Stiltips

Slik finner du din personlige stil

Vil du ha en personlig basisgarderobe som fremhever dine beste sider? Her er oppskriften.

Skuespillerne Reese Witherspoon, Kate Winslet, Eva Longoria Parker og Salma Hayek har alle funnet en stil som gir dem særpreg.  Foto: All Over Press
Skuespillerne Reese Witherspoon, Kate Winslet, Eva Longoria Parker og Salma Hayek har alle funnet en stil som gir dem særpreg. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


SI DIN MENING

Føler du at du har funnet en stil som passer for deg?
Det er alltid noen som klarer det med å kle seg stilig litt bedre enn andre. Om du har lyst til å være blant dem, får du noen gode tips på veien her.

Nei
 
89 (50%)
Ja
 
45 (25%)
Vet ikke
 
43 (24%)

1: Hvem vil du være?

Første steg til å få en gjennomført stil, er å identifisere hvem du er og hva du vil uttrykke. Vær strategisk og systematisk i planleggingen.

Bruk gjerne bilder av folk du ser på nettsider, i blader eller bøker, og lag en liste over dine favorittplagg. Legg merke til om du liker de mer trendy plaggene eller klassikere som blyantskjørt, kardigan og pumps.

Fokuser på forskjellige anledninger, som jobb, fritid og selskap. Når du er bevisst på hva du leter etter, blir det lettere å definere hva slags stil du har og hvilke plagg du trenger for å gjøre deg gjennomført.

2: Bruker du riktig størrelse?

Nøkkelen til en flatterende garderobe, handler om riktig størrelser og snitt som passer akkurat din fasong. Spesielt viktig er det å bruke riktig størrelse på undertøyet.

Et riktig snitt kan fremheve formene uten at de er for stramme og ubehagelige. For små plagg ser ikke bare ustelt ut, det gir deg også noen ekstra kilo. Når du finner din riktige størrelse gjelder den vekten du har nå, og ikke den du drømmer om å komme inn i til bikinisesongen.

Når du har funnet riktig størrelse, er snittet det neste du bør fokusere på. Det handler nemlig om balanse. Legg merke til beinlengden i forhold til overkroppen, og skulderbredden i forhold til hoftene. Sexy betyr ikke minst mulig med klær og mest mulig hud, men derimot plagg som passer og fremhever dine gode sider.

3. Hva er din fargeskala?

Alle kler farger, men hvilke akkurat du kler kommer an på dine naturlige farger på hud, hår og øyne. Finn ut om du kler kalde eller varme farger.

Ta en titt på blodårene dine, er de grønne, kler du mest sannsynlig farger med gul undertone. Er blodårene blå, kler du mest farger med blå undertone.

I utgangspunktet er alle farger med gul undertone varme, mens en blå undertone heller mot det kalde. Gult, oransje, rødt er typiske varme farger. Typiske kalde farger er blått, lilla og grønt. Uansett er det viktigste å bruke farger du føler deg vel i.

Se hvordan du kan bruke stjernene som stilinspirasjon

4. Har du riktig frisyre?

Håret er det tilbehøret du har på deg hele tiden. En god klipp som passer ansiktsfasongen din kan være varemerket ditt for en god stil. Finn en dyktig frisør du trives med, og frisyren kan være verdt hver krone i oppgradert selvfølelse. Bare pass på at frisyren er enkel å vedlikeholde, slik at du klarer å style den til både hverdag og fest på egenhånd.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer