Stor guide:

Slik finner du brillene som kler DIN ansiktsform best!

Ovalt, langt, hjertefomet, rundt eller kvadratisk ansiktsform? Her er den ultimate solbrilleguiden.

SOLBRILLER: Her er den ultimate solbrilleguiden. FOTO: NTB Scanpix
SOLBRILLER: Her er den ultimate solbrilleguiden. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Endelig har solen meldt sin ankomst, og det gjør virkelig noe med humøret! Og når solen er på plass, betyr jo det at vi bare mangler én viktig ting: de perfekte solbrillene.

Å finne solbrillene som er perfekte for akkurat deg, kan bli en utfordring. Ikke bare skal de beskytte øynene dine og passe godt, men de skal også se bra ut!

Jan Terje Årset, optometrist hos Brillehjørnet Lillehammer, sier det er en stor fordel å gå for et par solbriller som er av et materiale som kan justeres og tilpasses slik at de gir optimal bærekomfort. Samtidig sier han at det er store forskjeller på hva slags materiale som blir brukt i de ulike solbrillemerkene. Men det som først og fremst er det viktigste, er dette:

- Alle solbriller skal beskytte for skadelige UV-stråler - og de skal være merket! Da beskytter de bra uansett pris på solbrillen.

LES OGSÅ: Så mye sol bør du få daglig

Er en dyr solbrille bedre enn en billig?

For det er nok mange som tenker at solbrillen må være forholdsvis dyr for at den skal være best mulig. Flere tror nok også at mørkheten på glasset kan ha noe å si når det kommer til beskyttelse mot UV-stråler, men denne påstanden aviser Årset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer