Hårstyling

Slik får du lekre strandbølger

Alt du trenger er å skylle håret etter bading og bruke ett produkt.

STRANDFIN: Lar du håret tørke i en høy hårtopp mens du nyter strandlivet, er det bare å slippe løs lokkene til kveldens fest. Nydelige lokker uten at du må gjøre noe annet enn å sette opp håret mens det tørker – det kaller vi god uttelling.  Foto: wrongorright - Fotolia
STRANDFIN: Lar du håret tørke i en høy hårtopp mens du nyter strandlivet, er det bare å slippe løs lokkene til kveldens fest. Nydelige lokker uten at du må gjøre noe annet enn å sette opp håret mens det tørker – det kaller vi god uttelling. Foto: wrongorright - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strandliv og langt hår er ikke nødvendigvis drømmekombinasjonen. Saltvann, sol, og sand er ikke akkurat optimalt om du elsker mykt, nyvaska hår.

Men du kan faktisk nyte strandlivet og være flott på håret – både på stranda om dagen og på festen seinere på kvelden.

LES OGSÅ: Kopier Blakes perfekte strandfrisyre

En ny type strandbølger

Jake Davis er senior stylist hos John Frieda og har over 18 års erfaring som stylist, blant annet for Kate Moss og Kate Winslet.

Han besøkte nylig Oslo for å relansere John Friedas mest kjente produktserie – Frizz Ease. Han hadde imidlertid også tid til å gi oss noen gode tips til den perfekte sommersveisen – frisyren som tar deg fra stranda til festen.

– Denne typen strandbølger er annerledes enn den vi så tidligere, den som var veldig Shakira, veldig Beyoncé. Dette er en helt annen look, sier Davis.

Bølgene han snakker om er mye mykere og mer forsiktige enn det vi vanligvis tenker på som strandbølger. 

LES OGSÅ: Slik tar du vare på håret i sommer

LEKRE LOKKER: Omfavn teksturen du får i håret nå om sommeren og la det tørke i en hårtopp for å framheve bølgene. Foto: Silroby - Fotolia
LEKRE LOKKER: Omfavn teksturen du får i håret nå om sommeren og la det tørke i en hårtopp for å framheve bølgene. Foto: Silroby - Fotolia Vis mer

Frizz Ease Curl Calming Creme fra John Frieda, kr 105.  Foto: Produsenten
Frizz Ease Curl Calming Creme fra John Frieda, kr 105. Foto: Produsenten Vis mer

Skyll og ha i stylingproduktet

Når du kommer deg opp av vannet er det lurt å skylle håret i rent vann. Dette er særlig viktig om du har badet i saltvann eller i basseng med klor i vannet. 

– Klem håret håndkletørt med et håndklé og bruk deretter litt Unwind Curl Relaxing Cream, som du klemmer inn i håret.

Hvor mye produkt du trenger avhenger naturligvis av lengden og tykkelsen på håret ditt, men for langt og ganske tykt hår, ville han brukt en produkt tilsvarende størrelsen på en femmer. 

Du kan selvsagt også bruke andre krølleprodukter eller en saltvannsspray for å gi håret litt hold. Mens stylingkremer vil gi deg et mykere resultat, gir saltvannssprayen et røffere og mer rufsete resultat. 

– Påfør produktet i lengdene og ut i tuppene og jobb det gjennom håret. Ikke ta fram børsten eller gre håret, for du vil jo beholde teksturen du nå har i håret, understreker hårstylisten.   

LES OGSÅ: Få ny frisyre på minutter

HØY TOPP: Fest hårtoppen høyt på hodet, gjerne enda høyere enn dette, og la håret tørke fullstendig mens du nyter en god bok på stranda.  Foto: eugenepartyzan - Fotolia
HØY TOPP: Fest hårtoppen høyt på hodet, gjerne enda høyere enn dette, og la håret tørke fullstendig mens du nyter en god bok på stranda. Foto: eugenepartyzan - Fotolia Vis mer

Tørkes i en topp

Davis demonstrerer så hvordan du skal sette opp håret mens det fortsatt er fuktig. Bøy deg framover så alt håret faller framover og henger ned over hodet. 

– Samle alt håret i en hestehale og vikle det rundt seg selv i en topp, forklarer han og demonstrerer på sitt imaginært lange hår. 

– Bli på stranda hele dagen og la håret tørke fullstendig.

LES OGSÅ: Krøller helt uten varme

OPP MED DET: Sett opp håret i en høy hårtopp mens håret fortsatt er litt fuktig og la det tørke mens du nyter strandlivet. Når du tar ned håret seinere, blir det nydelig bølger, og du kan dra rett på fest.  Foto: Mila Supynska - Fotolia
OPP MED DET: Sett opp håret i en høy hårtopp mens håret fortsatt er litt fuktig og la det tørke mens du nyter strandlivet. Når du tar ned håret seinere, blir det nydelig bølger, og du kan dra rett på fest. Foto: Mila Supynska - Fotolia Vis mer

Slipp løs håret

Etter at håret er tørt igjen og du nærmer deg klar for fest, er det på tide å slippe lokkene løs. 

– Når du tar det ut får du en skikkelig kul tekstur i håret. Det vil se litt ut som store S-bølger, og det er veldig, veldig fint, sier Davis. 

LES OGSÅ: Sov deg til vakre krøller

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer