Wet look:

Slik får du høstens «wet look»

– Dette er en go-to frisyre!

WET LOOK: Frisørene har stor tro på wet look som en av høstens heteste hårtrender. Her på Kristen Bell. Foto: NTB/Matt Baron/REX
WET LOOK: Frisørene har stor tro på wet look som en av høstens heteste hårtrender. Her på Kristen Bell. Foto: NTB/Matt Baron/REX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstværet er vått, og det samme er hårtrendene. Den ikoniske wet looken is having a moment igjen.

Det er ikke rart den er populær – den er både effortless og avslappet, samtidig som den er et skikkelig statement og oser av kraft. Den er strøken samtidig som den er messy, den er feminin selv om den er røff. Ja, takk!

Heldigvis, er det en hårtrend alle kan kle uavhengig av hårtype og -lengde. Det er imidlertid en kjent sak at ikke alt er like lett å få til når man står alene på badet hjemme. Derfor har vi spurt ekspertene!

Aicha Hissaoui, kreativ direktør i Nikita Hair, og Eline Johanne Arneberg Nicolaysen, hårstylist og frisør hos Meraki Studio, er begge enige i at måten du bruker produktene på er avgjørende.

– Skal være dynket

Det ligger i navnet – en wet look forutsetter at håret ditt er «vått». Enten vått som i nyvasket eller vått som i vætet, og deretter forseglet av rikelig mengde produkter.

Til tross, kan det føles skummelt å kjøre på med produkter – for kan det ikke ende opp med å se fett ut, bare?

Ekspertene understreker at det er viktig ikke å være beskjeden med de riktige produktene.

Bruk rikelig med produkt, håret skal være dynket. Jobb deg også gjennom håret i innledninger, så du vet at alt håret har nok produkt, tipser Nicolaysen.

BACKSTAGE: Catwalken har vist mange wet looks den siste tiden. Her fra Opéra Sport-visningen under Copenhagen Fashion Week. Foto: Bryndis Thorsteinsdottir
BACKSTAGE: Catwalken har vist mange wet looks den siste tiden. Her fra Opéra Sport-visningen under Copenhagen Fashion Week. Foto: Bryndis Thorsteinsdottir Vis mer

Metoden er også vesentlig. Jobb deg fra rot til tupp, og eventuelt utfra inndelinger.

Husk at for den ultimate wet looken skal håret være gjennomarbeidet med mye produkt før du legger det i ønsket skill og «låser» med en spray. Da får du til wet looken som holder hele festen, tipser Nicolaysen.

Er du redd for at looken skal se for våt ut, og dermed egentlig se litt fet ut, kan du med fordel jobbe mer gradvis.

– Bygg heller opp produktene, ta i litt og litt, og prøv deg frem. Er du redd for at håret skal se fett ut, bruk produkter som for eksempel BODY.BUILDER fra Kevin Murphy, og ha en lett spray over, sier Nicolaysen.

MYE PRODUKT: En wet look krever mye produkt, men er likevel en ganske enkel look å lage. Her fra visningen til Royal Danish Academy under den danske moteuken. Foto: Bryndis Thorsteinsdottir
MYE PRODUKT: En wet look krever mye produkt, men er likevel en ganske enkel look å lage. Her fra visningen til Royal Danish Academy under den danske moteuken. Foto: Bryndis Thorsteinsdottir Vis mer

Hissaoui forklarer at også hårtypen din har en finger med i spillet når det kommer til valg av og bruk av produkter for å unngå en i overkant fet-aktig look.

– Du kan bruke et skum hvis du vil ha looken litt mer sprø, eller en spray-voks hvis du vil ha den litt mattere. I enkelte tilfeller er det nok med litt våt hårspray, forteller hun.

VOLUM OG HOLD: Nicolaysen trekker frem BODY.BUILDER fra Kevin Murphy som en wet look-favoritt. Kr 428 hos Lyko.
VOLUM OG HOLD: Nicolaysen trekker frem BODY.BUILDER fra Kevin Murphy som en wet look-favoritt. Kr 428 hos Lyko. Vis mer

Wet look utfra håret ditt

Naturlig nok, springer en wet look som regel utfra et vått hår – men det betyr ikke at du må gå i gang med hårvasken, tvert imot. Den trendy frisyren er faktisk like perfekt når du ikke gidder eller rekker å vaske manken.

Denne frisyren kan du ordne veldig kjapt, og den skal være litt effortless, sier Hissaoui.

– Men jeg ville testet ut ulike måter å lage frisyren før du skal vaske håret, for på den måten kan du forske på hva som funker på ditt hår før du faktisk skal noe. Hvis det er første gang du prøver, bør du la håret tørke før du går, slik at du er sikker på at håret ikke endrer seg mye fra vått til tørt, legger hun til.

FESTKLAR: Margot Robbie er en av mange kjendiser som rocker et vått statement på den røde løperen. Foto: NTB/David Fisher/REX
FESTKLAR: Margot Robbie er en av mange kjendiser som rocker et vått statement på den røde løperen. Foto: NTB/David Fisher/REX Vis mer

Selv om looken er enkel nok i oppbygning og gjennomføring, har ekspertene noen konkrete tips for ulike typer hår.

– Har du tynt hår, trenger du ikke nødvendigvis gå for den mest sleeke wet looken, og heller velge litt tekstur. Bruk de bevegelsene du har i håret, eller bruk krølltang til å bølge eller krølle håret før du har i produkter, forteller Hissaoui.

Produkter som gir litt fylde samtidig som det ser vått ut er bra – som hårspray eller et lett skum.

SLEEK: Det er også stilig å gå for en wet look-variant i form av en glatt og skinnende bun. Sofia Richie er en av mange som sverger til denne looken. FOTO: Skjermdump Instagram/@sofiarichiegrainge
SLEEK: Det er også stilig å gå for en wet look-variant i form av en glatt og skinnende bun. Sofia Richie er en av mange som sverger til denne looken. FOTO: Skjermdump Instagram/@sofiarichiegrainge Vis mer

Har du derimot mye hår, krøller eller teksturert hår, kan du med fordel velge blant de tyngre produktene. Og ha i rikelig av disse.

– Du kan bruke en gel eller mousse blandet med en krem i vått hår, og så bruke en diffuser i håret for å «låse» det på plass, forklarer Hissaoui.

Har du mye krøller, kan du også vurdere å skape looken utfra et ganske tørt hår. Hissaoui tipser:

– Hvis du har mye krøller, ville jeg brukt produkter som ikke inneholder for mye vann som for eksempel en pomade eller en hårspray, og det i tørt hår. Vannet kan nemlig håret kan få håret til å krølle seg tilbake.

KLER ALLE: Aicha Hissaoui, kreativ leder i Nikita Hair, påpeker at wet look-trenden kler alle typer hår, men har et par konkrete tips for krøller, tynt hår og kort hår. Foto: Raise
KLER ALLE: Aicha Hissaoui, kreativ leder i Nikita Hair, påpeker at wet look-trenden kler alle typer hår, men har et par konkrete tips for krøller, tynt hår og kort hår. Foto: Raise Vis mer

Når det gjelder veldig kort hår, mener Nicolaysen at det er best å ta produktene i tørt hår og så gå i gang med føneren.

– Føn produktene inn i håret i ønsket skill, og eventuelt med en bølge. I kort hår elsker jeg de små detaljene man kan lage med bølger i front for eksempel! tipser hun.

TEKSTURERENDE SKUM: Hissaoui trekker frem favoritten Fiber Foam fra Eleni & Chris til når du skal lage wet look. Kr 229 hos TaxFree.
TEKSTURERENDE SKUM: Hissaoui trekker frem favoritten Fiber Foam fra Eleni & Chris til når du skal lage wet look. Kr 229 hos TaxFree. Vis mer

– Inspirert av det å komme rett opp fra havet

Både Nicolaysen og Hissaoui har fullstendig troen på at frisyren blir en av høstens store hårtrender. Faktisk, er den allerede «overalt».

– Uten tvil. I år er den ekstra glossy. Vi ser den allerede på gaten og på sosiale medier, og flere kjendiser som Zendaya, Selina Gomez og Beyoncé dukker opp på rød løper med wet look i ulike varianter, sier Hissaoui.

I tillegg, er det særlig ett popkulturfenomen som kan få deler av æren for at så mange er opphengt i looken akkurat nå:

Mermaidcore-trenden som snek seg inn i trendbildet i 2021, har fått en oppbluss nå i år. Både make up, klær og hår er inspirert av det å komme rett fra opp fra havet, forteller hun.

– Det er en skikkelig statement-frisyre, og under årets Oslo Runway var wet look en av frisyrene vi stylet mest av for flere av de norske designere, forteller Hissaoui.

OPP FRA HAVET: Wet look-trenden skal ha sitt utspring i mermaidcore og at det skal se ut som om man kommer rett opp fra havet. Her fra The Royal Danish Academys visning under Copenhagen Fashion Week. Foto: Bryndis Thorsteinsdottir
OPP FRA HAVET: Wet look-trenden skal ha sitt utspring i mermaidcore og at det skal se ut som om man kommer rett opp fra havet. Her fra The Royal Danish Academys visning under Copenhagen Fashion Week. Foto: Bryndis Thorsteinsdottir Vis mer

Looken har også blitt godt sementert av catwalken den siste tiden. Nicolaysen påpeker at looken ofte får et oppbluss hver gang runwaymodellene så fint demonstrerer hvorfor den er så kul, både med og uten bølger, og i ulike typer hår.

– Det er en look jeg tror folk kanskje glemmer litt, men så kommer den på catwalken og da kommer man på at «oi, det er kult», sier Nicolaysen.

– Jeg vil nok si at wet look er fresht til det meste, både til hverdags og fest. Jeg tror mange kommer til å gå for wet look utover høsten.

HØSTENS STORTREND: Frisør og hårstylist Eline Johanne Arneberg Nicolaysen er ikke i tvil om at wet looken er en av høstens store trender. Foto: Meraki Studio
HØSTENS STORTREND: Frisør og hårstylist Eline Johanne Arneberg Nicolaysen er ikke i tvil om at wet looken er en av høstens store trender. Foto: Meraki Studio Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer