Pille Joosep

Slik får Tone sitt flørtende dådyrblikk

Extension-stylist Pille Joosep er damen bak Damlis blafrende vipper.

Publisert

Har du lagt merke til den stadig økende mengden kvinner med lange, blafrende øyevipper? Hvis du har stusset over en jentes dådyrblikk er det mest sannsynlig takket være denne damen, og ikke fordi de er velsignet med Bambi-vipper fra naturens side.

Pille Joosep er kvinnen bak blikket til skjønnheter som Tone Damli og Bertine Zetlitz. Begge går til henne for vippe-extensions: falske vipper limes på dine egne, slik at du får fyldigere vipper og slipper bruke maskara. Joosep er ikke i tvil om hvorfor vippeextensions det siste året har eksplodert.

- Noe er selvfølgelig tilfeldigheter. Men i Norge har kjendisene mye makt - i kraft av seg selv har de egenhendig skapt ulike fenomener. Da jeg begynte med vippeextensions var mange kunder litt redde for det, hvordan resultatet ble og lignende. Når kjendiser gjør det er det et bevis for at man får et fint resultat som ser bra ut, sier hun.

HÅNDARBEID Flere av STYLEmags bloggere er Jooseps kunder og får satt på en og en vipp på sine egne, med resultat som ganske sikkert ville gjort Bambi misunnelig. Det som ville gjort Bambi misfornøyd er imidlertid at det er mest vanlig å bruke hår av mink. Alternativet er silkehår. Joosep bruker ikke syntetiske hår fordi hun mener resultatet blir dårlig. Stylistene Line Langmo og Line Kirkhus går til henne, det samme gjør Damlis stylist Hedda Skoug.

- Det er veldig bra at Tone, Hedda og andre snakker om det - word of mouth-effekten er enorm. Så nå er det opp til oss å holde nivået oppe, forteller Joosep.

Hedda Skoug har kun prøvd én annen extension-stylist, men har erfart selv og gjennom venner at Joosep og hennes ansatte har stålkontroll.

- Hun driver med presist håndarbeid på en rask og naturlig måte. Jeg har gått til henne i 1,5 år og ikke hatt én eneste dårlig opplevelse, forteller Skoug.

ANBEFALTE TIL TONE Det var Skoug som i sin tid koblet frisørsalongen Jojo & Friends og Joosep sammen. Der leide hun plass helt til hun startet eget studio i september. Damli-stylist Skoug anbefalte også Joosep til artistvenninnen.

- Man anbefaler ting man liker til venner. Tone hadde jo testet en del extension-stylister fra før, og opplevde at Pille var litt bedre. Vi har aldri bedt om noe i retur, men snakket om Pille fordi hun er flink.

- Så klart har det nok en effekt for etterspørselen og populariteten at Tone blogger om det, jeg har også nevnt det i en artikkel for VG, men det er bare hyggelig å hjelpe flinke folk med kontakter og å få ordet ut, sier hun.

VIPPETE: Hedda Skoug har gått til Pille Joosep i et og et halvt år, og tipset Tone Damli om extension-stylisten. Her er venninne-paret på Sony-fest i sommer. Foto: Tor Lindset / Se og Hør

SÅ GAL UT Skoug kan ikke nevne noe negativt med å sette på permanente vipper (som faller av når dine egne gjør det), bortsett fra første gang hun så seg selv.

- Første gang fikk jeg sjokk, og syntes i grunn at jeg så litt gal ut. Da satte jeg på tynne og korte vipper, men etterhvert vil du bare ha lengre og tykkere vipper, sier hun.

Påføringen er en møysommelig prosess: første gang kan det ta opptil to timer.

Stylist Line Kirkhus har gått til Pille i ett år, og synes det er behagelig med en maskara-fri hverdag.

- Det er ikke noe slit med det, det eneste er at man ikke skal bruke oljebaserte produkter på øynene og at det gjør vondt hvis man får dem på øyet.

VIPPE-STYLIST: Pille Joosep lærte seg å sette vippe-extensions i hjemlandet Estland, og har nylig åpnet eget studio som spesialiserer seg på nettopp dette. Foto: Per Ervland

Foto (øverst): Julie Kase

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer