Skjønnhet:

Slik får du festlooken til Marte Stokstad

Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

KLAR FOR FEST: Det er ikke alle forunt å bli sminket og stylet av profesjonelle sminkører og hårstylister, derfor har KK spurt teamet om hvordan du selv kan gjenskape coverlooken til Marte Stokstad. FOTO: Astrid Waller
KLAR FOR FEST: Det er ikke alle forunt å bli sminket og stylet av profesjonelle sminkører og hårstylister, derfor har KK spurt teamet om hvordan du selv kan gjenskape coverlooken til Marte Stokstad. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

-Det var helt virvelvindaktig. Jeg var livredd for å gå glipp av noe. For tenk om det skjedde noe helt livsendrende på akkurat den festen, forteller Marte Stokstad til KK.

Desember er en måned der kalenderen er fylt med julebord, fest og selskap, og kanskje opplever nettopp du noe helt livsendrende en av disse kveldene.

KK har spurt hårstylist Sindre Helgesen og sminkør Hina Suleman om hvordan du kan bli like festfin som Marte.

Slik får du festlooken til Marte Stokstad

Slik får du lette, naturlige krøller

Det er lite som er så flott som naturlige, løse krøller. Særlig nå i jula passer denne looken helt perfekt! Heldigvis for oss deler Sindre mer enn gjerne sine beste tips til hvordan du gjenskaper de lette, naturlige krøllene hjemme. Og det er ikke så vanskelig som du kanskje tror.

Start med å føne håret med et volumskum mens du lener hodet fremover, dette gir håret mer volum. Så ruller du håret opp med varmruller. Hvis du ikke har varmruller kan du fint bruke en stor krølltang istedenfor.

BaByliss varmruller (kr 560 hos Power).
BaByliss varmruller (kr 560 hos Power). Vis mer

Når varmrullene har blitt kalde kan du forsiktig rulle de ut en etter en. Det er viktig at du venter til de har blitt helt kalde før du tar de ut, hvis ikke vil ikke krøllene holde seg. Dette kan ta 45 minutter til 1 time, men mens du venter på at de skal kjøle seg ned kan du jo begynne på sminken.

Uansett om du har brukt krølltang eller varmruller avslutter du med å gre lett gjennom krøllene med en børste med naturbust, før du sprayer håret med en teksturspray og deretter en hårspray for maksimalt hold.

Björn Axén Dry Spray Texture & Volume (kr 145 hos Kicks).
Björn Axén Dry Spray Texture & Volume (kr 145 hos Kicks). Vis mer
Kent Brushes børste med naturbust (kr 230 hos Lyko).
Kent Brushes børste med naturbust (kr 230 hos Lyko). Vis mer

Festsminken steg for steg

Begynn med å preppe huden med en god fuktighetskrem og en primer. Dette steget er viktig for at sminken skal holde lenger, og ikke minst for å gi huden glød. For deg som ønsker enda mer glød kan det være lurt å starte preppingen allerede kvelden før, med en lett ansiktsskrubb og gjerne en overnightmask.

– Du kan også bruke en fuktighetsgivende maske rett før du begynner med sminken, forteller Hina.

Når huden er preppet og klar legger du et tynt lag med foundation over hele ansiktet. Hina liker å påføre foundationen med en stor foundationbørste da det gir en naturlig og lett finish.

Giorgio Armani Beauty Luminous Silk (kr 580 hos Fredrik & Louisa).
Giorgio Armani Beauty Luminous Silk (kr 580 hos Fredrik & Louisa). Vis mer

Legg så concealer under øyekroken, ved enden av øynene og andre steder du ønsker å lysne, og press den lett på plass med en fuktig sminkesvamp. Så «setter» du sminken med et transparent pudder.

Så er det tid for å konturere. Legg konturen rett under kinnbeina, rundt pannen og nesen, og litt under kjeven. Pass på at du blender konturen godt inn i huden slik at du unngår tydelige skiller i sminken.

Til øynene har Hina brukt ulike nyanser av brunt for å skape en smokey-eye effekt som gir øynene dybde. Begynn med å legge den lyseste bruntonen over hele øyelokket. Legg så den nest mørkeste nyansen rundt globalen, og avslutt med den mørkeste på enden av øyet. Så legger du en tynn eyeliner, og dra den gjerne litt ut i enden.

Anastasia Mini Soft Glam Eye Shadow (kr 355 hos Kicks).
Anastasia Mini Soft Glam Eye Shadow (kr 355 hos Kicks). Vis mer

Hvis du ønsker en ekstra glamorøs look kan du sette på løsvipper. For deg som ikke har så mye erfaring med løsvipper kan det være enklere å sette på punktvipper enn en hel remse. Dette kan også gi et mer naturlig resultat.

Til slutt legger du litt rouge på eplekinnene, og går over med en highlighter på kinnbein, i øyekroken og ned langs midtpartiet av nesen.

NARS Blush Orgasm (kr 350 hos Lyko).
NARS Blush Orgasm (kr 350 hos Lyko). Vis mer
NARS Highlighting Powder Capri (kr 360 hos Lyko).
NARS Highlighting Powder Capri (kr 360 hos Lyko). Vis mer

For deg som ønsker at sminken skal holde seg festfin hele natten lang anbefaler makeup-artisten å bruke en settingspray.

– Avslutt med å spraye over sminken med en settingspray, dette er et must. Jeg digger den fra Fenty da den gir en litt glowy effekt.

FENTY BEAUTY Gloss Bomb Heat Universal Lip Luminizer + Plumper (kr 260 hos Fredrik & Louisa).
FENTY BEAUTY Gloss Bomb Heat Universal Lip Luminizer + Plumper (kr 260 hos Fredrik & Louisa). Vis mer
FENTY BEAUTY What It Dew Makeup Refreshing Spray (kr 295 hos Fredrik & Louisa).

FENTY BEAUTY What It Dew Makeup Refreshing Spray (kr 295 hos Fredrik & Louisa).

Vis mer

La sprayen tørke inn i huden i noen sekunder før du påfører din favoritt lipgloss på leppene.

Og ikke glem å lakke neglene i en fresh farge for å fullføre looken! Nå i juletiden passer det helt perfekt med en rød neglelakk som oser julestemning.

Simsalabim! Så er du klar for mange sene desemberkvelder med fest og moro!

ELEGANT OG LEKEN: Looken til Marte er både elegant og leken, og best av alt er at den holder seg like fin hele kvelden hvis du følger stylistenes tips. FOTO: Astrid Waller
ELEGANT OG LEKEN: Looken til Marte er både elegant og leken, og best av alt er at den holder seg like fin hele kvelden hvis du følger stylistenes tips. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer