Hår:

Slik får du håret til å skinne

Selv om den kaldere årstiden setter håret på mange prøver, trenger det verken å miste sin vitalitet eller blankhet.

Slik får du håret til å skinne
Publisert

Vi ønsker alle et fantastisk hår – helst med en gang vi står opp av sengen. For å oppnå det trenger håret pleie og kjærlighet.

Med små grep kan du endre hvordan håret både ser og føles ut. Skreddersy din hårrutine, så slipper du unna med noen få minutter på badet hver morgen og kan gå ut døren med en selvsikker mine.

Her er mine aller beste råd for et sunt og skinnende blankt høsthår!

1. Produkter

Uansett hvilken hårtype du har, er det helt nødvendig med riktige produkter. Håret trenger både proteiner og fuktighet for å forbli sunt og blankt. Et godt råd er å alternere mellom proteinprodukter og fuktprodukter. Da er du helt sikker på at håret får nok av de tilskuddene det trenger. Spør gjerne frisøren din om råd for denne tiden av året. Husk at produktbehovet er forskjellig på høsten og våren. Visste du at håret kan bli mettet av produkter? Kanskje favorittsjampoen din plutselig ikke er like god som den pleide å være, eller at hårkuren ikke lenger utretter mirakler. Bytt ut favorittserien din i en periode, og tilfør håret noe annet.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

2. Kur håret

En hårkur er ikke noe frisørene prøver å prakke på deg for å tjene penger. Den gjør virkelig underverker for hår som trenger gjenoppbygging. For å spare tid bør du bruke en kur som lukker skjellaget. Da kan den byttes ut med balsamen, og du sparer tid i dusjen. På høsten bruker vi luer, skjerf og jakker med store krager. De skaper friksjon i hårfestet, noe som resulterer i korte nakkehår som står til alle kanter. Vær derfor ekstra nøye med å påføre pleieprodukter på undersiden av håret. Det er fort gjort bare å fokusere på det man ser selv.

Tips! Kald og tørr høstluft er en utfordring for både hud og hår. Velg produkter som tilfører fukt. FOTO: Cecilie Krogh
Tips! Kald og tørr høstluft er en utfordring for både hud og hår. Velg produkter som tilfører fukt. FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

3. Ta vare på hodebunnen

Et sunt hår starter med en sunn hodebunn. Når det er kaldt ute, blir huden tørr. Tørr hodebunn er tørr hud – den trenger fuktighet og pleie. Flass er noe helt annet, nemlig overproduksjon av talg eller sopp. Bruker du produkter mot flass når hodebunnen er tørr, vil problemet forverres. En god frisør kan gi deg en tilstandsrapport på hodebunnen og anbefale riktige produkter til deg.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

4. Klipp håret regelmessig

Gi håret en ordentlig klipp. Ved å kvitte seg med slitte tupper tåler håret en røffere behandling. I tillegg ser det mye freshere ut. Venter du for lenge mellom hver hårklipp, kan hårstråene dele seg og knekke. For å bevare en kortere frisyre vil jeg anbefale frisørbesøk hver 6. til 12. uke. Om du har langt hår, eller er i en «sparefase», holder det med hver 3. til 4. måned.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

5. Tørk håret forsiktig

Håret er ekstra sårbart når det er vått. Etter hårvask bør du massere det skånsomt med et håndkle i stedet for å gnisse iherdig. Håret ditt vil være deg evig takknemlig, og du slipper hårstrå som knekker. Det samme gjelder børsting. Ikke børst håret for heftig når det er vått og på sitt svakeste. Bruk en naturbørste. Den er mer skånsom enn en i plast.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

6. Dropp varmeverktøy

Varmeverktøy sliter kraftig på håret ditt. Det er smart å gi håret pauser fra føner og rettetang innimellom, for å bevare det sunnest mulig. Benytt anledningen til å la håret lufttørke de gangene du er hjemme, skal på trening eller lignende. Når du først skal bruke føner eller tang, bør du holde temperaturen til rundt 180 grader, og husk å bruke et varmebeskyttende produkt først! Noen varmeverktøy kan varmes opp til 240 grader, og jeg lover at det verken blir finere krøller eller går raskere. Håret ditt blir rett og slett svidd. Varmebeskyttelse vil legge seg som et beskyttende lag rundt hårstrået og forebygge skade.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer