Jeans

Slik finner du den perfekte jeansen for dine former

- Utnytt formene dine, fremfor å prøve å skjule dem, råder Patrik Rosenfors i Mardou & Dean.

PERFEKTE JEANS: Å finne den perfekte jeansmodellen er ikke alltid like enkelt. Få tips fra den norske designerduoen bak suksessmerket Mardou & Dean lenger nede i saken! Foto: Per Ervland
PERFEKTE JEANS: Å finne den perfekte jeansmodellen er ikke alltid like enkelt. Få tips fra den norske designerduoen bak suksessmerket Mardou & Dean lenger nede i saken! Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det å finne den perfekte jeansen er et prosjekt de fleste av oss ser på med skrekkblandet gru.

Og en tidligere avstemning her på KK.no har vist at hele 9 av 10 synes det aller vanskeligste å kjøpe, er nettopp dongeribukser.

Første skritt på veien mot drømmejeansen, ja, den du aller helst skulle «flyttet inn i», er å finne en modell som passer til din kropp og din figur.


NY KOLLEKSJON: Den nye kolleksjonen til designerduoen var stilsikker, urban og kul med mye svart, hvitt og spennende detaljer. Foto: Per Ervland
NY KOLLEKSJON: Den nye kolleksjonen til designerduoen var stilsikker, urban og kul med mye svart, hvitt og spennende detaljer. Foto: Per Ervland Vis mer

Modellen som kler din figur

Det er nemlig en del av oss som fortsatt ikke helt vet hvilken jeansmodell som passer best, og det er jo faktisk slik at kvinner med smal, gutteaktig kropp, og de med mer rumpe og lår, ikke kler de samme modellene.

- Har du former, så bør du helt klart kjøpe en jeans med mellomhøyt liv og gjerne litt sleng. Det gjør at du får utnyttet formene dine og bygger videre på dem, istedet for at du prøver å skjule dem, sier Patrik Rosenfors, som sammen med designermakker Ingrid Bredholt står bak det norske jeansmerket Mardou & Dean, til KK.no:

- Smale jenter på sin side, ser kule ut i litt slappe boyfriend jeans. Et godt tips er å se etter en herremodell, som for eksempel Dean 1.


LES OGSÅ: Slik styler du boyfriend-buksa

Edgy og kul kolleksjon

Ingrid og Patriks jeansmerke har, siden oppstarten i 2006, rukket å bli enormt populært.
Og torsdag holdt de storstilt moteshow under Oslo Fashion Week - denne gangen for vår/sommer 2013.

I tillegg til lekre jeans i all verdens ulike varianter, hadde designerduoen virkelig slått på stortromma med den nye kolleksjonen, som oste urban edge og «cool».

Her var alt fra flagrende sommerkjoler med bare rygger og utskjæringer, til lilla strutteskjørt, collegegensere, strikk og caper i rå denim.

Se flere bilder fra Mardou & Dean-visningen under Oslo Fashion Week nedenfor:


Lavt liv og hull

På buksefronten var det flere tydelige trender - som vi også har sett litt av i vår/sommer og til den kommende høstsesongen.

Og da KK.no snakket med Patrik tidligere på dagen, kunne han avsløre at lavt liv, samt jeans med hull, strass og slitte elementer er noe vi fortsatt vil se mye av utover denne og neste sesong.

- Vi kommer til å se mye mer lave liv, enn det vi har vært vant til de siste åreen. Tyngre og litt mer avanserte vasker kommer også tilbake, etter en stund med veldig «plaine» vasker, sier han:

- Dessuten så er slitte, hullete jeans virkelig på vei tilbake.

LES OGSÅ: Slik bruker du jeans på jobb

Ikke tabu lenger

Lavt liv på buksa er nok noe de fleste av oss forbinder med 90-tallet, da merker som Miss Sixty og Fornarina var brennhett i Norge.

Siden midten av 2000-tallet har imidlertid jeans med høyt liv og smale bein blitt mer og mer populært, og de seneste årene har det nærmest vært litt tabu med jeans som henger og slenger på hoftene.

- Jeans med lavt liv har vært litt tabu en del år, men det kommer veldig sterkt tilbake i år altså. Mange av de store motehusene har også vist det, sier han.


Prøv en ny modell

Forrige gang vi møtte designerduoen, rådet de KK.nos lesere til å kjøpe jeans som «ikke er for trange». Denne gangen er tipset et helt annet.

- Jeg har et generelt råd, og det er å våge å prøve noe nytt. Ofte henger folk seg opp i sine famle, favorittmodeller, som de går med år etter år, og da er det fort gjort å bli litt blind, forklarer Rosenfors:

- Jeg sier ikke at man nødvendigvis må følge trender slavisk, men våg å tøye grensene litt. Det går fort an å vende seg til nye modeller og trender, selv om man er litt skeptisk i begynnelsen.

Med andre ord - prøv en ny modell neste gang du er i butikken. Kanskje du blir overrasket og får en ny favoritt.


Designerduoen har tidligere gitt følgende prøvetips for jeans:
1. Gå ut av prøverommet: I prøverommet er speilet kun en halvmeter foran deg, og du ser på deg selv litt ovenfra og ned. Da kan buksen fort se litt annerledes ut på når du kommer hjem. Gå heller ut av prøverommet og let etter et speil som gjør at du kan se deg selv fra litt lenger avstand.

2. Prøve buksen med skoene på: Da får du et riktigere inntrykk av jeansen, og du vet du at du har kjøpt bukse i riktig lengde for deg.

KK.no dekker moteukene

I forrige uke var vi i København for Copenhagen Fashion Week.

Der fikk vi vite at hvitt blir neste sommers store trendfarge, hvor kjendiser som Tone Damli shopper og at Day Birger et Mikkelsen satser på sexy metallisk glamour.

Følg Siljes moteblogg her!

Denne uken er det Oslo Fashion Week som gjelder, og sammen med KKs moteredaktør Silje Pedersen vil vi gi deg alt av nyheter og oppdateringer underveis!

Nedenfor finner du flere saker fra årets fashion week (vår/sommer 2013):
 • TSH - Nå skal brudekjolen se gammel ut
 • Fam Irvoll - Viste trusa på Fam-show
 • SO-B - Da får jeg være feminin da
 • Nå skal vi tilbake til 90-tallet
 • Armbåndet alle kjendisene vil ha

  LES OGSÅ: Så lekker kan du bli i hvitt  LAVT LIV OG HULL: Stjernene har allerede slengt seg på trendene med lavt liv, eller slitt, hullete vask. Fra venstre- Keira Knightley, Kim Kardashian og Rihanna. Foto: All Over Press
  LAVT LIV OG HULL: Stjernene har allerede slengt seg på trendene med lavt liv, eller slitt, hullete vask. Fra venstre- Keira Knightley, Kim Kardashian og Rihanna. Foto: All Over Press Vis mer
  PRØV NOE NYTT: Designerduoen råder deg til å prøve en ny modell for denne sesongen. - Våg å tøye grensene litt. Det går fort an å vende seg til nye modeller og trender, selv om man er litt skeptisk i begynnelsen, sier Rosenfors. Dette bildet er fra da KK.no besøkte designerduoen i vår.  Foto: Per Ervland
  PRØV NOE NYTT: Designerduoen råder deg til å prøve en ny modell for denne sesongen. - Våg å tøye grensene litt. Det går fort an å vende seg til nye modeller og trender, selv om man er litt skeptisk i begynnelsen, sier Rosenfors. Dette bildet er fra da KK.no besøkte designerduoen i vår. Foto: Per Ervland Vis mer
  JEANSSUKSESS:Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors står bak det norske jeansmerket Mardou & Dean, som har blitt superpopulært. Torsdag holdt de visning under Oslo Fashion Week. Foto: Per Ervland
  JEANSSUKSESS:Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors står bak det norske jeansmerket Mardou & Dean, som har blitt superpopulært. Torsdag holdt de visning under Oslo Fashion Week. Foto: Per Ervland Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer