Cecilie Krogh:

Slik får du mest ut av frisørbesøket

Går du til en god frisør, kan det koste. Da er det viktig å ta noen enkle grep i forkant for å sikre deg at resultatet blir så godt som mulig.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Hvor ofte bør man klippe seg?

For mange er det utenkelig å besøke frisøren før tuppene er slitte og ødelagte, andre vil gjerne holde frisyren fresh hele tiden. Husk at fargebehandlinger og bruk av varmeverktøy gjør det ekstra viktig med en riktig hårkur og varmebeskyttende produkter for å bevare håret sunt. Her er en guide for hvor ofte du burde la frisøren ta fram saksen:

KORT HÅR: Kort hår er ofte det som kjappest å vaske og stelle, men det er også frisyren som krever hyppigst klipp hos frisør. En skikkelig god klipp vil kreve færre produkter i stylingen, og et godt tegn på at håret er blitt for langt, er at du trenger dobbelt så mye hårvoks for å få det til å ligge skikkelig. For å holde fasongen anbefaler jeg en månedlig klipp.

HALVLANGT HÅR: Et halvlangt hår kan tillates å vokse litt lenger før du trenger å få håret tilbake i form. Du kan merke at håret blir litt tyngre og vanskeligere å forme om du går for lenge mellom hver hårstuss. Med slikt hår burde man svinge innom frisøren mellom seks og åtte uker etter forrige besøk.

LANGT HÅR: Med et langt hår er det ofte fort gjort å gå litt for lenge mellom hver klipp. Ser du at håret fliser seg, eller har hvite, små prikker i tuppene, har du gått for lenge. Jeg hører ofte kunder si at etterveksten kommer, men at selve håret likevel ikke blir lengre. Det kan skyldes at håret rett og slett knekker, så invester i en hårstuss før håret splitter seg. Har det gått mellom ti og tolv uker siden forrige stuss, kan det være veldig godt for håret å investere i en klipp.

1. Møt opp i tide

Og gjerne fem minutter før tiden! Kommer du for sent, er sjansen stor for at frisøren er presset på tid og ikke legger fullt så mye tid og arbeid i håret ditt. Om tiden skorter, er det heller ikke sikkert at frisøren har mulighet til å utføre alle behandlingene du ønsker.

2. Ta med bilder

«Et brunt, oppklippet hår» kan tolkes forskjellig fra frisør til frisør. Ta derfor gjerne med bilder som viser konkret hvor mørkt du vil ha håret eller hvordan du ønsker at klippen skal være. For at du skal få et resultat som du elsker, er god kommunikasjon viktig.

3. Fortell om tidligere fargebehandlinger

Forklar nøyaktig hvordan du har behandlet håret tidligere. Ja, det kan være fristende å la være å nevne den litt kjipe hjemmefargen du brukte for et par måneder siden, men jeg lover: Gir du frisøren et fullstendig bilde, er det langt enklere å få til akkurat det resultatet du ønsker.

4. Be om tips og triks

Om du er på jakt etter en ny frisyre, eller bare vil ha hverdagstips til hvordan du kan gjøre stylingen hjemme, kan du be frisøren vise deg eksempler. Det er tross alt flest hverdager, og jeg kjenner ingen som ønsker å bruke en time hver gang de skal style håret. Frisøren har ofte kjappe og effektive tips.

5. Invester i få, men riktige produkter

De riktige produktene gjør håret lettere å håndtere. Du trenger ikke nødvendigvis så mange av dem, men produktene må være skreddersydd til ditt hår og dine behov. Spør derfor frisøren din om råd om hvilke stylingprodukter som passer akkurat deg, slik at du ikke ender med et hår som er tungt og vanskelig å håndtere.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer