Rødvinsflekk:

Slik fjerner du julas problemflekker

Strør du salt på rødvinsflekken? Det burde du faktisk ikke ...

SØLTE DU RØDVIN? Det kan fort skje, men ikke fortvil - det kan fjernes! Foto: Scanpix
SØLTE DU RØDVIN? Det kan fort skje, men ikke fortvil - det kan fjernes! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

I en tid fylt med fest og moro, er det ikke rart at det skjer et uhell i ny og ne. Midt i julemiddagen oppdager man en fettflekk på skjorta og plutselig velter bestemor rødvinsglasset utover den hvite duken. Dette er flekker man kommer over rett som det er i jula, men ikke fortvil! Det er en måte å få dem bort på!

La oss gå rett på denne fettflekken. Vi tok en prat med Malin Skaar, leder for forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram Plusstid.no. Hun forteller at disse fettflekkene like gjerne kan komme fra matlagingen som at det sitter igjen etter stearin.

- Hell litt zalo direkte på flekken og la det virke i 20 minutter. Vask deretter på så høy temperatur som tekstilen tåler. Det er viktig at zaloen skylles godt ut av tøyet før vask på grunn av fare for overskumming i maskinen.

Skaar nevner at den samme fremgangen også gjelder om du har fått en leppestiftflekk på klærne dine.

LES OGSÅ: Dette er grunnen til at du får lo på klærne dine

- IKKE fall for fristelsen

Så kommer rengjøringseksperten med et råd som går imot alt vi har lært. Rødvinsflekker har de fleste av oss vært borti, og det første vi gjør er å strø salt på flekken. Dette råder Skaar deg til å unngå for enhver pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer