Ansiktskrem

Slik finner du ansiktskremen som er perfekt for deg

Kan godt hende du trenger mer enn en!

RIKTIG ANSIKTSKREM: På grunn av skiftende vær her til lands, kan det være lurt å ha ulike ansiktskremer. Det er altså ikke bare tørr eller fet hud du bør tenke på! Foto: Shutterstock / goodluz
RIKTIG ANSIKTSKREM: På grunn av skiftende vær her til lands, kan det være lurt å ha ulike ansiktskremer. Det er altså ikke bare tørr eller fet hud du bør tenke på! Foto: Shutterstock / goodluz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å finne den perfekte ansiktskremen er slett ikke lett, og det krever ofte litt prøving og feiling. At du i tillegg kan trenge ulike kremer på ulike tider av året eller i forskjellige faser av livet, gjør at spørsmålet «hvilken ansiktskrem er perfekt for meg?» ikke er så lett å svare på. I de fleste tilfeller vil nok svaret være: «Det kommer helt an på …», og det er jo ikke så hjelpsomt. 

Du vil også få høre at du ofte bør oppsøke en hudterapeut for å få gjort en hudanalyse, og dette vil gi deg svaret på alt du trenger å vite om huden din. Men dersom du allerede kjenner hudtypen din og vet hvordan hudtilstanden din er akkurat nå, kan du dog klare å finne ut av hvilken ansiktskrem som kommer til å passe deg best.

Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor, har tidligere uttalt til KK.no at hudtilstanden din vil variere gjennom året. Du kan for eksempel ha en normal/kombinert hudtype, men oppleve at huden blir dehydrert om vinteren. Så dersom ansiktskremen din ikke har den effekten den vanligvis har, kan det rett og slett ha noe med været ute å gjøre.

– Se etter ingredienser som best mulig balanserer huden din. Hovedeffekten skal være å tilføre fukt, så mengde fuktighetsfaktorer er noe alle bør se etter, uansett hudtype og hudtilstand, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer