«Sleek bun»

Slik får du perfekt «sleek bun»

Sofia Richie viser hvordan du enkelt får looken hun er så kjent for.

SLEEK BUN: Sofia Richie blir ofte sett med denne frisyren, og nå deler hun hvordan hun får den til å holde hele dagen. FOTO: Skjermdump Instagram/@sofiarichiegrainge
SLEEK BUN: Sofia Richie blir ofte sett med denne frisyren, og nå deler hun hvordan hun får den til å holde hele dagen. FOTO: Skjermdump Instagram/@sofiarichiegrainge Vis mer
Publisert

Det er ikke første gang vi ser det Sofia Richie (25) gjør går viralt. Da den amerikanske modellen giftet seg med den britiske musikkprodusenten Elliot Grainge (29) i april, kunne vi lese om det franske drømmebryllupet i medier over hele verden.

Men det var spesielt én ting som var på alles lepper – nemlig sminken hennes. KK skrev i etterkant at sminkeproduktene ble revet ut av butikkhyllene.

25-åringen har kommet seg på TikTok, og her deler hun nå også hvordan hun lager den velkjente frisyren hun ofte blir observert med.

«Sleek lazy girl bun»

Selv kaller hun det en stram bun for «late jenter» før hun viser hvor enkelt det skal være. Vi skal gjennom noen steg for å få den perfekt, men det kan likevel spare deg for mye tid når du kommer ut av dusjen med vått hår om morgenen og tiden er knapp før du skal avgårde på jobb.

Det beste utgangspunktet er nemlig å ha vått hår – da vil håret lettere holde seg på plass gjennom dagen.

Slik gjør du

Med vått hår, grer du gjennom det og lager en tydelig skill sentrert på toppen av pannen og drar bakover med baksiden av en kam før du separerer håret til hver sin side.

Deretter fordeler du en pleiende hårkur i lokkene, men Richie påpeker at det er hennes personlige preferanse, og at det ikke trenger å være samme produkter for alle.

Etter å ha laget midtskill og tatt i hårkur, deler du håret på hver side fra øret og frem. Med den bakerste delen lager du en stram hestehale og sørger for å få med alle hårene i nakken.

Deretter tar du hårkuren i den forreste delen av håret og grer det bakover med en børste for å få håret stramt, setter i en hårstrikk og plasserer den rundt strikken til hestehalen som du lagde i forrige steg, og gjentar på andre siden av hodet.

Herfra kan du la hestehalen være, eller tvinne håret rundt hestehalen og sette på en strikk for å få en dott.

TUTORIAL: Sofie Richie viser følgerne hvordan hun lager signaturfrisyren sin. Nøkkelen er gode, pleiende leave in-produkter. FOTO: Skjermdump TikTok/@sofiarichiegrainge
TUTORIAL: Sofie Richie viser følgerne hvordan hun lager signaturfrisyren sin. Nøkkelen er gode, pleiende leave in-produkter. FOTO: Skjermdump TikTok/@sofiarichiegrainge Vis mer

Avslutt med å gre over eventuelle hår på avveie og ta kur der hvor håret ofte sklir ut når det tørker, og legg på en kur for ekstra glans.

– Fordi håret er vått, sitter frisyren godt på hodet. Det er som en hjelm uten at det er klissete og hardt, sier Richie.

Slik får du den stram

Nøkkelen her er en leave in-hårkur som hjelper deg å få håret stramt bakover.

Har du ikke det, eller vil håret likevel ikke legge seg helt inntil, finnes det råd. Bruk en maskara- eller øyenbryns-børste og spray med hårspray og dra den sakte nedover langs håret får å få det til å ligge på plass. Deretter sprayer du håret med hårspray, og du kan også toppe det hele med å føne håret med kaldluft, ifølge hårstylist Matt Newman.

Det er altså flere måter å få det til en stram look på, dersom du ikke lykkes med en gang.

Anbefaler å variere

Vær også klar over at håret kan slites og brekke dersom du har hårstrikken i samme høyde og på samme sted i håret over lengre tid. Det kan være lurt å variere fra dag til dag, ifølge hårstylist Justin Toves-Vincillone.

– Dersom du ønsker å gå med denne frisyren på daglig basis, er det viktig å vite at den kan være ødeleggende for håret ditt, sier han til Coveteur og fortsetter:

– Mellomlengden på håret ditt blir utsatt for slitasje på grunn av spenningen i håret. Og å dra i hårlinjen for å få den ultimate stramme frisyren kan forårsake stress i hårlinjen hvor røttene gjerne er finere og svakere enn ellers i håret.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer