Sterkere negler:

Slik får du sterkere negler

De er svært forskjellige fra sommer til vinter!

SLIK FÅR DU STERKERE NEGLER: Husk å gi de nok næring via olje, krem og riktig kosthold. Foto: Scanpix
SLIK FÅR DU STERKERE NEGLER: Husk å gi de nok næring via olje, krem og riktig kosthold. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neglene dine kan være svært forskjellige fra sommer til vinter. Om sommeren er det en jevnere temperatur og neglene vokser fortere, mens på vinteren varierer temperaturen fra kaldt til mildt, og dermed blir neglene dine ekstra sprø.

Ifølge Lena Sveen, kreativ leder hos Tone Lise Akademiet i Oslo, er det mange som tror at det er bra å ha harde negler, men det er faktisk slik at en myk negl er mye bedre.

- Det er fordi en hard negl er porøs og tørr og dermed knekker lettere.

Det er spesielt på vinterstid at neglene kan bli sånn. Derfor anbefaler Sveen deg å bruke en lakkforsterker i disse månedene.

- Den bygger opp neglen fra innsiden og fungerer som en beskyttende hinne. Men, ikke bruk den i mer enn åtte uker i strekk. Hvis du bruker den mer enn det kan det hende at du overkurer neglen og dermed får en hard negl.

LES OGSÅ: Visste du dette om neglene dine?

HARDE NEGLER: Disse neglene er porøse og har lett for å knekke. Sørg derfor for å spise riktig, smøre hendene og bruke hansker. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press
HARDE NEGLER: Disse neglene er porøse og har lett for å knekke. Sørg derfor for å spise riktig, smøre hendene og bruke hansker. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press Vis mer

Burde vi styre unna neglelakk?

Mange av oss har nok hørt at du ikke bør bruke neglelakk for mye, da det ikke lar neglen få «puste». Sveen på sin side, mener dette er en myte.

Gelelakk har blitt mer og mer populært og Sveen sier dette er en fin måte å beskytte neglen på. Deretter er det viktig å smøre inn hender, negler og neglbånd med regelmessig, slik at de får nok fukt.

- Bruk også hansker nå som det begynner å bli kaldt. Pass på å tilføre hendene og neglene olje og håndkrem. Sammen med et sunt kosthold vil dette hjelpe deg med å få sterkere negler.

LES OGSÅ: Hva skyldes de hvite flekkene på neglene?

Så mye har kostholdet å si

Ifølge Berit Nordstrand, lege og ernæringsekspert, har maten du spiser også særdeles stor betydning for ditt ytre.

- Maten er med på å bygge sterke negler, sunn og glødende hud, og et flott hår ved å tilføre hudcellene, hårsekkene og neglesengen de næringsstoffene de trenger, eller byggeklossene som jeg kaller dem.

Det er B6-B9-B12, eller B-gjengen, som bygger keratin til negler og hår. Keratin er et protein som bygges av aminosyrer. Vitaminene som bygger keratinet får du fra byggryn, brokkoli, bønner og fullkorn.

- Studier kobler også biotinmangel til sprø eller skjøre negler. Sørg derfor for å sikre deg tilstrekkelig og variert protein fra både planter og dyr som fisk, kjøtt, egg og melkeprodukter, belgfrukt, nøtter, brokkoli og andre proteinrike grønnsaker, sier Nordstrand.

SPIS FISK: Tilstrekkelig med fet fisk som ansjos, sardiner, sild og makrell er flott fordi omega-3 demper inflammasjon i vev, som igjen gir sterkere negler og sunnere hud og hår. Foto: Scanpix
SPIS FISK: Tilstrekkelig med fet fisk som ansjos, sardiner, sild og makrell er flott fordi omega-3 demper inflammasjon i vev, som igjen gir sterkere negler og sunnere hud og hår. Foto: Scanpix Vis mer

Har du lite D-vitamin vil produksjonen svekkes i mange vev. Dette gjelder da vedlikehold av huden med negler og hår. Tilstrekkelig med fet fisk som ansjos, sardiner, sild og makrell er flott fordi omega-3 demper inflammasjon i vev, som igjen gir sterkere negler og sunnere hud og hår.

Oppsummert:

  • For å få sterkere negler er det altså viktig å pleie dem inn ofte. Du må gjerne bruke negleforsterkende lakk, eller gelelakk.
  • Husk å smøre inn neglebånd og hender regelmessig, samt bruk hansker når det er kaldt.
  • I tillegg er det viktig å spise nok mat med b- og d-vitamin, samt omega-3.

LES OGSÅ: Uvane kan gi deg vorter på hendene

STERKERE NEGLER: Er det på tide å gi neglene litt pleie? Sørg for å gi de næring gjennom olje og håndkrem, bruk hansker ute i kulden, og få i deg de gode vitaminene som hjelper deg å få sterkere negler. Foto: Scanpix
STERKERE NEGLER: Er det på tide å gi neglene litt pleie? Sørg for å gi de næring gjennom olje og håndkrem, bruk hansker ute i kulden, og få i deg de gode vitaminene som hjelper deg å få sterkere negler. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer