Jeans

Slik finner du riktig jeans til din figur

Timeglass, pære, petit eller søyle? Her finner du buksen som passer til deg!

JEANS: Sliter du med å finne riktig jeans til din passform? Vi har samlet sammen de beste rådene fra to eksperter! Foto: Shutterstock / macka
JEANS: Sliter du med å finne riktig jeans til din passform? Vi har samlet sammen de beste rådene fra to eksperter! Foto: Shutterstock / macka Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle vært der. Den evige jakten etter jeansen som sitter som støpt til kroppen – og den er neimen ikke alltid like enkel! Noen ganger er buksa for stor rundt livet, andre ganger sitter den som pølseskinn rundt beina.

Det er dessuten mange ulike jeansmodeller på markedet; skinny jeans, boyfriendjeans, jeansen med rette ben, for ikke å glemme slengbuksa! Men, det hjelper ikke å kjøpe jeans uten å vite hva som passer din fasong først. KK.no tok en prat med to eksperter fra Lindex om hva som kan være lurt å tenke på når du skal gå til innkjøp av jeans til din kroppsfigur. 

LES OGSÅ: Slik finner du klær til din figur

Timeglassfigur

Har du en timeglassfigur vil det si at du har stor byste og en smal midje. Dersom dette er deg bør du tenke på balansen mellom overdel og underdel. Har du gode proporsjoner som like bred overkropp som underkropp, kan du så å si bruke hva som helst. 

Ifølge Katrine Sørland, Fashion Advisor for Lindex, er slengbuksen med høyt liv perfekt for å fremheve formene. 

– Det høye livet skaper en nydelig midje. Hvis du ikke har lyst til å fremheve timeglassfiguren, kan du gå for en variant med rette bukser som skinny-jeansene eller boyfriend-jeansene. 

Sistnevnte er kule og rette, og kan styles med noe stramt oventil for å bevare en fin balanse. 

KATHRINE SØRLAND: Modellen viser deg hvilke jeans som kan passe til din form. Les alle tipsene i saken! Foto: Ida Sandli Jensen
KATHRINE SØRLAND: Modellen viser deg hvilke jeans som kan passe til din form. Les alle tipsene i saken! Foto: Ida Sandli Jensen Vis mer

Pæreform

Du har en smalere overkropp enn underkropp. Har du en pæreformet kropp kan det være lurt å gå for en rett variant. Høyt liv er dessuten alltid bra, da får du fokus på midjen og ikke på hoftepartiet dersom du heller ønsker det.

Sara Winroth, Sustainability Manager i Lindex, mener at kvinner med pæreformet figur bør velge jeans med stretch som sitter hele veien.   

– Avhengig av om du er høy eller lav bør du også tenke på hvilke sko du har til jeansen. Det er for eksempel fint å ha høye hæler sammen med et par slengbukser, er buksebena litt lavere passer sneakers perfekt. 

LES OGSÅ: Fordelen med små pupper!

Petit

Hvis du har en petit kropp er du både liten og nett. Trekvartlange jeans passer de nette med litt kortere ben perfekt!

Vil du strekke deg kan du gå for lik farge på antrekket, ton-i-ton, denim på denim, rette ben eller skinny jeans – det er veldig fint. Er du tynn og ikke vil at bena skal se for tynne ut kan du kjøre på med sleng, sier Sørland. 

Søyleform

Du er slank og høy med lange ben. Dersom du har lange ben kan du kjøpe jeans som slutter litt lengre opp. Bruk sneakers til, slik at du ikke opplever at jeansen blir for kort.

Sørland anbefaler cropped jeans til kvinner som er lange i bena. 

– Cropped jeans er veldig kule. De stopper på leggen, og du kan få følelsen av at du er litt lavere. Et par flate sko i tillegg gjør susen!

JEANS: Hva skal man velge? Rette jeans, boyfriend-versjonen, slengbukse eller de med ankellengde (fra venstre til høyre)? Les alle tipsene over. Foto: Ida Sandli Jensen
JEANS: Hva skal man velge? Rette jeans, boyfriend-versjonen, slengbukse eller de med ankellengde (fra venstre til høyre)? Les alle tipsene over. Foto: Ida Sandli Jensen Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer