Sminke:

Slik får du perfekte bryn

Her er en steg-for-steg-guide, slik at du kan ordne dine egne bryn – hjemme på badet.

KKs skjønnhetsekspert, Cecilie Krogh, viser oss hvordan vi kan fikse brynene hjemme på badet. FOTO: NTB
KKs skjønnhetsekspert, Cecilie Krogh, viser oss hvordan vi kan fikse brynene hjemme på badet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Riktig fasong og farge gir et løft til hele deg. For hvem ønsker seg vel en tung og slapp styling i ansiktet? Bryn er veldig viktig for totalinntrykket.

Det er mulig å gå til profesjonelle og få ordnet øyebrynene skikkelig, men vit at det absolutt er mulig å oppnå et flott resultat hjemme også.

Jeg har alltid litt for dårlig tid om morgenen. Har jeg mulighet til å spare tid, kaster jeg meg over den sjansen. Ved å farge og forme brynene regelmessig går sminkerutinen min langt raskere.

Her er en steg-for-steg-guide, slik at du kan ordne dine egne bryn – hjemme på badet.

Slik farger du brynene

Det finnes mange ulike produkter for hjemmefarging av bryn. Et godt tips er å velge en farge som inneholder kalde pigmenter. Da unngår du at øyebrynene får et rødlig preg, noe som – selv med en varm hårfarge – kan se kunstig ut.

Hvor mørke eller lyse bryn du ønsker, er helt opp til deg. Har du helt blondt hår, kan det være ordentlig stilig med mørke bryn som en kontrast. En dusere farge vil gi et annerledes og mindre markant uttrykk.

Er du usikker på hvilken farge du ønsker, sikt inn på en nyanse i den lysere skalaen. Da slipper du at brynene blir kraftigere enn du ønsket deg.

Du trenger: Øyebrynsfarge, eggeglass, Q-tips og vaselin.

1. Bland sammen fargen. Om det ikke følger med et lite beger i pakken du har kjøpt, er et eggeglass perfekt å blande fargen i.
1. Bland sammen fargen. Om det ikke følger med et lite beger i pakken du har kjøpt, er et eggeglass perfekt å blande fargen i. Vis mer
2. Smør en fet krem eller vaselin rundt selve øyebrynet for å unngå fargeflekker. Er du litt ustødig på hånden, trenger du ikke å være engstelig for mørke skygger på huden i dagene framover.
2. Smør en fet krem eller vaselin rundt selve øyebrynet for å unngå fargeflekker. Er du litt ustødig på hånden, trenger du ikke å være engstelig for mørke skygger på huden i dagene framover. Vis mer
3. Det er særlig halen på øyebrynet som trenger litt ekstra hjelp. Påfør fargen på hårene som er lysest først, og la det virke i 2–3 minutter før du tar fargen på resten av brynet. Bruk en Q-tips til å fjerne overflødig produkt.
3. Det er særlig halen på øyebrynet som trenger litt ekstra hjelp. Påfør fargen på hårene som er lysest først, og la det virke i 2–3 minutter før du tar fargen på resten av brynet. Bruk en Q-tips til å fjerne overflødig produkt. Vis mer
4. Vent i 4–5 minutter. Ta lunkent vann på en bomullspad, og vask bort fargen. Ble brynene mørke nok? Hvis ikke – påfør fargen igjen, og vent noen minutter til. Voilà! Brynene er nyfarget og klare for hverdagen
4. Vent i 4–5 minutter. Ta lunkent vann på en bomullspad, og vask bort fargen. Ble brynene mørke nok? Hvis ikke – påfør fargen igjen, og vent noen minutter til. Voilà! Brynene er nyfarget og klare for hverdagen Vis mer

Slik former du brynene

Mitt beste råd er å tenke på øyebryn som søstre, ikke tvillinger. Ansiktet er sjelden helt symmetrisk, og det er nesten umulig å få brynene til å bli helt like. Og det er greit! Så lenge vi holder oss til riktig form og lar de bli så pene som de kan.

For å få bryn i en fasong som passer til deg, er det viktig å følge ansiktets naturlige anatomi. Det er få som ønsker å se ut som de er konstant overrasket eller lei seg.

Ta deg tid til å finne ut hvor brynet skal starte og slutte ved å måle i ansiktet. Brynet skal starte på samme linje som nesevingen din. Finn fram en tynn sminkekost, eller en kam, og legg den inntil nesevingen og la den peke rett opp forbi øyekroken. Der skal brynet starte.

Det høyeste punktet på brynets kurve finner du ved å legge sminkekosten på skrått fra nesevingen, over pupillen og opp mot brynet.

La øyebrynet slutte der sminkekosten treffer når du legger den skrått fra nesevingen og opp mot ytterkanten av øyet.

Du trenger:

  • Neglesaks, eller en liten saks
  • Kam
  • Pinsett
1. Brynene ser straks mer definerte og velstelte ut når du får klippet bort de lange hårene. Bruk en kam til å gre øyebrynet oppover. Da ser du raskt om det er ett eller flere hår som ikke passer inn. For all del – klipp heller litt for lite enn litt for mye.
1. Brynene ser straks mer definerte og velstelte ut når du får klippet bort de lange hårene. Bruk en kam til å gre øyebrynet oppover. Da ser du raskt om det er ett eller flere hår som ikke passer inn. For all del – klipp heller litt for lite enn litt for mye. Vis mer
2. Finn fram pinsetten. Ofte kan det være nok å fjerne noen få hår på undersiden av øyebrynet for å gi ansiktet et løft. Er du usikker på om håret skal fjernes, er det ofte smart å la det være. Plukker du for mye, tar det ganske lang tid før brynene vokser ut igjen. Tips! Ta gjerne en liten pause mens du napper brynet, og gå litt unna speilet. Da er det enklere å se helheten før du fortsetter.
2. Finn fram pinsetten. Ofte kan det være nok å fjerne noen få hår på undersiden av øyebrynet for å gi ansiktet et løft. Er du usikker på om håret skal fjernes, er det ofte smart å la det være. Plukker du for mye, tar det ganske lang tid før brynene vokser ut igjen. Tips! Ta gjerne en liten pause mens du napper brynet, og gå litt unna speilet. Da er det enklere å se helheten før du fortsetter. Vis mer
3. Avslutt med å gre en farget øyebrynsgelé på hårene. Fordelen med å bruke en gelé kontra en blyant, er at det er kun hårene som sminkes, og da trenger du heller ikke å tenke på fasong. Den er jo der!
3. Avslutt med å gre en farget øyebrynsgelé på hårene. Fordelen med å bruke en gelé kontra en blyant, er at det er kun hårene som sminkes, og da trenger du heller ikke å tenke på fasong. Den er jo der! Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer