyes. Bruk en liten øyeskyggekost, og legg det innerst på ­øyelokket og i øyekroken.

For et ekstra intenst blikk kan du bruke en mørkebrun kajal og legge den langs vippekanten med en lett hånd. Dus ut lineren med en tynn eyelinerkost eller baksiden av kajalen. Avslutt øyesminken med din favoritt­maskara.

Huda Beautys Topaz Obsessions Palette har akkurat de fargene du trenger for å få til såkalt latte makeup (kr 500). FOTO: Produsenten
Huda Beautys Topaz Obsessions Palette har akkurat de fargene du trenger for å få til såkalt latte makeup (kr 500). FOTO: Produsenten Vis mer

3. Naturlige bryn

I denne looken har øynene fått all oppmerksomheten.

– Desta har allerede fantastiske, naturlige fyldige bryn. Jeg børstet dem i den retningen brynene vokser naturlig med en øyebrynskost. ­Deretter brukte jeg en tynn øyebrynspenn og fylte inn med noen få linjer som skal fremstille hår, for å markere litt ekstra. Dette skaper et helhetlig og ­sømløst uttrykk.

En tynn øyebrynspenn og en øyebrynskost er perfekt å bruke når du skal fylle inn brynene på en naturlig måte. Brow Pencil (kr 185, Jan Thomas Cosmetics). FOTO: Produsenten
En tynn øyebrynspenn og en øyebrynskost er perfekt å bruke når du skal fylle inn brynene på en naturlig måte. Brow Pencil (kr 185, Jan Thomas Cosmetics). FOTO: Produsenten Vis mer

4. Huden

Så er det tid for hudsminke. På Desta brukte Nasim både foundation og concealer, i tillegg til litt konturering og highlighter, for å fremheve Destas naturlige ansiktstrekk.

For en jevn og glødende hud brukte hun den lett-dekkende foundationen «Studio Radiance» fra Mac. Denne føles lett på huden og gir en naturlig finish, så huden fortsatt ser ut som hud. Påfør produktet med enten fingrene dine, en foundationkost eller en våt sminkesvamp.

– Concealeren «Shape Tape» fra Tarte har en full­dekkende effekt som demper mørk­heter under øynene. Bruk litt produkt der du trenger det, og dus det ut med de samme redskapene som du brukte for å legge foundation, sier hun.

Når du bruker fulldekkende produkter på områder hvor huden er tynn, som under øynene, er det viktig å huske på at «less is more». Litt produkt holder i massevis, og det er bedre å bygge opp med mer produkt etter hvert, for å unngå at det ser tørt ut og legger seg i fine linjer. Av og til er også foundation alene mer enn nok for å få effekten av et friskt og våkent ansikt.

– For å sette basesminken «på plass», sørger et setting­pudder for at den ­holder seg fin hele dagen. Jeg brukte Huda Beautys «Easy Bake Loose Baking & Setting ­Powder» i fargen «Banana Bread» på Desta, sier Nasim.

«Tiffany plate» er en av flere «cottage cheese»-baserte mattrender som tar av på TikTok for tida. Vi tester den. Video: Tiffany Magee (TikTok) / Anette Skarpaas Ramm / Mia Engenes Bratlie. Reporter: Emilie Fyhn. Vis mer

Ønsker du å definere ansiktet litt ekstra, kan du ­bruke et kontureringsprodukt til dette. Disse finnes både i krem- og puddervarianter. Det er rett og slett sminke i en kald skyggefarge, som du skal påføre på ­tinningen, på kinnbenene og på kjeve­partiet. Bruk en egen ­kontureringskost til dette.

Husk på at et kontureringsprodukt ikke er det samme som et solpudder. Når du konturerer, skal du bruke kalde toner for å skape en skyggeeffekt, mens et solpudder har ­varme toner for å skape et solkysset ­uttrykk.

– På Desta brukte jeg paletten «Tartiest Pro Glow» fra Tarte, den inneholder både konturpudder og highlighter, og gir en fin og naturlig glød. Bruk en lett og liten sminkekost, og legg den på de områdene hvor lyset treffer ansiktet først for en skikkelig «Hollywood glow».

Nasim brukte foundationen Studio Radiance fra MAC på Desta (kr 400). FOTO: Produsenten
Nasim brukte foundationen Studio Radiance fra MAC på Desta (kr 400). FOTO: Produsenten Vis mer
Dette kontur- og highlighterpalettet er Nasims favoritt, da det gir en fin og naturlig glød til huden. Tarteist PRO Glow to go Highlight Contour Palette (kr 290, Tarte). FOTO: Produsenten
Dette kontur- og highlighterpalettet er Nasims favoritt, da det gir en fin og naturlig glød til huden. Tarteist PRO Glow to go Highlight Contour Palette (kr 290, Tarte). FOTO: Produsenten Vis mer
Et settingpudder sørger for at sminken holder seg fresh hele dagen. Nasim brukte Huda Beautys Easy Bake Loose Baking & Setting Powder i fargen Banana Bread på Desta (kr 440). FOTO: Produsenten
Et settingpudder sørger for at sminken holder seg fresh hele dagen. Nasim brukte Huda Beautys Easy Bake Loose Baking & Setting Powder i fargen Banana Bread på Desta (kr 440). FOTO: Produsenten Vis mer
Shape Tape fra Tarte er en concealer med full dekkevne, og er perfekt å bruke om du vil dekke til mørke ringer under øynene (kr 340). FOTO: Produsenten
Shape Tape fra Tarte er en concealer med full dekkevne, og er perfekt å bruke om du vil dekke til mørke ringer under øynene (kr 340). FOTO: Produsenten Vis mer

5. Friske kinn

Ikke glem blush, eller rouge, om du vil. Kjært barn har mange navn!

– Blush er fint for å legge til litt mer farge og liv til ansiktet. Jeg elsker blushen i fargen «Love» fra Jan Thomas Studio ­Cosmetics. Den er frisk og har en naturlig, dus rosafarge, som passer perfekt til latte ­makeup, sier sminkeeksperten.

Legg den på eplekinnene med en sminke­kost som er tilpasset blush, og dra den opp­over mot tinningen.

Sminkøren sverger til blushen i fargen Love fra Jan Thomas Studio (kr 195). FOTO: Produsenten
Sminkøren sverger til blushen i fargen Love fra Jan Thomas Studio (kr 195). FOTO: Produsenten Vis mer

6. Leppene

– Vi sminket leppene til slutt, etter at hun hadde fått på seg antrekket. Siden vi gikk for smokey eyes med dype farger, bestemte vi oss for å gå for nude, nøytral og glossy lepper, sier Nasim.

– Vi brukte Fenty Beautys «Gloss Bomb» i fargen «Hot Chocolit», fordi det er Destas favorittfarge. Den er perfekt sammen med en matchende lip-liner, som vi la ­under glossen for en ekstra fyldig effekt rundt leppene.

Fyll inn liplineren på samme måte som du ville gjort med en vanlig leppestift. En lip­liner har en litt tørrere konsistens, som gjør at det sitter hele dagen. Ønsker du effekten av en fyldigere leppe, kan du også tegne litt ­utenfor leppekanten og legge en gloss over, som Nasim gjorde på Desta.

Til smokey eyes kan det være fint med nøytrale, glossy lepper. Destas favoritt er Fenty Beautys Gloss Bomb i fargen Hot Chocolit (kr 300). FOTO: Produsenten
Til smokey eyes kan det være fint med nøytrale, glossy lepper. Destas favoritt er Fenty Beautys Gloss Bomb i fargen Hot Chocolit (kr 300). FOTO: Produsenten Vis mer

7. Frisyren

Desta fikk hele tre forskjellige hårfrisyrer – fra rett hår, til krøller og til hestehale. Det er med andre ord rom for å leke seg med hårfrisyrene når du skal piffe deg opp i ekte Hollywood-stil.

– Det viktigste er å ha en god base for hårstylingen. Jeg brukte «Anti ­Gravity Spray» og «Hair Resort Spray» fra Kevin Murphy. Disse hårproduktene gir både en fin tekstur og volum til håret, sier Nasim.

– For litt ekstra tekstur la jeg også til Davines’ «More Inside Texturizer», som er et av mine favorittprodukter. Jeg bruker den på tørt hår før styling, og ­etterpå. Jeg liker at den gir tekstur til håret, uten av den får det til å se tungt ut, avslutter hun.

Nasim tipser om tekstursprayen More Inside fra Davines, fordi den gir god tekstur uten å tynge håret (kr 340). FOTO: Produsenten
Nasim tipser om tekstursprayen More Inside fra Davines, fordi den gir god tekstur uten å tynge håret (kr 340). FOTO: Produsenten Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer