Hår:

Slik får du skinnende blankt hår

Klar eller ei, våren nærmer seg med stormskritt. Nå skal håret se sunt og velpleid ut – det skal rett og slett få skinne med sin naturlige glans!

NATURLIG HÅR: Denne sesongen vil naturlig hår være i fokus.
NATURLIG HÅR: Denne sesongen vil naturlig hår være i fokus. Vis mer
Publisert

Jeg elsker at nettopp det naturlige står i fokus denne sesongen. At hår faktisk skal få lov til å se ut som hår. Men det kan være enklere sagt enn gjort etter en vinter med tørr og kald luft. Fargebehandlinger og bruk av varmeverktøy er noe av det som stjeler vitaliteten fra håret ditt.

Heldigvis finnes det gode råd for hvordan du kan gi det nytt liv og bøttevis av blankhet. Framgangsmåten passer like godt for korte og lange frisyrer.

Det første og viktigste steget er å få klippet bort slitte og tørre tupper. Et nyklippet hår ser ikke bare langt mer velstelt ut, det er også enklere å få blankt.

Etter klippen kan du følge disse rådene og få et ordentlig skinnende og friskt hår.

Du trenger:

  • Fuktighetsgivende sjampo og hårkur
  • Varmebeskyttende spray
  • Føner
  • Rettetang
  • Hårolje
1. Start med en skikkelig fuktbombe i dusjen. Vask håret to ganger med fuktighetsgivende sjampo. Første runde fjerner produktrester. Under andre vask vil du merke at det skummer mer, og ingrediensene virker sterkere. Avslutt med en fuktgivende hårkur. Bruker du en hårkur som lukker skjellaget, trenger du ikke balsam til slutt.
1. Start med en skikkelig fuktbombe i dusjen. Vask håret to ganger med fuktighetsgivende sjampo. Første runde fjerner produktrester. Under andre vask vil du merke at det skummer mer, og ingrediensene virker sterkere. Avslutt med en fuktgivende hårkur. Bruker du en hårkur som lukker skjellaget, trenger du ikke balsam til slutt. Vis mer
2. Bruk et varmebeskyttende produkt i hele håret. Det legger seg rundt hårstråene og beskytter mot den skadelige varmen.
2. Bruk et varmebeskyttende produkt i hele håret. Det legger seg rundt hårstråene og beskytter mot den skadelige varmen. Vis mer
3. Føn håret tørt med føner, gjerne i motsatt retning av slik du ønsker at håret skal ligge. Bruk enten en børste, eller hold hodet opp ned. Da skapes det volum helt fra bunnen.
3. Føn håret tørt med føner, gjerne i motsatt retning av slik du ønsker at håret skal ligge. Bruk enten en børste, eller hold hodet opp ned. Da skapes det volum helt fra bunnen. Vis mer
4. Finn fram rettetangen, og jobb deg gjennom hele håret. Bøy alle tupper innover med tangen. Det gir en ekstra følelse av sunnhet og vitalitet – perfekt for vårens heteste trend.
4. Finn fram rettetangen, og jobb deg gjennom hele håret. Bøy alle tupper innover med tangen. Det gir en ekstra følelse av sunnhet og vitalitet – perfekt for vårens heteste trend. Vis mer
5. Avslutt med ta hårolje i tuppene, ett til to pump holder. Om du føler håret blir fort tungt, er en glansspray et supert alternativ.
5. Avslutt med ta hårolje i tuppene, ett til to pump holder. Om du føler håret blir fort tungt, er en glansspray et supert alternativ. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer