Cecilie Krogh:

Slik får du mest ut av frisørbesøket

Går du til en god frisør, kan det koste. Da er det viktig å ta noen enkle grep i forkant for å sikre deg at resultatet blir så godt som mulig.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Hvor ofte bør man klippe seg?

For mange er det utenkelig å besøke frisøren før tuppene er slitte og ødelagte, andre vil gjerne holde frisyren fresh hele tiden. Husk at fargebehandlinger og bruk av varmeverktøy gjør det ekstra viktig med en riktig hårkur og varmebeskyttende produkter for å bevare håret sunt. Her er en guide for hvor ofte du burde la frisøren ta fram saksen:

KORT HÅR: Kort hår er ofte det som kjappest å vaske og stelle, men det er også frisyren som krever hyppigst klipp hos frisør. En skikkelig god klipp vil kreve færre produkter i stylingen, og et godt tegn på at håret er blitt for langt, er at du trenger dobbelt så mye hårvoks for å få det til å ligge skikkelig. For å holde fasongen anbefaler jeg en månedlig klipp.

HALVLANGT HÅR: Et halvlangt hår kan tillates å vokse litt lenger før du trenger å få håret tilbake i form. Du kan merke at håret blir litt tyngre og vanskeligere å forme om du går for lenge mellom hver hårstuss. Med slikt hår burde man svinge innom frisøren mellom seks og åtte uker etter forrige besøk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer