Klesvask

Slik fikser du genseren som har krympet

Det kan faktisk hende at en helt vanlig hårbalsam kan fikse problemet.

UFF DA: Favorittgenseren din lar seg muligens redde med vanlig balsam, men det krever litt tid og jobb. Vel verdt det om det virkelig er favoritten, kanskje? Foto: Getty Images/iStockphoto
UFF DA: Favorittgenseren din lar seg muligens redde med vanlig balsam, men det krever litt tid og jobb. Vel verdt det om det virkelig er favoritten, kanskje? Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har sikkert en favorittgenser. En som kan redde ethvert antrekk, passer til alt og holder deg god og varm. Bare tanken på at den kan krympe deg gir deg frysninger og angst. Likevel er dette med krymping av plagg noe som skjer titt og ofte i norske hjem, og de av oss som har opplevd det, vet nøyaktig hvor irriterende og frustrerende det kan være. Nå melder imidlertid Huffington Post at du kan fikse problemet med helt alminnelig balsam. Ja, den du bruker i håret. De har plukket opp tipset fra bloggen Mom.me.LES OGSÅ: Ikke putt hold-in-undertøyet i tørketrommelen

Slik gjør du det

 • Fyll vasken med kaldt vann og bland inn 1/4 kopp balsam.
 • Legg genseren så flatt som mulig i vannet og la den ligge i 15 minutter.
 • Tapp ut vannet og skyll genseren i rent, kaldt vann til all balsam er ute. Det kan ta fem minutter eller mer, så vær tålmodig.
 • Vri opp genseren og legg den flatt på flere håndklær.
 • Hold fast genseren ved halsen med den ene hånda mens du strekker den forsiktig. Jobb fra den ene til den andre siden å strekke den så jevnt som mulig.
 • Gjenta dette i genserens bredderetning for å gjøre den bredere.
 • La gensern lufttørke flatt på et håndkle.
 • Husk klageretten

  Ikke akkurat noe man gidder for hvilken som helst genser, kanskje, men om det er favoritten som har krympet, kan det være verdt et forsøk.Om du har fulgt vaskeanvisningen og rådene du fikk i butikken, men genseren fortsatt har krympet, kan du faktisk få ny. Forbrukerrådet har tidligere fortalt KK.no om rettighetene du har hvis klærne ødelegges av vask eller såkalt «normal bruk», og du kan faktisk få dem erstattet. Derfor bør du alltid ta vare på kvitteringen. Du bør faktisk ta bilde av kvitteringen, så har du en kopi dersom blekket på originalen falmer.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer