Eyeliner:

Slik får du eyelineren til å sitte

Trikset er å velge rett verktøy og bruke det riktig.

EYELINER: Her får du ekspertenes tips til hvordan du ka få eyelineren til å sitte hele dagen. FOTO: NTB Scanpix
EYELINER: Her får du ekspertenes tips til hvordan du ka få eyelineren til å sitte hele dagen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sukk, det er ikke alltid like lett å legge en perfekt linje eyeliner - og ofte ender den sorte streken opp med å skli utover i løpet av dagen. Men slapp av, det finnes hjelp å få! Derfor har vi spurt ansvarlig makeupartist i Max Factor, Linda Wickmann og makeupartist Tonje Madsen om råd. (Pssst: Slik nailer du farget eyeliner )

LES OGSÅ: Juks deg til større øyne

Kan du dette trikset?

Det første Wickmann anbefaler deg å gjøre er å bruke en kohl liner. Gå for en mellom-myk en, det vil si en som ikke er for hard. Er eyelineren hard kan den være litt vond å påføre - og den kan også skli lettere av.

- Den beste måten og så få kohl lineren til å sitte på våtkanten, er å legge den både oppe og nede, tipser Wickmann.

EKSPERT: Linda Wickmann FOTO: Renate Torseth.
EKSPERT: Linda Wickmann FOTO: Renate Torseth. Vis mer

Er man ikke vandt til dette kan det bli en litt ubehagelig opplevelse og det er mulig at det kommer litt tårer. Hun anbefaler derfor å legge eyelineren i følgende rekkefølge: Først nedre kant. Så øvre kant. Til slutt når sminken er ferdig kan du legge et lag til på nedre våtkant. Makeupartisten røper også at det blir lettere etter noen gangers forsøk.

- Et poeng med å legge både oppe og nede er at de smitter mot hverandre og slik holder på fargen. Legger du bare på nedre våtlinje smitter det av på våtkanten oppe og den forsvinner ganske fort, forklarer hun.

LES OGSÅ: Supermodellene beviser at cat eye-sminken er hottere enn noen gang

Slik velger du riktig kohl-liner

- Skal du legge en kohl liner oppå øyelokket, ned mot vippene, anbefaler makeupartisten deg å legge en concealer som en primer og deretter en øyenskygge før du går i gang. Øyenskyggen vil nemlig gi eyelineren mer «tørt» å feste seg til og den vil sitte lengre.

- Legger du lineren rett på huden kan den lett skli i de naturlige oljene. Dette gjør at den ikke sitter like godt og du må regne med å touche opp en del i løpet av dagen, advarer hun.

Et annet triks er å velge en våtliner på øyelokket. Dette vil nemlig gjøre at den sitter mye lengre ifølge makeup artisten.

- Disse er ofte vannfaste så da holder de også gjerne hele dagen, sier hun.

LES OGSÅ: 8 eyelinerne som holder det de lover

KOHL LINER: Eksperten anbefaler deg å bruke en kohl liner når du skal legge den perfekte eyelineren. FOTO: NTB Scanpix
KOHL LINER: Eksperten anbefaler deg å bruke en kohl liner når du skal legge den perfekte eyelineren. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Kohl, gel, flytende- når velger du hva?

Makeupartist Tonje Madsen er utdannet i L.A og har blant annet assistert sminkøren til Kim Kardashian West og Lady Gaga. Hun er enig med Wickmann: Rett verktøy til rett bruk er helt essensielt for å få sminken til å sitte.

- Det er viktig å huske at hver eyeliner-type har sitt bruksområde. Så velg gjerne liner etter hva du ønsker å oppnå, råder hun.

Og det finnes nok å velge i, fra kohl til flytende og gel-liner, men når velger man egentlig hva? Vi forsetter litt med kohl- lineren. Madsen trekker også frem denne som det beste alternativet på våtlinjen. Hun forklarer at denne typisk er mykere i konsistensen og derfor også er enklere å påføre.

- Det finnes mange ulike typer på markedet, men jeg foretrekker en vannfast versjon på våtkanten, sier hun.

For at den skal sitte ekstra godt tipser hun om å gå forsiktig over våtkanten med en q-tips først. Etter du har påført eyelineren anbefaler hun dessuten å prøve å ikke blunke på et par sekunder. På denne måten får nemlig kajalen satt seg ordentlig.

LES OGSÅ: Her bør du droppe eyeliner

Til dette er gel-lineren perfekt

Så over til gel-lineren. Makeupartisten mener at denne er perfekt dersom du ønsker et mer definert uttrykk.

EKSPERTEN: Makeup artist Tonje Madsen FOTO: privat
EKSPERTEN: Makeup artist Tonje Madsen FOTO: privat Vis mer

- Hvis du ikke synes kohl-lineren gjør jobben, kan du også legge denne på våtkanten. Dytt den da forsiktig med en myk, syntetisk pensel og la den tørke noen sekunder før du blunker, tipser hun.

Gel-lineren er også god å ha dersom man ønsker en vinget eyeliner. Til dette forklarer makeupartisten at hun nesten alltid bruker gel eller flytende eyeliner. For å påføre denne har hun følgende instrukser:

  1. Tilt hodet litt bakover og hold blikket nedover.
  2. Start med den innerste kroken av øyet og fortsett ut.

- Husk at streken skal være tynnest inn mot nesen og bli tykkere mot den ytre kroken av øyet, sier hun.

Ønsker du en mindre definert, men likevel skarp eyeliner over øyet, ville hun gått for en kohl eller blyant. Den hadde hun lagt på følgende vis: Startet innerst i kroken av øyet og beveget seg utover. Lagt streken så nærme vippekanten som overhode mulig inntil over 2/3 av øyet er dekket.

- Da kan man begynne å gjøre streken litt tykkere. Hvis du bruker en blyant eller klohl-liner, husk og spisse den før du går i gang. Slik unngår du å skrape opp huden, tipser hun.

LES OGSÅ: Slik får du perfekt sotede øyne

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer