Hudpleie

Slik får du gløden

Vi har spurt ekspertene om deres tips til glødende hud.

GIR GLØD: Raaw by Trice Drops of Gold Facial Oil 60ml kr 1100, Biologique Recherche Serum Liposmose 30ml kr 940, ZO Skin Health Enzymatic Peel kr 905, ZO Skin Health 10% Vitamin C Self-Activating kr 1195, ZO Skin Health Exfoliation Accelerator kr 995, Omorovicza Queen of Hungary Queen Cream 50ml kr 2200 hos Gimle Parfymeri . FOTO: privat
GIR GLØD: Raaw by Trice Drops of Gold Facial Oil 60ml kr 1100, Biologique Recherche Serum Liposmose 30ml kr 940, ZO Skin Health Enzymatic Peel kr 905, ZO Skin Health 10% Vitamin C Self-Activating kr 1195, ZO Skin Health Exfoliation Accelerator kr 995, Omorovicza Queen of Hungary Queen Cream 50ml kr 2200 hos Gimle Parfymeri . FOTO: privat Vis mer
Publisert

Festsesongen er her, og selv om det hele kanskje blir noe mer nedtonet enn mange av oss håpet på grunnet høyt smittetrykk, har nok mange enda opptil flere festligheter plottet inn i kalenderen.

Antrekket er kanskje allerede klart. Det samme med hår og makeup. Med hva med huden? Typisk i de kalde månedene er at huden gjerne føles tørr, grå og gusten. Man har liksom mistet gløden. Så hvordan i all verden får man den egentlig tilbake?

Fukt, beskyttelse og eksfoliering er nøkkelen, sier Cathrine Stabel i Helt Krem.

– Sørg for å bruke en god fuktighetskrem, gjerne en som inneholder ceramider. Det er fettstoffer som styrker hudbarrieren og gjør huden mindre tørr, forklarer hun.

EKSPERT: Cathrine Stabel i Helt Krem mener fukt, beskyttelse og eksfoliering er nøkkelen til glødende hud. FOTO: privat
EKSPERT: Cathrine Stabel i Helt Krem mener fukt, beskyttelse og eksfoliering er nøkkelen til glødende hud. FOTO: privat Vis mer

– Mange er redd for å bruke olje

Ifølge henne kan også olje, som beskytter og mykgjør, gjøre underverker for huden.

– Mange er redd for å bruke olje, fordi den oppleves fet på huden. Da er det oljen squalane man skal se etter. Den er mye tynnere i konsistensen og absorberer kjappere enn mange andre oljer, i tillegg til at den kan brukes av alle hudtyper, inkludert fet og kombinert hud, sier Stabel.

Indeed Labs Squalane Facial Oil 30ml kr 250
Indeed Labs Squalane Facial Oil 30ml kr 250 Vis mer

Hun anbefaler også eksfoliering et par ganger i uken med AHA-syrer som lactic acid, mandelic acid eller glycolic acid.

– Disse ingrediensene virker fuktighetsgivende, samtidig som de hjelper huden å fjerne døde hudceller, som kan få huden til å se gusten og grå ut, sier hun.

Ole Henriksen TRANSFORM Dewtopia 20% Acid Treatment 30 ml kr 795 hos KICKS
Ole Henriksen TRANSFORM Dewtopia 20% Acid Treatment 30 ml kr 795 hos KICKS Vis mer

Ikke over-eksfolier

Det viktigste mener Stabel er å unngå å over-eksfoliere huden og å ikke tilføre nok fukt. Begge deler vil bidra til en svekket hudbarriere, som igjen kan gi irritasjon, betennelse, rødhet og ennå tørrere hud.

Hun tipser om å se etter ingredienser som glycerin, ceramider og niacinamide, som fukter, styrker hudbarrieren og beskytter huden i kulda. Disse ingrediensene kan også brukes av alle hudtyper, sier Stabel.

Skinceuticals Triple Lipid Restore 2:4:2 50ml kr 1509 hos Skincity.com
Skinceuticals Triple Lipid Restore 2:4:2 50ml kr 1509 hos Skincity.com Vis mer

– Hva kan man gjøre daglig for å sikre glød?

– Et serum med C-vitamin er et godt produkt på daglig basis, for å sikre glød og jevn hudtone. C-vitamin stimulerer også kollagenproduksjonen og det er en god bonus! Det er mange serum som mener å inneholde C-vitamin, men se etter den rene formen for C-vitamin på ingredienslisten: ascorbic acid.

IT Cosmetics Bye Bye Dullness Face Serum 30 ml kr 255 hos KICKS
IT Cosmetics Bye Bye Dullness Face Serum 30 ml kr 255 hos KICKS Vis mer

– Finnes det noen snarveier til glød?

– Om man har en god rutine hver dag er det bedre for huden enn et skippertak før julebordet. Men en måte å makse resultatet på, før en spesiell anledning, er å bruke produkter som reflekterer lys. De gjør at hele ansiktet ser jevnere og mer glødende ut. Det er et midlertidig resultat, men man får en virkelig strålende hud.

Oskia Get Up and Glow 30ml kr 879 hos Skincity.com
Oskia Get Up and Glow 30ml kr 879 hos Skincity.com Vis mer

Stabel tipser om at disse serumene kan legges både som primer under makeup eller som highlighter til sist.

– Alternativt kan man bruke en ansiktsmaske med sodium silicate før man legger hudpleie og sminke. Det er en ingrediens som virker midlertidig oppstrammende, litt sammenlignbart med hvordan en leiremaske strammer opp huden. Slike ansiktsmasker skal ikke brukes jevnlig, men er for spesielle anledninger, og passer best om man ikke har tørr og sensitiv hud, avslutter hun.

Skin Camilla Pihl Instant Miracle Superlift Treatment 30ml kr 349
Skin Camilla Pihl Instant Miracle Superlift Treatment 30ml kr 349 Vis mer

Hudlege: – Glødende hud er sunn hud

Dr Michael Zangani, hudlege ved Volvat Medisinske Senter, mener glødende hud henger sammen med sunn hud, spesielt når det kommer til det øverste hudlaget.

– Det øverste laget i huden blir ofte fortykket grunnet døde hudceller. Det gjør at huden kan se mer «livløs» ut, sier han.

Dr. Michael Zangani. FOTO: privat
Dr. Michael Zangani. FOTO: privat Vis mer

Hemmeligheten er ifølge hudlegen eksfoliering som fornyer det øverste hudlaget. Kulden har er forverrende effekt på hudbarrieren, forteller han, og derfor er det viktig at man tar ekstra godt vare på hudbarrieren nå i de kalde vintermånedene, forklarer hudlegen.

Aktive ingredienser fra blant annet eple og havre skal roe ned huden og gi glød mens appelsinblomst, honning, kokosnøtt og ingefær skal gi en boost. Thirstymud ansiktsmaske (50g kr 180, Glamglow)
Aktive ingredienser fra blant annet eple og havre skal roe ned huden og gi glød mens appelsinblomst, honning, kokosnøtt og ingefær skal gi en boost. Thirstymud ansiktsmaske (50g kr 180, Glamglow) Vis mer

– Her gjelder det å gi huden fukt med riktige ingredienser, spesielt ceramider.

Han anbefaler daglig bruk av slike produkter som adresserer hudbarrieren. Videre anbefaler han eksfoliering to til tre ganger i uken med eksempelvis fruktsyrer som glykolsyre eller melkesyre. Har du sensitiv hud bør du ifølge hudlegen se deg om etter en mildere eksfoliant for huden.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer