Hårkur:

Slik finner du hårkuren som passer for ditt hår

Det kan ofte være vanskelig å finne den rette.

PERFEKT HÅRKUR: Vi hjelper deg med å finne den perfekte hårkuren for akkurat deg. FOTO: NTB
PERFEKT HÅRKUR: Vi hjelper deg med å finne den perfekte hårkuren for akkurat deg. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Er du også usikker på hva de ulike ingrediensene gjør med håret ditt? Og kan noen av dem være farlige? Lurer du kanskje på hva en hårkur gjør, eller når den skal brukes?

Vi har snakket med ekspertene om alt du måtte lure på når det gjelder hårkur. Tipsene i artikkelen kan også hjelpe deg med å finne den perfekte hårkuren for akkurat deg!

HÅRPRODUKTER: Trenger man egentlig hårkur, eller er balsam nok? FOTO: NTB
HÅRPRODUKTER: Trenger man egentlig hårkur, eller er balsam nok? FOTO: NTB Vis mer

Proteinkur eller fuktighetskur?

Alle har forskjellige hårtyper. Noen farger håret sitt ofte, mens andre har kanskje aldri farget håret. Uansett kan alle oppleve tørt og slitt hår på denne tiden av året.

- Hårkur er en intensiv behandling og er mer konsentrert og inneholder ofte mer pleiestoffer enn balsam, forteller Lise Holm-Glad, som er frisør og leder for Defines frisørteam, til KK.

Det finner nemlig to typer hårkurer, for to forskjellige behandlinger. Proteinkurer og en fuktighetskurer.

EKSPERTEN: Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam. FOTO: Privat Vis mer

Ifølge Holm-Glad skal proteinkuren gjøre håret sterkere og virke reparerende. Den egner seg best til nordisk hår, bleket hår, men også hår som har fått slitasje av børsting, hårføning og liknende.

Mens fuktighetskuren skal gjøre håret mykere og mer glansfullt.

- Når man velger en fuktighetskur bør man sjekke hvilken hårtype den er beregnet for, da noen kan inneholde tunge oljer som kan gjøre tynt, fint og nordisk hår fett. Men det finnes fuktighetsbevarende kurer for denne hårtypen også, sier hun.

Slik vet du om du reagerer

Anette Skjellerudsveen, som er daglig leder hos Apollo hårsenter i Lørenskog, anbefaler å bruke hårkur kun i lengden og spissene.

- Et tips jeg pleier å gi til kundene mine er at man skal bruke kuren fra hestehalen og ned, det er en enkel huskeregel, sier hun til KK.

EKSPERTEN: Anette Skjellerudsveen. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Anette Skjellerudsveen. FOTO: Privat Vis mer

Hår og hodebunn reagerer helt forskjellig på hårprodukter. Dersom du kjøper en hårkur som passer for både hår og hodebunn er det ikke noe problem, likevel er de fleste hårkurene kun laget for hår.

Riktig bruk av hårkur vil gi deg et bedre resultat og du unngår å få eventuelle ubehag i hodebunnen.

Ubehag som kløe, utslett, flass eller at det kommer støv fra hodebunnen er negative bivirkningen på kuren. Bivirkningene kan også komme av de rimeligere produktene.

- De billigere hårkurene kan ha en del silikon i seg. Silikonen legger seg i håret, og kan i verste fall danne et belegg på hodebunnen. Dette kutter hårstrå og kan gi vonde plager, sier Skjellerudsveen.

Tips! Er du hypersensitiv kan du teste hårkuren på håndbaken eller på undersiden av armen. Ellers er første dusj en god måte å teste på. Reagerer du som nevnt over, bør du vurdere å prøve ut en annen kur.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer