Hår:

Slik føner du fram volumet

Jeg elsker et nyvasket, nyfønet hår med masse volum. Det er faktisk mulig å få til en skikkelig rundbørste-føn hjemme på ditt eget bad.

Slik føner du fram volumet
Publisert

Her er noen tips og triks som hjelper deg få en manke som oser av volum og blankhet.

Husk at stylingen starter allerede i dusjen. Riktige produkter gjør jobben langt lettere. Jeg vil anbefale en volumbyggende serie med sjampo og balsam for å få mest ut av rundbørste-fønen din.

Selv om jeg er tilhenger av å kure håret, er det ikke nødvendigvis riktig å gjøre det i forkant av denne type styling. Her vil du kun ha produkter som gjør håret lett og samarbeids­villig. Det er virkelig sant som de sier; verktøyet er halve jobben.

Du trenger:

  • Hårskum
  • Børste
  • Rundbørste
  • Føner
  • Hårklype
1. Vask håret med en volumsjampo. Selv om det heter hårvask, er det hodebunnen som skal masseres og renses. Avslutt med volumbalsam i tuppene. Klem forsiktig ut fuktigheten med et håndkle. Lite friksjon gjør at håret blir lettere å få blankt.
1. Vask håret med en volumsjampo. Selv om det heter hårvask, er det hodebunnen som skal masseres og renses. Avslutt med volumbalsam i tuppene. Klem forsiktig ut fuktigheten med et håndkle. Lite friksjon gjør at håret blir lettere å få blankt. Vis mer
2. Finn fram produkter, og fordel dem godt i hele håret. Varmebeskyttende produkter er viktig og gjør at håret ikke blir skadet av varmen fra føneren. Jeg bruker også et godt hårskum som gjør at hvert hårstrå eser, og i tillegg gir frisyren godt med hold.
2. Finn fram produkter, og fordel dem godt i hele håret. Varmebeskyttende produkter er viktig og gjør at håret ikke blir skadet av varmen fra føneren. Jeg bruker også et godt hårskum som gjør at hvert hårstrå eser, og i tillegg gir frisyren godt med hold. Vis mer
3. Føn håret 80 prosent tørt uten børste. Starter du med rundbørsten i et gjennomvått hår, får du en enorm jobb, og da blir du sliten i både armer og psyke etter hvert. Tips! Begynn med å føne håret nesten tørt ved å blåse luft i forskjellige retninger. Det skaper volum helt fra hodebunnen. Etterpå tar du fram rundbørsten.
3. Føn håret 80 prosent tørt uten børste. Starter du med rundbørsten i et gjennomvått hår, får du en enorm jobb, og da blir du sliten i både armer og psyke etter hvert. Tips! Begynn med å føne håret nesten tørt ved å blåse luft i forskjellige retninger. Det skaper volum helt fra hodebunnen. Etterpå tar du fram rundbørsten. Vis mer
4. Del håret inn i partier med en hårklype for å få bedre kontroll. Snurr håret godt rundt børsten, og blås både inn mot hodebunnen og mot tuppene. Pass på at håret blir helt tørt, ellers vil volumet og stylingen dessverre skli ut.
4. Del håret inn i partier med en hårklype for å få bedre kontroll. Snurr håret godt rundt børsten, og blås både inn mot hodebunnen og mot tuppene. Pass på at håret blir helt tørt, ellers vil volumet og stylingen dessverre skli ut. Vis mer
5. Sett opp håret på toppen med noen hårnåler. Da avkjøles det i en fasong som gjør at volumet holder seg lenger. Ta ut hårnålene, og avslutt med en god runde med hårspray.
5. Sett opp håret på toppen med noen hårnåler. Da avkjøles det i en fasong som gjør at volumet holder seg lenger. Ta ut hårnålene, og avslutt med en god runde med hårspray. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer