Skjønnhet:

Slik får du sminken til å holde hele dagen: - Husk «less is more»

Når temperaturen er høy og solen steker, er det utfordrende å få sminken til å sitte. Her får du noen gode tips til hvordan du kan legge en sommersminke som holder seg fin hele dagen.

Slik får du sminken til å holde hele dagen: - Husk «less is more»
Publisert

Det er viktig å beskytte seg mot sterk sol. Jeg anbefaler å påføre solkrem før du starter med sminken. Selv om faktoren er høy, er også mengde produkt viktig. Ansiktet trenger faktisk en hel teskje med solkrem for at beskyttelsen blir som lovet. God sommer!

Tips 1: Hud

Huden spiller hovedrollen i sommersminken. Ikke hopp over ansiktsvasken, og tilfør huden bøttevis med fukt. Husk å fjerne restene av dagens sminke før du legger deg, og la natten på puten gjøre huden klar for en ny dag.

Tips 2: Foundation

Når det er varmt, vil flytende produkter som foundation og concealer forsvinne raskt. Mitt beste tips er å bruke minimalt med foundation og la huden puste. «Less is more». Ønsker du likevel en dekkende effekt, bruk et settingpudder over en flytende foundation. Det er ikke pudrete, men mer som et slør som holder sminken på plass. Har du en hud som fort blir blank, kan en foundation i pudderform være riktig. Den gir et mattere uttrykk.

Tips 3: Concealer

Concealer er min favoritt for å fjerne mørke ringer under øynene nå som sommerkveldene blir ekstra lange. En ferskenfarget variant gjør blåfargen mindre framtredende. Husk at du kan bruke concealer selv om du ikke bruker foundation. Bruk i områdene der du ønsker å jevne ut fargen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer