CELLULITTER: Du blir neppe kvitt den såkalte appelsinhuden av å bruker kremer, men du kan absolutt få huden til å se bedre ut og virke strammere. Foto: All Over Press
CELLULITTER: Du blir neppe kvitt den såkalte appelsinhuden av å bruker kremer, men du kan absolutt få huden til å se bedre ut og virke strammere. Foto: All Over Press Vis mer

Appelsinhud

Slik får du strammere hud

Trening og sunt kosthold er viktigst, men det finnes noen andre triks også.

Neida, kremer fjerner ikke cellulitter.

La oss være helt klare på at det ikke finnes mirakelkurer for såkalt appelsinhud.

Har du først fått dem, er de vanskelige å bli kvitt. Og få dem gjør de fleste av oss i løpet av livet – omlag 85 prosent av alle voksne kvinner får cellulitter, ifølge Norsk helseinformatikk.

Du kan spise sunt og trene riktig for å forebygge dem eller redusere tydeligheten av dem.

Av og til blir vi likevel utålmodige og vil prøve andre ting som kanskje kan hjelpe.

LES OGSÅ: Tre triks mot cellulitter

Stram opp

APPELSINHUD: Hvis det er noen trøst, alle har det! Foto: prudkov - Fotolia
APPELSINHUD: Hvis det er noen trøst, alle har det! Foto: prudkov - Fotolia Vis mer

Ifølge Norsk helseinformatikk er det ingen vitenskaplige bevis for at behandling, kremer, operasjoner, massasje eller piller virker mot cellulitter. 

Det finnes en rekke kremer og produkter med store lovnader, men her er det viktig å presisere at du ikke vil se at cellulittene smelter vekk.

Det du kan oppleve, er at jevnlig bruk av produktene får huden til å se bedre ut, og at cellulittene dermed blir mindre synlige. 

Appelsinhud eller ei – det er både smart og bra å ta vare på huden med gode, pleiende produkter.

LES OGSÅ: – Kremer er bare tull

Rutine er viktig

Om du vil se resultater, er det viktig å gjøre det til en rutine å påføre de såkalt oppstrammende produktene. Mange av dem skal masseres inn i flere minutter, gjerne både morgen og kveld, så dette krever tid og tålmodighet. 

Flere av dem kommer også med en massasjemekanisme. Det er gjerne snakk om flere metallkuler som skal presses mot huden og brukes til å massere produktet inn i huden.

Disse kulene virker kjølende, samtidig som de gir deg en god massasje, men det tar altså litt tid hver morgen eller kveld – eller begge deler!

LES OGSÅ: Kremen du ikke bør begynne med for tidlig

Fat Girl Slim Treatment fra Bliss, kr 429. Foto: Produsenten
Ice-Cold Slimming Duo fra Matis, kr 1039. Foto: Produsenten
Protect & Perfect Intense Body Serum fra No. 7, kr 329. Foto: Produsenten
Smooth & Improve Cellulite fra No. 7, kr 199. Foto: Produsenten
Sit Tight Intense XS fra Soap & Glory, kr 179. Foto: Produsenten

Prøv tørrbørsting

Å tørrbørste huden betyr at du stimulerer både blodsirkulasjonen og lymfesystemet, som skiller ut avfallsstoffer, skriver MindBodyGreen.com.

Tørrbørsting etterlater huden med en sunn og ungdommelig glød, siden det fjerner døde hudceller som kan tette igjen porene, samtidig som det får fart på cellefornyelsen. Det skal også kunne bidra til å redusere hevelser og cellulitter.

GOD BØRSTE: Den har naturbust, langt skaft og gjerne en snor. Foto: PantherMedia / Dan Kosmayer
GOD BØRSTE: Den har naturbust, langt skaft og gjerne en snor. Foto: PantherMedia / Dan Kosmayer Vis mer

Slik tørrbørster du:

Velg riktig børste: Let etter en børste med glatte fibre og gå alltid for naturbust. En børste med langt håndtak gjør det enklere å nå alle kroppsdeler.

Børst på tørr hud: Som navnet tilsier, skal tørrbørsting gjøres på tørr hud. Aller best er det å tørrbørste hele kroppen før du dusjer eller bader, så får du av alt av smuss og døde hudceller.

Børst fra topp til tå – eller motsatt: Det viktigste er at du tørrbørster hele kroppen, men for aller best resultat, kan du starte ved føttene og jobbe deg oppover. Børst så fra hendene og opp armene mot skuldrene. På brystet bør du bevege børsten oppover.

Det er viktig at du bruker lite kraft der huden er tynn, mens du fint kan skrubbe hardt og skikkelig der den er tøffere, som under fotsålene.

Gjenta daglig: Hele prosessen tar omtrent 15 minutter, og du bør faktisk tørrbørste hver dag, og aller helst om morgenen (men akkurat det er det vel ikke så mange av oss som har tid til!).

Hvis du ikke føler deg helt i toppslag, skal det være bra å gjenta hele prosessen to ganger om dagen.

LES OGSÅ: Slik øker du blodsirkulasjonen

Vær forsiktig: Vær forsiktig med å børste sart, skadet eller sår hud.

Husk å tilføre fuktighet: Etter du har tørrbørstet og dusjet, må du sørge for å tilføre masse fuktighet. Såpe og varmt vann tørker ut huden, så tilfør alltid rikelig med fukt etter en dusj eller et bad. Bruk gjerne en ren planteolje, som olivenolje, avokadoolje, aprikosolje, mandelolje, sesamolje, kokosolje eller kokossmør.

Hold børsten ren: Rengjør børsten med såpe og vann minst én gang i uka, og la den lufttørke på et varmt sted.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: