Saltvannshår:

Slik får du perfekte «mermaid waves»

Det er slett ikke sikkert at du trenger noen bølgetang.

SALTVANNSHÅR: Hailey Bieber og Kendall Jenner i samme stil med mermaid waves. Foto: Skjermdump Instagram/@kendalljenner
SALTVANNSHÅR: Hailey Bieber og Kendall Jenner i samme stil med mermaid waves. Foto: Skjermdump Instagram/@kendalljenner Vis mer
Publisert

Flytende og abstrakte former, og metalliske farger i blått, grønt, akvamarin, sølv og lavendel. Slik beskriver KKs moteredaktør mermaidcore - trenden som har inntatt motebildet med storm denne sommeren.

I takt med at moten endrer seg, følger gjerne også hårtrenden. Mermaid hair eller mermaid waves florerer denne sommeren. Mange kjenner bedre til betegnelser som saltvannshår eller beach waves.

At mange er på jakt etter perfekte mermaid waves er altså ikke noe nytt denne sommeren - sett bort ifra det kledelige navnet.

HAVFRUEN SELV: Influenser Emili Sindlev er kjent for sine lange, bølgete lokker. FOTO: Skjermdump Instagram/@emilisindlev
HAVFRUEN SELV: Influenser Emili Sindlev er kjent for sine lange, bølgete lokker. FOTO: Skjermdump Instagram/@emilisindlev Vis mer

Slik får du mermaid waves

KK har tatt en prat med frisør Sindre Helgesen hos Haux for å høre hvordan vi best oppnår og beholder bølgene som ser så uanstrengte ut. Men er de egentlig det?

Bølgetangen kom tilbake i trendbildet for et par år siden, og er enkel å bruke. Bruker du bølgetang, bør du starte omtrent ti centimeter ut fra hodebunnen for å unngå en brå overgang. Overlapp den siste bølgen etter hvert som du flytter tangen og hold i fem sekunder.

Problemet med bølgetangen er at det kan få håret til å se ut som at det er kreppet, og ikke som de naturlige havfruebølgene som om du kom rett opp fra en svømmetur i sjøen.

Bruk en vanlig krølltang og lag en krøll på vanlig måte, men istedenfor å vri tangen ut av håret for å få en krøll, tvinner du håret rundt.

- Da får du ikke en krøll, men mer bølger. Når du da drar fingrene gjennom og sprayer, så får du mermaid waves-looken, sier Helgesen.

Se video nedenfor.

Hår med naturlige og uten naturlig bølger

Dersom du har rett hår og skal bruke en tang, anbefales varmebeskyttende produkt før du starter. Disse kan også fås med litt hold i.

- Det viktigste når du holder på med tenger, er at håret er helt tørt og at du har brukt et varmebeskyttende produkt. Du bruker varmen for å forme, og så lar du det kjøle seg ned, forklarer Helgesen og legger til at temperaturforskjellene gjør at bølgene holder seg.

Dersom du har litt fall eller bølger og ønsker å utnytte potensialet i håret, har frisøren noen knep på lur.

- Du kan bruke en saltvannsspray og knipe eller klemme håret fra tuppene mot hodebunnen med hånden.

Slik holder håret seg hele kvelden

Det kan være utfordrende å få håret til å holde seg like godt gjennom hele dagen og utover kvelden når du ikke har det perfekte mermaid-håret naturlig. For de heldige som bare kan dukke hodet under vannoverflaten og komme opp med et nydelig saltvannshår som er klart til kveldens festligheter - bare vit at vi er mange som misunner dere.

Men for oss andre som trenger noen hjelpemidler - hva kan få håret til å holde seg like fint hele dagen?

- Det kommer an på om du har badet i saltvann eller om du har brukt en tang, sier Helgesen.

Han anbefaler å bruke en teksturspray og la håret kjøle seg helt ned før du drar fingrene gjennom. Da vil de naturlige bølgene i håret holde bedre.

- Du kan også bruke en hårspray for mer hold, men bruk gjerne en med UV-beskyttelse som bevarer fargene i håret bedre.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer