Hudpleie

Slik finner du riktig ansiktsrens

Først da kan du få resultatene du ønsker og huden du drømmer om.

RENS GODT: Det gjelder å finne et produkt som passer for din hudtype og en konsistens du liker å bruke når du skal rense huden i ansiktet.  Foto: Szerdahelyi Adam - Fotolia
RENS GODT: Det gjelder å finne et produkt som passer for din hudtype og en konsistens du liker å bruke når du skal rense huden i ansiktet. Foto: Szerdahelyi Adam - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens noen nyter hudpleieregimet sitt som et luksusavbrekk i en travel hverdag, med deilige produkter og litt etterlengtet alenetid, er det mange av oss som ser på det mer som et nødvendig onde for å få en hud som oppfører seg så bra som mulig.

Enten du elsker å rense og pleie huden, eller bare gjør det fordi du vet du burde, er det viktig å finne produktene som passer for akkurat din hud. Først da får du resultatene du er ute etter.

LES OGSÅ: Husk å fjerne sminken før du legger deg

Hudtypen avgjør

Det kan være vanskelig å fastslå hvilken hudtype du har uten en profesjonell hudanalyse, men Grethe Marie Grimen, kurs- og produktansvarlig hos Beautyproducts.no og Ann-Kristin Stokke, fagansvarlig hos Skintific, har gitt oss følgende beskrivelser av de ulike hudtypene og deres ulike rensebehov.

LES OGSÅ: Renser du ansiktet i riktig rekkefølge?

Har du tørr hud?

Huden føles tørr når du tar på den etter rens og før du har tatt på krem. Samtidig blir den stram når du bruker mimikk. 

– Husk å bruke peeling for å fjerne de døde hudcellene i tillegg. Det hjelper ikke å bare pakke den tørre huden inn i masse olje både fra rens og kremer, da det vil gjøre at de tørre, døde hudcellene bare blir sittende på huden lenger, sier Grimen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer