Leppestift

Slik finner du fargen som passer perfekt på dine lepper

Det er ikke nødvendigvis fargen på huden din som avgjør hva som ville passe best, men undertonen!

Mandatory Credit: Photo by Kelly Taub/WWD/REX/Shutterstock (8344309n)

Public School show, Backstage, Fall Winter 2017, New York Fashion Week, USA - 12 Feb 2017

 Foto: Rex Features
Mandatory Credit: Photo by Kelly Taub/WWD/REX/Shutterstock (8344309n) Public School show, Backstage, Fall Winter 2017, New York Fashion Week, USA - 12 Feb 2017 Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har hendt meg så mange ganger at jeg ser en utrolig fin leppestiftfarge på venninnen min, så jeg kjøper den selv, tar den på, men den er ikke i nærheten like fin på meg som den var på henne. Hva kommer egentlig det av? Ifølge Stephan Ulvund Øien, internasjonal makeupartist, blogger og kolorist, er det mange faktorer som spiller inn når det kommer til hvilken leppestift som er perfekt for akkurat deg. Psst: Her kan du se hvordan leppestift blir laget.

- For å oppnå en perfekt makeup må det være god balanse mellom alle fargene i makeup-en. De må samsvare med menneskets fargetype, og ikke ta vekk fokuset fra en god dialog mellom lepper og øyne. På denne måten blir kommunikasjonen mellom menneskene i fokus, og ikke i makeup-en.

Tone Skipa, makeupartist og skjønnhetsblogger hos KK.no, sier du ikke skal tenke på hvor mørk eller lys hud du har, men nettopp om du har varm eller kald undertone i huden din.

- Om huden har litt rosa i seg er det størst sjanse for at du kler kalde farger best. Om huden har litt mer gyllen undertone, også når den er blek, kler du best varmere nyanser. Noen har også en hudtone som er litt midt i mellom, og kler derfor både varme og kalde farger.

- Men det er også slik at de som har helt lys og klar hud kler pastellrosa bedre enn de som har helt mørk hud, og det er lettere for de med mørk hud å finne en rød- og burgundertone enn for noen som er helt lys i huden, sier Skipa.

LES OGSÅ: 2017s mest populære farge er allerede kåret

PERFEKT MATCH: For å finne fargen som komplementerer huden din best, bør du se på undertonen på huden din. Foto: Rex Features
PERFEKT MATCH: For å finne fargen som komplementerer huden din best, bør du se på undertonen på huden din. Foto: Rex Features Vis mer

VARME OG KALDE FARGER: Her ser du de varme fargene til venstre og til de kalde til høyre. Foto: Stephan Ulvund Øien
VARME OG KALDE FARGER: Her ser du de varme fargene til venstre og til de kalde til høyre. Foto: Stephan Ulvund Øien Vis mer

Farge på hår og øyne spiller også inn

Men det er ikke bare undertonen som spiller inn når det kommer til hvilken leppestift som ville passet best til akkurat deg. Skipa sier også at du bør se på hva slags øyefarge du har, og hun får støtte fra Stephan Ulvund Øien og makeupartist Guro Driveklepp Voll.

- En venninne av meg måtte bytte ut all sminken sin da hun bestemte seg for å la det grå håret gro ut. Hun hadde rødt hår og brukte bare varme leppestifter, men med det grå håret ble varme leppestifter helt feil, og nå bruker hun kalde, sier Skipa.

Ifølge Driveklepp Voll er det superfint å komplementere leppefargen til øynene ettersom dette får både lepper og øyne til å samsvare og dermed «poppe» skikkelig, siden dette er to punkter i ansiktet man først ser på i noens ansikt.

- Har du en øynefarge som er kald, altså kald blå, kald brun, eller kald grønn, så er det lekkert å kjøre på med kalde farger på leppene. Dette skaper da en kontrast til huden, som gjør at leppene kommer mye mer frem, og får mer oppmerksomhet. Det samme gjelder varme øyne, varm blå (selv om det er svært sjeldent), varm brun og varm grønn, sier makeupartist Driveklepp Voll.

Hvorfor akkurat en farge er finere på venninnene min enn den er på meg, sier Ulvund Øien går på alt fra hårfarge, hudfarge, temperatur på leppene og øynefarge. Etter at vi spurte han om nettopp dette temaet, lagde han en hel video som forklarer alt steg for steg! Du kan se videoen under.

Vi gjør oppmerksom på at Tone Skipas blogg har et annonsesamarbeid med Aller Media-eide AdLink. Aller Media eier også KK.no.

LES OGSÅ: Leppestifttabben som gir gule tenner

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer