Hold In

Slik får du hold in-undertøyet til å holde seg på plass

Lei av at trusa sklir opp eller ned?

SKAL SITTE STRAMT: Hold in og shapewear-undertøy (her fra Triumph) skal sitte stramt. Blir det for stort vil det nemlig klumpe seg under tøyet, eller skli opp. Foto: Per Ervland
SKAL SITTE STRAMT: Hold in og shapewear-undertøy (her fra Triumph) skal sitte stramt. Blir det for stort vil det nemlig klumpe seg under tøyet, eller skli opp. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Hold in-undertøy og shapewear har vært redningen for mang en fortvilet kvinne i kjolekrise.

Trenger du litt ekstra hjelp til å trylle bort valkene, eller holde magen på plass, ja, da er det slankende undertøyet et genialt triks. En ekstra bonus, som vi alle setter pris på, er at undertøyet også gir deg bedre holdning og får klærne til å sitte mye penere på.

Men til tider kan det også ha en uheldig effekt. Det skjer ofte at dette undertøyet som skal holde av helt stramt og på plass, ofte blir slapt og sklir både opp og ned.

Ikke smør deg med body lotion

Ines Bresges, assisterende butikksjef hos Triumph i Oslo, mener det er en ting som kan gjøre at undertøyet ikke fungerer helt som det skal.

- Mange hold in-kjoler/truser har silikon teip som gjør at de skal sitte bedre på, dette vil ikke fungere like bra om man har smurt seg inn med bodylotion. Derfor kan det være lurt å la være å smøre seg, tipser Bresges.

- Jeg vil uansett alltid anbefale å prøve alt undertøyet man kjøper, spesielt om det er noe man sliter med eller lurer på så man får riktig hjelp i butikken. 

LES OGSÅ: Bh-en som berger kjolen

Ikke kjøp for stort undertøy

Én viktig ting du bør tenke på når du skal kjøpe hold in-undertøy, er at du kjøper det i riktig størrelse.

H&M, Cubus og Lindex, samt undertøyskjeder som Change og Triumph, selger truser, bh-er, stringer, kjoler, skjørt, shorts og strømpebukser med innstrammende og formende effekt.

- Undertøyet skal virkelig stramme inn på de riktige stedene, har KK og Hennes moteredaktør Silje Pedersen sagt.

Har du for eksempel opplevd at hold in-kjolen, eller skjørtet du har under antrekket sklir oppover lårene utover kvelden? Da er undertøyet for stort!

- Det er mange som kjøper og bruker feil undertøy. Ofte er det for stort og ikke stramt nok, og da bulker det seg gjerne under klærne, sier Triumphs Ines Bresges.

- Ta med penkjolen hvis du er usikker på hva slags undertøy som passer under. 

LES OGSÅ: Èn av disse gir sprettrumpe!

UNDER KJOLEN: Det er perfekt å bruke undertøy som dette under kjolen. Da unngår du gnissende lår mens den samtidig former fint! Foto: KK.no
UNDER KJOLEN: Det er perfekt å bruke undertøy som dette under kjolen. Da unngår du gnissende lår mens den samtidig former fint! Foto: KK.no Vis mer

Skal ikke være ubehagelig
Også Line Bjerring, som er PR-koordinator for undertøysgigant Triumph og deres Shape Sensation-kolleksjon, forklarer at undertøyet skal sitte stramt.

Det skal imidlertid ikke føles som om du er surret inn i gaffateip eller har på deg kyskhetsbelte.

- Undertøyet skal sitte veldig, veldig stramt. Det skal selvsagt ikke være ubehagelig, og det er viktig at du får puste godt og at det føles greit å ha på, men det skal sitte stramt, sier hun til KK.no.

- Dagens shapewear-undertøy er laget i et mye tynnere materiale, som gjør det mye lettere å bevege seg i. Det er komfortabelt å ha på, holder inne mye bedre og puster.

LES OGSÅ: Så mye har undertøy å si for gutta

Bukser, kjoler, skjørt - hva passer best?

Bjerring har også tips til hva slags shapewear du bør bruke under de ulike festantrekkene.

Nedenfor får du hennes anbefalinger:

Tettsittende kjole (kan også funke til tettsittende skjørt): 
- Dette kommer selvsagt litt an på utringningen på kjolen, men jeg ville nok valgt å bruke en såkalt bodydress - altså en hold in-kjole. En slik kjole strammer inn rundt mage, midje, hofter og rumpe, og jevner ut eventuelle bh-valker. Bruker du en med ben og ikke skjørt, former den også lårene, forklarer Bjerring.

- Passer ikke dette på grunn av utringning, rygg eller bh, ville jeg valgt et high waist-skjørt, som former mage, rumpe og lår, eller en high waist- truse, som former mage og rumpe.

- Ønsker du kun å forme rumpe og lår, ikke mage, kan du gå for en low waist truse eller bokser, som kun holder inn disse partiene. Nå er også alle trusene og shortsene våre lazer-cut, slik at du unngår trusekant når du bruker de under kjoler, skjørt eller trange bukser.

Under trange bukser/jeans: 
- Her ville jeg valgt en high waist-truse, eller en high waist-string. Truse og string holder inn mage og rumpe. Ønsker du å forme lårene også, velger du en shortsvariant med lengre bein, sier Bjerring:

- Har du lyst til å gi rumpa et løft, har Triumph også kommet med en egen bodydress (curve sensation), som kan brukes under kjoler og skjørt. Denne underkjolen har innsydde partier som gir løft, og da særlig på rumpa.

FØR OG ETTER: På bildet til venstre har KKs designer Gry Naley Andersen vanlig bh og truse under kjolen, mens hun på bildet til høyre har shapewear-kjole. Underkjolen gir henne enda mer definert fasong og ved å velge en underkjole i stedet for todelt shapewear, får dessuten Gry en jevn overgang. Magepartiet strammes opp og kjolen sitter som et skudd! Foto: KK.no
FØR OG ETTER: På bildet til venstre har KKs designer Gry Naley Andersen vanlig bh og truse under kjolen, mens hun på bildet til høyre har shapewear-kjole. Underkjolen gir henne enda mer definert fasong og ved å velge en underkjole i stedet for todelt shapewear, får dessuten Gry en jevn overgang. Magepartiet strammes opp og kjolen sitter som et skudd! Foto: KK.no Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer