Artikkelen kan inneholde annonselenker

Slik får du hud som gløder over hele kroppen

Skånsom eksfoliering og fukt er nøkkelen.

EKSFOLIERING: Litt målrettet selvpleie gjør huden vårklar på 1-2-3. FOTO: Serena Xu-Ning (UPI/Shutterstock)
EKSFOLIERING: Litt målrettet selvpleie gjør huden vårklar på 1-2-3. FOTO: Serena Xu-Ning (UPI/Shutterstock) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren nærmer seg og dermed skal blåhvite lår og legger frem i solen. Om du ønsker å forberede kroppen til denne overgangen, er det noen grep man kan ta for å fjerne nupper, tørr hud og gi huden masse glød. Nemlig eksfoliering og fukt.

Eksfoliering av kroppen kan gjøres på to måter. Tørrbørsting eller kjemisk eksfoliering. Kjemisk eksfoliering høres skummelt ut, men kan være det beste alternativet for sensitiv hud, fordi det løser opp «limet» mellom de døde hudcellene, slik at de faller av og ny, frisk hud kommer frem. Har man nupper på kroppen, eller keratosis pilaris, er kjemisk eksfoliering det beste valget. Nupper kan forverres av fysisk skrubb.

Et effektivt produkt, med AHA-syrer, som mildt, men skånsomt, gir huden masse glød og fukt, er disse: Dr. Dennis Gross Alpha Beta Exfoliating BodyTreatment. Disse kan takle både tørr hud, nuppete hud, kviser på kroppen og gi glød. Dette fordi de inneholder en kombinasjon av syrer, betennelsesdempende ingredienser og fukt.

Dr. Dennis Gross Alpha Beta Exfoliating BodyTreatment
Dr. Dennis Gross Alpha Beta Exfoliating BodyTreatment Vis mer

En vri på tørrbørsting er disse hanskene fra Supracor Spacells, som er laget i antibakterielt materiale, slik at de kan henge i dusjen, uten å trekke til seg alskens bakterier. Disse kan brukes over hele kroppen, man masserer i sirkulære bevegelser og gir økt trykk på de områdene man ønsker mer effekt. Hansken kan brukes både på tørr og våt hud. Bruk den gjerne i dusjen med litt såpe. Materiale er mykt og fleksibelt.

Supracor Spacells
Supracor Spacells Vis mer

For ansiktet er det mer skånsom eksfoliering som gjelder. Neostrata Smoothing Surface Daily Peel pads er praktiske og kan sveipes over fjeset etter rens på kvelden, etterfulgt av serum og fuktighetskrem. Disse padsene vil gi økt fukt og glød til huden. Bruk solkrem på dagen om du bruker disse.

Neostrata Smoothing Surface Daily Peel
Neostrata Smoothing Surface Daily Peel Vis mer

Etter eksfoliering er det viktig å følge opp med god fuktighetskrem, til kroppen begynner det å komme en rekke gode fuktighetskremer med aktive ingredienser, som kan jobbe med aldringstegn eller spenst i huden, ett av disse er La Roche-Posay Lipikar Baume Light AP + M, denne kremen inneholder blant annet trendingrediensen niacinamide og er intensivt fuktighetsgivende. Light-versjonen av denne kremen er ny og trekker kjapt inn i huden.

La Roche-Posay Lipikar Baume Light AP + M
La Roche-Posay Lipikar Baume Light AP + M Vis mer

Til ansiktet er det fint å fylle på med gode, fuktighetsgivende ingredienser og en formel som styrker hudbarrieren. Tata Harper Créme Riche er en luksuriøs og rik fuktighetskrem med en rekke mykgjørende, fuktighetsgivende og beskyttende ingredienser. Blant annet probiotika, som skal balansere normalfloraen, den kolonien av mikroorganismer vi har på huden, slik at den er styrket og i balanse.

Tata Harper Créme Riche
Tata Harper Créme Riche Vis mer

Med jevnlig eksfoliering og god fukt, vil huden, både på kroppen og i ansiktet, i løpet av noen uker, ha en helt ny glød. Da er det bare å smøre på solkrem og møte våren med et smil.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer