SJEKK AT DEN ER FÓRET: Da blir den mye mer behagelig å bruke. Foto: Tone Ruud Engen
SJEKK AT DEN ER FÓRET: Da blir den mye mer behagelig å bruke. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

Skinn

Slik finner du den perfekte skinnbuksa

Triksene som sørger for at den sitter perfekt og er komfortabel å gå med.

Skinnbukser vil aldri gå av moten, og i likhet med skinnkjolen, skinnskjørtet og skinnjakka burde alle ha et par hengende i skapet.

Skinnbuksene dine kan nemlig være et godt alternativ til den lille sorte, og med det rette tilbehøret kan den redde en kleskrise uansett anledning.

En utfordring med skinnbuksene er imidlertid å fådem til å sitte perfekt. De stilige buksene skal nemlig ikke sitte for løst eller for stramt.

Men heldigivs finnes det noen enkle triks og forholdsregler du kan benytte deg av for at skinnbuksene dine skal sitte perfekt og være komfortable å bruke.

LES OGSÅ: Skotrikset som redder festkvelden

DETTE BØR DU SE ETTER: En stripe langs sidene i et annet stoff er alt som skal til for at skinnbuksene blir mye mer komfortable og sitter bedre. Foto: Tone Ruud Engen
DETTE BØR DU SE ETTER: En stripe langs sidene i et annet stoff er alt som skal til for at skinnbuksene blir mye mer komfortable og sitter bedre. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

Velg en bukse med stoff i sidene

- Det er mye lettere å finne et par skinnbukser som sitter perfekt hvis du velger å gå til innkjøp av en modell med fabricmix av stoff i sidene, forteller Lene Pepe, som er selger for merkenavnet Object.

Denne stripen på sidene vil bidra til at skinnbuksene lettere kan forme seg etter kroppen din, uten at du må gå den til og uten at den strammer og klemmer på forskjellige områder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


- Det er også viktig at skinnbuksene ikke er for store når du prøver dem i butikk ettersom skinn vil forme seg etter kroppen din, forteller Pepe.

Likevel skal ikke buksene sitte som et pølseskinn, og derfor har KK.no tidligere fått tips om at det lønner seg å ta med tre forskjellige størrelser av buksene inn i prøverommet.

LES OGSÅ: Rock opp stilen med frynser

SJEKK AT DEN ER FÓRET: Da blir den mye mer behagelig å bruke. Foto: Tone Ruud Engen
SJEKK AT DEN ER FÓRET: Da blir den mye mer behagelig å bruke. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

Gå for en bukse som er fóret

Men før du går til innkjøp av de buksene som satt veldig fint, er det noen andre kriterier de bør overholde. For eksempel er det et vanlig problem at buksene blir klamme.

- Det er derfor viktig at buksene er fóret, for å unngå at det skal bli så klamt. En annen årsak er at fargede bukser kan farge av på undersiden av skinnet fordi det blir så varmt, forteller Pepe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Hva slags fór buksene har varierer, men Pepe kan fortelle at de har hatt positiv respons på deres modell som er fóret med polyester.

- Det er heller ikke noe fasitsvar på hva slags type skinn du bør velge. Det varierer for hva slags stil man vil gå for og prisklasse. Vi bruker lam i vår høstkolleksjon, som er et godt og mykt skinn, sier hun.

LES OGSÅ: Slik fjerner du stygge festflekker

DETALJER: Gå gjerne for en modell med stilige detaljer slik at den skiller seg ut. Foto: Tone Ruud Engen
DETALJER: Gå gjerne for en modell med stilige detaljer slik at den skiller seg ut. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

Fire triks du må kunne

Men du trenger ikke være «Matrix»-fan eller heavy metal-vokalist for å bruke et par skinnbukser. Med riktig styling blir du klassisk og feminin på 1-2-3.

- Skinnbuksen ville jeg stylet utpreget feminint, med litt myk strikk eller en lekker hvit skjorte. Kan gjerne kombineres med en klassisk blazer, skoene er viktige, og bør være høye, har «Micha» sin norske agent, Siv Katralen, tidligere uttalt til KK.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Med disse triksene blir skinnbuksa en garantert hit:

 • Obs obs: Dropp å bruke skinnjakke til skinnbukse, hvis de er i samme farge. Det kan fort bli litt for Laura Croft-aktig.

 • Tenk kontraster - miks og match materialer. Grovere stoffer som strikk og ull blir fint til glatt skinn.

 • På jobben styler du buksa med strikkeplagg eller hvite skjorter under dressjakker - på fest stasher du den opp med silkebluser, paljettjakker og skyhøye pumps.

 • Bukser i stretch med strikk vil passe de fleste kroppsfasonger.

 • LES OGSÅ: Skinnbuksene alle kan bruke

  DETTE BØR DU HUSKE: Den perfekte skinnbuksa bør være f´ret og ha et annet stoff i sidene. Foto: Tone Ruud Engen
  DETTE BØR DU HUSKE: Den perfekte skinnbuksa bør være f´ret og ha et annet stoff i sidene. Foto: Tone Ruud Engen Vis mer

  Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: