Tørt Hår

Slik får du liv i tørt hår

Har sommerferien gitt deg slitte tupper?

TØRT HÅR: Dette er noe mange sliter med - spesielt om sommeren! Men du kan enkelt få tilbake både glans og liv ved hjelp av noen triks. Foto: Shutterstock / AnnaTamila
TØRT HÅR: Dette er noe mange sliter med - spesielt om sommeren! Men du kan enkelt få tilbake både glans og liv ved hjelp av noen triks. Foto: Shutterstock / AnnaTamila Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det norske sommerværet ikke er helt på vår side i år, har vi likevel fått noen fine dager med sol og varmegrader. Men nå sommeren er godt i gang, opplever mange av oss et problem - nemlig at håret vårt blir tørt. For det er ingen hemmelighet at både saltvann, sol og vind er med på å skade lokkene våre. 

Birgit Flønes, frisør og makeupartist og eier av frisørsalongen B.Hair i Molde, sier at det er den lave pH-verdien i vannet som er med på å dehydrere og tørke ut håret ditt. I tillegg vil håret kunne få skader fra solen og dermed også miste fukten. Flønes har derfor et tips for å reparere ødelagt sommerhår.

- Du bør bruke hårkur i dusjen 1-2 ganger i uken. Bruk gjerne gode, fuktrike sjampoer og balsam. Skulle håret ditt trenge mer fukt kan du spe på med en hårolje etter at du har dusjet.

Men Flønes anbefaler å unngå å vaske håret så ofte da det også kan gi deg tørt hår.

Så lenge kan du gå med uvasket hår

Ifølge Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam, er det hodebunnen som avgjør hvor ofte håret må vaskes. Tidligere har Holm-Glad sagt til KK at de som har tørr hodebunn vil ha godt av å ikke vaske håret så ofte. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer