LANGT: Det krever tålmodighet å spare til langt hår, men det finnes noen triks som kan få håret til å vokse litt fortere. Foto: Thinkstock
LANGT: Det krever tålmodighet å spare til langt hår, men det finnes noen triks som kan få håret til å vokse litt fortere. Foto: Thinkstock Vis mer

Spare Til Langt Hår

Slik får du håret til å vokse raskere

Her er frisørtipsene som kan hjelpe - og hodebunnmassasje er ett av dem.

KK.NO: Å spare til langt hår kan være en langtekkelig prosess. Det krever at du steller godt med håret ditt, og at du smører deg med tålmodighet.

Dessverre er det ikke noe som kan får håret til å vokse i rekordfart, men det er til en viss grad mulig å stimulere hårveksten slik at det i hvert fall går litt fortere.

Derfor bør du massere hodebunnen når du vasker håret

– Man kan kanskje merke en liten forskjell om man masserer hodebunnen hver dag. Dette øker blodtilførselen til hodebunnen, og blod har som kjent all næringen, sier frisør ved Adam og Eva i Oslo, Vidar Prestmoen til KK.no. 

Også frisør og daglig leder ved HÅR i Asker, Jeanette Breilid Brekko, sier til KK.no at en sunn hodebunn er viktig for et sunt hår.

MASSASJE: En hodebunnsmassasje vil øke blodtilførselen og derfor kunne stimulere hårveksten. Foto: Plainpicture
MASSASJE: En hodebunnsmassasje vil øke blodtilførselen og derfor kunne stimulere hårveksten. Foto: Plainpicture Vis mer

– Massasje av hodebunnen vil øke blodtilførselen og gi næring til hårrøttene, men det er også viktig å sørge for et sunt og balansert kosthold, påpeker hun.

LES OGSÅ: Spis deg til et sunnere hår

Få i deg viktige vitaminer og mineraler

Dersom kroppen får alle de nødvendige vitaminer og mineraler den trenger, vil det også holde håret sunt og friskt slik at du lettere kan spare til langt hår. 

For eksempel kan mangel på jern eller sink føre til at du mister mer hår enn vanlig, mens både vitamin A og B er viktig for å opprettholde en sunn hodebunn og et sterkt hår.

– Jeg merker ofte mer forskjell ved inntak av forskjellige B vitaminer, som B6 og B12, som går på hud, hår og negler, forteller Prestmoen.

Kosttilskudd kan hjelpe til en viss grad, forutsatt at du har mangler på visse vitaminer eller mineraler. Men hvis du allerede har et variert kosthold som sørger for at du får i deg alt av næringsstoffer som kroppen trenger, er det unødvendig å ta tilskudd.

Stuss tuppene ofte

Du har sikkert hørt at håret bør stusses ofte når du skal spare til langt. Selv om det kan høres litt bakvendt ut å klippe håret når du vil ha det lengre, er det faktisk noe i dette.

– Mange tror at håret vil vokse fortere når man stusser det, men det er ikke derfor det anbefales, sier Brekko og forklarer:

– Har du slitte spisser kan de nemlig fort slite seg oppover håret, og da blir du plutselig nødt til å klippe av litt mer enn du ønsker. 

Stusser du håret regelmessig vil du derimot kunne vedlikeholde et sunt hår og friske tupper.

– Ideelt sett bør man stusse av cirka en halv centimeter annenhver måned. Da vil du få et sunt og fint hår, men samtidig kunne spare til langt. Men det er ikke alle frisører som er like lydhøre når man sier man bare vil «stusse litt», så det er lurt å være tydelig med hva du ønsker, anbefaler hun.

STUSS: Slitte tupper kan spre seg oppover i lengdene. Det er derfor en fordel å stusse håret regelmessig. Foto: Scanpix/NTB
STUSS: Slitte tupper kan spre seg oppover i lengdene. Det er derfor en fordel å stusse håret regelmessig. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

Produkter som stimulerer hårveksten

I dag finnes det en rekke produkter på markedet som lover å kunne få håret ditt til å vokse raskere enn normalt. Og selv om frisørene påpeker at noen lover gull og grønne skoger uten å være til særlig hjelp, er det likevel noen produkter som kan ha litt effekt.

– Min erfaring er at produkter som er laget mot håravfall er de som har best effekt. Dersom du egentlig ikke sliter med håravfall kan slike produkter få håret ditt til å vokse litt raskere, forteller Brekko.

Prestmo nevner at de best dokumenterte produktene for raskere hårvekst er «Fast» serien fra NISIM. Men han er derimot ikke helt sikker på om effekten kommer fra produktet i seg selv, eller om det er instruksjonene du må følge som er avgjørende.

– Personlig så føler jeg likevel at det har mest med stimuleringen av blodsirkulasjonen å gjøre. Forklaringen av bruken på disse produktene er at de må masseres i et visst antall minutter. Og dette føler jeg er det viktigste her, forklarer han. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: