Leppestift

Slik finner du fargen som passer perfekt på dine lepper

Det er ikke nødvendigvis fargen på huden din som avgjør hva som ville passe best, men undertonen!

Mandatory Credit: Photo by Kelly Taub/WWD/REX/Shutterstock (8344309n)

Public School show, Backstage, Fall Winter 2017, New York Fashion Week, USA - 12 Feb 2017

 Foto: Rex Features
Mandatory Credit: Photo by Kelly Taub/WWD/REX/Shutterstock (8344309n) Public School show, Backstage, Fall Winter 2017, New York Fashion Week, USA - 12 Feb 2017 Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har hendt meg så mange ganger at jeg ser en utrolig fin leppestiftfarge på venninnen min, så jeg kjøper den selv, tar den på, men den er ikke i nærheten like fin på meg som den var på henne. Hva kommer egentlig det av? Ifølge Stephan Ulvund Øien, internasjonal makeupartist, blogger og kolorist, er det mange faktorer som spiller inn når det kommer til hvilken leppestift som er perfekt for akkurat deg. Psst: Her kan du se hvordan leppestift blir laget.

- For å oppnå en perfekt makeup må det være god balanse mellom alle fargene i makeup-en. De må samsvare med menneskets fargetype, og ikke ta vekk fokuset fra en god dialog mellom lepper og øyne. På denne måten blir kommunikasjonen mellom menneskene i fokus, og ikke i makeup-en.

Tone Skipa, makeupartist og skjønnhetsblogger hos KK.no, sier du ikke skal tenke på hvor mørk eller lys hud du har, men nettopp om du har varm eller kald undertone i huden din.

- Om huden har litt rosa i seg er det størst sjanse for at du kler kalde farger best. Om huden har litt mer gyllen undertone, også når den er blek, kler du best varmere nyanser. Noen har også en hudtone som er litt midt i mellom, og kler derfor både varme og kalde farger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer