Farger

Slik finner du ut hvilke farger som passer perfekt til DEG!

Steg 1: Se på øynene dine.

FARGER: Lurer du på hvilke farger som passer deg best? Sjekk det ut nede i saken! Foto: Shutterstock / zooropa
FARGER: Lurer du på hvilke farger som passer deg best? Sjekk det ut nede i saken! Foto: Shutterstock / zooropa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kalde farger, varme farger, kald hudtone, varm hudtone, brune øyne, blå øyne, altså; hva skal man egentlig ta utgangspunkt i når man skal finne fargene som passer akkurat deg og meg perfekt? For det har sikkert skjedd deg før at venninnen din har kjøpt en helt fantastisk ny kjole, men med en gang du prøver den på, så er det noe som ikke stemmer. Det kan komme av at fargen på kjolen rett og slett ikke er fargen som passer best til deg.

Dagny Thurmann-Moe, fargeekspert bak Dagnyfargestudio.no, og aktuell med ny strikkekjole sammen med Pickles.no, forteller til KK.no at hvis du har på farger som passer til deg, får du automatisk en glød. Men hvordan finner du ut hvilke farger det er snakk om?

FARGEEKSPERT: Dagny Thurmann-Moe. Foto: KK.no
FARGEEKSPERT: Dagny Thurmann-Moe. Foto: KK.no Vis mer

- Jeg foretrekker å ta utgangspunktet i øynene. Når du snakker med folk så er det øynene dine de ser på. Og hvis de syns ekstra godt, så ser den andre personen deg bedre og hører mer på hva du har å si. Farger er det viktigste ikke-verbale kommunikasjonsverktøyet vi har. Så det er egentlig ganske mye makt i å velge riktig farger til deg, sier Thurmann-Moe.

Det er noen farger alle kler

Blått, grønt, rødt og brunt er ifølge Dagny farger som de med blå, brune og grønne øyne kan kle. Men, nyansen på selve fargen har noe å si om den kommer til å være perfekt for deg. Selv om vi skal bruke øynene som utgangspunkt, er det ofte her hudtonen din spiller inn. De lyse pastellfargene vil for eksempel forsvinne litt dersom du har typisk skandinavisk hud. En slik farge vil derfor passe bedre på dem som er mørke og har litt gylden hud. Men, også dem som har veldig blek hud kan kle denne fargen. 

Ønsker du derimot å prøve en slik farge, bør du sikte mot en dypere variant. Dersom rosa er denne fargen, bør du prøve ut en som begynner å nærme seg fuchsia-fargen. Ifølge Thumann-Moe vil dette passe mye bedre på de som har den typiske nordiske huden. Under finner du noen farger som kan passe til deg og dine øyne. Og husk; blått og grønt er ikke tatt med da disse passer de fleste - det er bare å finne den riktige nyansen!

Brune øyne

Har du brune øyne kler du mye, og noe som kanskje er litt overraskende for mange, er at brunt er nettopp en av de fargene du kan kle veldig godt! I tillegg finner vi gult, blått, lilla og rødt på listen også. 

BRUNE ØYNE: Bruntoner, gult, rødt og lilla er gode farger for deg med brune øyne. Foto: Scanpix
BRUNE ØYNE: Bruntoner, gult, rødt og lilla er gode farger for deg med brune øyne. Foto: Scanpix Vis mer

Blå øyne

Også her finner vi brunt og rødt, men den oransje-fargen og kalde lilla- og rosatoner finner også sin plass på listen over fargene som kler blå øyne. 

BLÅ ØYNE: Brunt, kalde lilla- og rosatoner, rødt og oransje er gode farger for deg med blå øyne. Foto: Scanpix
BLÅ ØYNE: Brunt, kalde lilla- og rosatoner, rødt og oransje er gode farger for deg med blå øyne. Foto: Scanpix Vis mer

Grønne øyne

Har du grønne øyne kan du kle mye, men har du noen gang tenkt å prøve rosa og rustrødt? Dette er farger som nemlig kan passe deg veldig godt. 

GRØNNE ØYNE: Brunt, rød/rustrød, oransje, rosa og gult er gode farger for deg med grønne øyne. Foto: Scanpix
GRØNNE ØYNE: Brunt, rød/rustrød, oransje, rosa og gult er gode farger for deg med grønne øyne. Foto: Scanpix Vis mer

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer