Skinnbukse

Slik finner du perfekte skinnbukser

Kan være lurt å gå ned en størrelse.

SKAL SITTE STRAMT UTEN Å FØLES SOM ET PØLSESKINN: Skinnbuksen er høstens hotteste plagg, men det er viktig at den ikke sagger i rumpa eller poser seg bak og på knærne - ta lærdom fra disse fire fjonge damene, fra venstre Whitney Port, Cara Delevingne, Olivia Palermo og Rosie Huntington-Whiteley. Foto: All Over Press
SKAL SITTE STRAMT UTEN Å FØLES SOM ET PØLSESKINN: Skinnbuksen er høstens hotteste plagg, men det er viktig at den ikke sagger i rumpa eller poser seg bak og på knærne - ta lærdom fra disse fire fjonge damene, fra venstre Whitney Port, Cara Delevingne, Olivia Palermo og Rosie Huntington-Whiteley. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En skinnbukse er et svært godt kjøp denne høsten, og bør være like velkommen inn i klesskapet som blyantskjørtet, skinnjakken og jeansen.Den er nemlig noe av det mest moderne du kan ha på deg for tiden, ifølge designere som Isabel Marant og Saint Laurent - og viser seg å være like aktuell til neste år også.Men for mange sitter det nok litt langt inne å kjøpe seg en slik bukse. Ikke bare fordi den er så røff og rocka, men også fordi man er redd for at den er klam og svett å ha på seg.

Ja, du kan jukse

De fleste vil imidlertid bli overrasket over hvor behagelig en skinnbukse faktisk kan være. For nå er det ikke den grove saloonbuksa det er snakk om lenger - i butikkene får du tak i varianter i myke skinnmaterialer som ikke klistrer seg fast til lårene eller står av seg selv. Om du heller vil gå for juksevarianten, er dessuten utvalget stort innen fake skinn, som pvc, polyester og stretchtrikot. Dette er utrolig behagelig å ha på seg, og for det blotte øyet ser det nesten ut som ekte skinn. Forskjellen er bare at buksen mest sannsynlig koster 200 kroner - ikke 3000.Men uansett hva slags materiale du velger deg, så må du finne en størrelse som passer. Her er det mange feller å gå i, men kan du triksene er ikke veien til drømmebuksa lang.

Ikke kjøp for stort

Når du skal lete etter en skinnbukse, er første bud å prøve så mange som mulig. Spør om hjelp fra betjeningen, og ta med deg en haug av ulike bukser inn i prøverommet. Her skal du være oppmerksom på at skinn (det samme kan gjelde for jukseskinn og) gjerne utvider seg èn til to størrelser, spesielt mye der det er bevegelse, som for eksempel i baken, så derfor er det alfa omega å ikke kjøpe for stort.- Faktisk bør du prøve bukser i en størrelse mindre, slik at du slipper at den sagger i rumpa og poser seg bak, sier Line Flo, salgsansvarlig på Selected Femme, til KK.Så føles den litt som et pølseskinn på, er det kanskje bare en fordel. For å teste ut hvor elastisk skinnet er, er også lett gymnastikk å anbefale bak gardinen der du prøver dem. Bøy deg ned, sett deg på huk og generelt sørg for at du kan leve i den! Man bruker gjerne litt penger på skinnbukser, så pass på at det er en du kan bruke. Og ta gjerne med deg en venninne som er ærlig.

Lær deg lommetrikset

Selv om det finnes veldig mange skinnbukser uten lommer, har de med lommer en fordel, siden de kan gi deg en optisk illusjon om en finere rumpe. Så du må sjekke hvordan lommene er plassert, og også være obs på den v-formede delen på baksiden av buksen, som er den såkalte yoken. Regelen er at er den for høy, så kan rumpa lett bli litt lang. Helst må denne delen av buksen sitte midt på rumpa.Det kan også være lurt å måle avstanden mellom yoken og lommene. Hvor langt det er mellom lommene har også sitt å si for passformen, ifølge Linn Camilla Svendsrud hos Vero Moda.Vil du likevel gå for en lommeløs bukse, som selvsagt er helt greit og ofte kan være veldig fint, bør du i alle fall ha på deg en topp som er lang nok bak. En «high low»-topp som er kortere foran enn bak, vil for eksempel være helt perfekt, eller en av sesongens trendy oversized høyhals-gensere. Er du usikker på om den dekker tilstrekkelig mye av rumpa, tar du bare en titt i speilet bak deg for å sjekke effekten.

Ikke gå i «The Matrix»-fella

Det er mange måter å style skinnbuksen på. Vil du la deg inspirere av stilikoner som Olivia Palermo og Kate Moss, går du for ankelboots eller pumps med høye hæler, og mikser og matcher det glatte skinnet med grove stoffer og enkle basisplagg. Men dropp å bruke en skinnjakke til skinnbuksa, hvis de er i samme farge, med mindre du vil ligne på Keane Reeves og Carrie Ann Moss i scifi-filmen «The Matrix».

Velg riktig undertøy

Siden skinn er et glatt stoff, er det ekstra viktig å gå for undertøy som ikke synes. Du vil helst ikke få flere rumpeballer enn du allerede har, så styr unna stramme sloggitruser.En stringtruse som titter opp fra bukselinningen er heller ikke lekkert. Helst skal det ikke se ut som om du har på deg undertøy i det hele tatt, så let etter truser i elastiske materialer i riktig størrelse.

Fem universale skinnbuksetips

Før du prøver den, må du spørre deg selv om hva som er viktig. Må buksen kunne passe til høye hæler? Da bør den i tilfelle være lang nok. Og kanskje den må være smal nederst, så du får den rette rocka stilen?Her er ellers noen punkter om hva du bør huske på:
 • Ingen bukse er lik, selv om de har den samme størrelsen. Ta alltid med deg tre ulike inn i prøverommet.
 • Helt smale bukser med høyt liv er en bukseformel som vil kle de fleste.
 • Kjør enkle plagg som hvite t-skjorter og skjorter til buksene - det vil gi en slank silhuett og du har alltid noe å ha pådeg.
 • Tenk kontraster - miks og match materialer. Grovere stoffer som strikk og ull blir fint til glatt skinn.
 • Utfordringen når man prøver bukser er å føle seg vel. Gjør man ikke det, dropper man buksen.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer